Ako više nemate često seksualne odnose sa svojim partnerom, onako, spontano, opušteno, sa žarom, radošću i velikim uzbuđenjem, kao što ste nekada imali, onda postoji dobra šansa da nešto nedostaje u vašem emocionalnom odnosu sa partnerom.

Ako je vašem partneru seks postao teret, potreban je veliki napor da bi se u njemu uopšte rodila želja za seksom, postoje neke vrlo bitne stvari na koje bi vredelo da obratite pažnju i da se njima zajedno pozabavite.

Pre svega, neka ode na kompletni zdravstveni pregled.

Što bi rekli, sistematski. Ovo je od velike važnosti za vas oboje, ali za njega, kao muškarca, naročito. Kako kažu stručnjaci, penis je poluga za proveru nivoa fizičkog zdravlja muškarca. To je često prvi pokazatelj koji ukazuje na postojanje nekog zdravstvenog problema.

Pročitajte i ovo: Strast kao (ne)prijatelj partnerske ljubavi

Proverite da li je njegov nivo hormona na nivou na kom bi trebalo da bude da bi osećao želju za seksom.

Može da se desi da mu je nivo testosterona nizak i da zato ne oseća želju za seksom.

Pročitajte i ovo: Kako da znate da ste u vezi sa hroničnim preljubnikom

Počnite da se što više edukujete!

Ovde se ne radi o tome da ste vi na bilo koji način izneverili svog partnera ili da je vaš partner izneverio vas, već se radi o tome da, jednostavno, zajedno kao par treba da se pozabavite nastalim problemom. Ovo je partnerski problem u vezi koji treba zajedno da rešite. Nemojte da gurate problem pod tepih jer od muve vremenom uvek nastane magarac. Problemi ne nestaju sami od sebe, sve dok se ne reše.

Pročitajte i ovo: Nezdrava doza infantilnosti u vezi

Potrebno je da shvatite da su muškarci podjednako osetljivi koliko i žene!

Svi mi sa sobom nosimo teret iz prošlosti koji utiče na sve segmente naših života, pa tako i seksualni život, kao i našu sposobnost emotivnog zbližavanja i povezivanja. A možda se radi i o problemima iz sadašnjosti, uzrokovanih stresom i način života. To što ćete imati uzbudljiv, čest seks sa svojim partnerom, nije samo dobro za vašu vezu, već i za svakog od vas pojedinačno. Vaše zdravlje i emocionalno blagostanje u velikoj meri poboljšani su obostranim angažovanjem u zadovoljavajućem seksu.

Pročitajte i ovo: Pokušaji bega u lažnu slobodu koji uništavaju vezu

Više nije tajna da ako želite da održite svoju partnersku vezu, morate da radite na tome.

Ako ne postoji seks u vezi, to znači da je nešto krenulo naopako u vašem odnosu i nema mesta da se bilo ko od vas smatra krivim ili da okrivljujete jedno drugo, već samo treba da osvestite da problem postoji i da se pozabavite njegovim rešenjem. Sasvim je normalno da se ponekad jave problemi, ali oni treba da predstavljaju izazov za partnere u vezi da ih zajedno reše i prevaziđu, a ne da ih rastave. U tome se prepoznaje koliko ste vas dvoje jaki i bliski kao par.

Pročitajte i ovo: Da li da kažem prijateljici da je muž vara?!

Dobra vest je da to nije problem kojem je potrebno da posvete godine da biste ga rešili, ali jeste uzbudljiv izazov kojim vredi da se pozabavite zajedno.

Pročitajte i ovo: Šta je to dobar seks?!

Možda vas još više zbliži, jer to i jeste poenta zajedništva, da zbližava ljude u rešavanju zajedničkih problema. Ako vas rastavi, onda su karike koje vas vezuju veoma slabe. Ovo je jedan od načina da zacementirate vašu zajedničku budućnost, vašu vezu i svoje zdravlje, i to na najlepši način, povećanjem i oživljavanjem seksualne strasti, kaže Melodi Bruk, psihoterapeutkinja.