Sve ukazuje na to da vaš partner ne želi ni da čuje o odlasku pred oltar i počinjete da se brinete jer imate drugačije želje i planove.

Stoga, rešili smo da se pozabavimo ovom tematikom i došli smo do rešenja. Predlažemo vam šta da radite u situaciji kad vaš partner ne želi da se ženi, venča, a vi želite.

Dugo ste već zajedno, a do prosidbe još uvek nije došlo. Što je najgore od svega, ne nazire joj se trag, ne zna se da li će, ni kad će. Dali ste sve od sebe, pokušali sve, od slanja podsvesnih poruka, do otvorenih i direktnih pitanja i zahteva. Ali on neće, pa neće.

Pročitajte i ovo: Kako da znate da ste u vezi sa hroničnim preljubnikom

Dovijate se na raznorazne načine da podsveno delujete na njega da promeni odluku. Vaša omiljena oružja su fotografije usamljenih osoba, fantastične lokacije za putovanja na medeni mesec, svadba vaših prijatelja i proslava devojačke večeri, ali izgleda da ništa ne utiče na njega. Ne trza, jednostavno, ne grize udicu. Samo prolazi mirno pored nje, kao da se baš ništa ne dešava.

Pročitajte i ovo: Strast kao (ne)prijatelj partnerske ljubavi

Malo toga ostalo je za dodatna tumačenja i analize. Kako stvari stoje, sasvim je jasno da vaš partner, za sada, ne želi da čuje za venčanje. A vaše cupkanje postaje sve nervoznije i jače. Bukvalno, u glavi vam odzvanja pri svakom koraku – tika, taka, tika, taka. Panika postaje sve veća. Sumnje, strahovi, pitanja se množe neverovatnom progresijom.

Pročitajte i ovo: Zašto je prvi brak uspešniji od drugog

Da ne biste više lupali glavu, dajemo vam nekoliko predloga da biste bolje uspeli da shvatite razlog njegovog odbijanja i da možda uspete, pokušate, šta vas košta, nagovorite vašeg partnera da promeni mišljenje.

Foto Cayton Heath

Muškarci i žene nemaju isti mozak

Muškarci i žene razmišljaju i žive na drugačiji način. To je fakat i to treba da prihvatite odmah sada, bez ikakve rasprave.

Pročitajte i ovo: Kada brak ne treba spašavati

Dovoljno je reći da je područje muškog mozga u kojem se stvara anksioznost četiri puta niže nego kod žena.

Pročitajte i ovo: Zašto se razočaramo u ljubav

Ženski rod bi stoga mogao da bude više zabrinut da bi zadovoljio standarde koje nameće društvo, kao što je brak, ali muškarac bi, u svojoj biti, radije živeo iz dana u dan i u skladu sa svojim potrebama.

Razjasnite svoje namere

Ako želite da znate da li želi da se oženi ili ne, pitajte ga. Nemojte da gradite vašu vezu i zajednički život na očekivanjima (vašim) o kojima on ništa ne zna, niti ih naslućuje, a nema magičnu kuglu pred sobom, niti je vidovit. Pitaj, rećiće ti se, traži, daće ti se.

Pročitajte i ovo: Toksični odnos i njegovi pokazatelji

Ništa neće biti delotvornije od jasnog, otvorenog i direktnog razgovora u kojem možete da izrazite i kažete sve što želite i da čujete ono što želite da čujete od svog partnera. Ako je njegov odgovor definitivno – ne, bolje da to znate ranije nego kasnije, kad vreme odmakne, da biste znali šta ćete i kako ćete dalje.

Pročitajte i ovo: Prava procena donosi pravi odnos prema partnerskoj vezi

Nije on jedini na ovom svetu! A možda jednostavno samo nije za vas. I to je sasvim u redu, kako vaše želje, tako i njegove, i to treba da poštujete, ako želite da i on poštuje vaša načela.

Takođe, objasnite svom partneru kako se vi osećate, koliko vam je to važno i šta bi za vas značilo venčanje i zajednički odlazak pred oltar. Brak, ponajviše!

Pročitajte i ovo: Kako prevazići preljubu

Kad jasno čuje sve vaše razloge i osećanja, bolje će vas razumeti. Može da se desi da uz malo ohrabrenja i razgovora vaš partner lakše razume vaše afinitete i bolje shvati šta bi značilo za njega da ostatak života provedete zajedno u braku.

Ako ne želi da se oženi

Ako i posle ciljanog razgovora shvatite da sa druge strane imate potpuno odbijanje, trebalo bi da pokušate da odete korak dalje od njegovog izbora i potrudite se da razumete stvarne razloge koji se kriju ispod njegove odluke da ne želi da se ženi.

Pročitajte i ovo: Šta da radiš kad sretneš ljubav svog života u pogrešno vreme

Zapravo, njegova odluka možda nema nikakve veze sa njegovim osećanjima prema vama.

Pročitajte i ovo: Šta bi muškarci voleli da znaju

Brak je pravi ritual inicijacije u odraslost, koji sa sobom nosi mnogo skrivenih obaveza, kao što je, pre svega, osećaj odgovornosti. A možda vaš patner ne oseća da je spreman na takav potez, da preuzme sve obaveze i odgovornost koju nosi brak sa sobom. I to je u redu ako vam to odmah i otvoreno kaže.

Pročitajte i ovo: Kako karmičke navike utiču na ljubavni život

Bolje nego da prećuti, uđe u brak sa vama i onda stvari počnu da se raspadaju, a vi mislite da je ničim izazvano. E, pa nije! Nikad nije. Uvek postoji valjan razlog, samo se vrlo često potisne i prećuti. Kao kad deca misle da će opasnost proći ako dovoljno čvrsto budu držali oči zatvorenima.

Kako da ga naterate da se predomisli?

Ako želite da promenite mišljenje vašeg partnera, moraćete da počnete sa nepretencioznim slušanjem.

Slušajte, pre svega, sebe! Zašto toliko želite da se venčate? Je li to vaša želja ili ona odražava očekivanja drugih ljudi, na primer, društva ili roditelja?

Pročitajte i ovo: Kako muškarci manipulišu ženama

Onda će doći da red da poslušate svog partnera. Zapitajte se šta je to što bi moglo da ga plaši i razgovarajte o tome zajedno. Da li je to samo njegova lična nesigurnost ili predubeđenje da brak ima neizvesnu budućnost, da je propasti sklon, da se ljubav završava kad se potpiše papir i slično?

Pročitajte i ovo: Ljubavni trougao sa prijateljem ili prijateljicom

Zapitajte se nad ovim pitanjima i pokušajte da dođete do srži, kako svojih stavova, tako i vašeg partnera jer ništa nije kako izgleda na prvi pogled.

Pročitajte i ovo: Sloboda u vezi i zašto je brkaš sa narcisoidnošću

Kada stvari sagledate iz drugog ugla, može da se desi da otkrijete uvide koji će vam dati potpuno novi pogled na vaš odnos, venčanje i brak. Kakav – to se ne zna i ne želimo da prejudiciramo. Otkrijte sami! Ne postoji samo jedno rešenje, niti jedan put za sve. Nađite svoj put. Kakav god bio, biće samo vaš, autentičan, baš onakav kakvi ste i vi – jedna, jedina, neponovljiva.