On ne želi da pravi planove za budućnost, a vi želite? Bez obzira na to da li se radi o uzimanju mačke, venčanju ili zajedničkom odmoru, evo kako izaći iz ćorsokaka.

Zajedno ste, ljubav vam cveta i samo u jednom trenutku otkrijete da maštate o vašoj budućnosti. Sami. Da, zato što on ne želi da pravi planove za budućnost – ili bar tako izgleda, budući da čim spomenete jednu od tih tema, on menja ton i temu brzinom svetlosti, kao da je sam pomen toga prestrašan za njega.

Bilo da je reč o zajedničkom putovanju, kupovini stana, nabavljanju psa ili planiranju deteta, nije važno: kada prođe vreme i počnete da postajete nestrpljivi, jer osećate da vam je potreban zajednički projekat, morate da se pozabavite (očigledno) problemom da biste zaštitili sebe, svoje interese i definisali vaš odnos.

Pročitajte i ovo: SEKSUALNA ENERGIJA mora da dominira da bismo se osećali srećno

Evo četiri koraka koja treba da sledite kako biste zajedno porazgovarali o vašoj zajedničkoj budućnosti (sa partnerom koji očito ne želi ništa da zna o tome).

Pokušajte da shvatite (otkrijete) zašto ne želi da pravi planove

Prvo što treba da učinite kako ne biste odmah izgubili strpljenje jeste da shvatite šta se krije ispod. Morate da shvatite / istražite / razjasnite zašto je ta tema tako goruća za njega: je li on večni Peter Pan? Nije siguran u vašu vezu? Da li se plaši promena?

Pročitajte i ovo: Još uvek ste neudati / neoženjeni? Možda patite od gamofobije – straha od braka

Ako želite da se zajedno suočite sa budućnošću, mora da vam bude sasvim jasno šta on misli, želi i oseća, i da li delite iste snove, želje i planove, jer u protivnom ćete vrteti u glavi raznorazne (najstrašnije) filmove koji vam neće nikako pomoći. Naprotiv!

Napraviće problem mnogo gorim i većim nego što jeste. Možda od mušice slona. Ali možda i ne. Zato je otvoren razgovor najbolje rešenje za oboje.

Pročitajte i ovo: Da li je u redu nametati deci ono što mislite da je najbolje za njih?

Najlakši način da to shvatite i razjasnite jeste da ga direktno pitate. Pa, dža ili bu. Bar ćete znati na čemu ste. Pa, čak i ako se ispostavi da ne delite iste snove i nemate iste planove za budućnost ili bar ne zajedničku, bolje je da to saznate pre nego kasnije. Jednostavno, da ne gubite vreme.

U slučaju da nemate zajedničke planove, bolje je da što pre svako krene svojim putem, bez loših osećanja i kajanja. Ili da redefinišete svoje planove. Možda se malo bolje uskladite kad oboje razmislite dobro o svemu.

Pročitajte i ovo: Uskraćivanje ključnih potreba u detinjstvu i moguće posledice u odraslom dobu

Svakako ne želite da prođe još par godina, pa da onda lupate glavom o zid i pitate se gde vam je pamet bila i gde su mi godine prošle.

Razjasnite sebi šta želite i zašto to želite

Ako mislite da vam je ova tema goruća, prvo morate imati jasnu ideju i definisan stav.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znamo opsesivno – kompulsivnom poremećaju

Ako ste zbunjeni po tako važnom pitanju, delovaćete nesigurno i neubedljivo, i na kraju ćete se odreći datog plana upravo zato što nećete imati jasan cilj.

S druge strane, ako znate šta želite da postignete, bićete ubedljiviji.

Govorite odlučno, ali ne agresivno

Ako pokušate da se pozabavite određenim planom i naiđete na zid ispred sebe, moraćete da ga srušite.

Pročitajte i ovo: Šta je potrebno da bismo počeli LJUBAV ISPOČETKA

Budite spremni na to da imate direktnu konfrontaciju i da je ona konstruktivna. Možda ćete morati da budete neumoljivi, možda čak bude i bolno, ali samo tako ćete moći da donesete kući neke rezultate.

Morate da shvatite da se ovde radi o vašoj budućnosti.  Dakle, odlučno i nepokolebljivo.

Ne odustajte od sebe (ali dajte njemu vremena)

Zaboravite na odustajanje, ne želite da se nađete na istoj tački za nekoliko godina.

Pročitajte i ovo: Kako da pronađete pravog partnera

Partnerski odnos treba da se razvija i kada jedan partner sam evoluira, neminovno dolazi do neravnoteže u odnosu koja utiče na dobrobit oba partnera u vezi. Na jedan ili drugi način – ili će to nagoniti i drugog partnera na razvoj (u istom smeru) ili će svako dalje nastaviti svojim putem, bez žaljenja i osećaja krivice.

Pročitajte i ovo: Otkrijte da li vas voli po načinu na koji imate seks

Uzmite stvari u svoje ruke: bolje je da to učinite odmah, odlukom. U redu je da poštujete njegovu potrebu za malo više vremena za razmišljanje i donošenje odluke, ali nemojte da odlažete svoje potrebe i želje.

Par čini dvoje ljudi koji isto računaju.