Izgleda kao da je bilo juče kada smo veselo čerupale svoje obrvice da bi postale morske pijavice, trudeći se da izvučemo što tanju, modernu liniju (sada već, prošlih vremena) u pravilnom polu luku.

Ni slutile nismo da će prirodno oblikovane, jake, čekinjaste i neposlušne obrve jednog dana vladati svetom.

Foto: Aleksandra Ostojić

I sada, zatičemo sebe kako proklinjemo pincetu, jer je borba za svaku prirodnu dlačicu postala opaka i bespoštedna. Bilo da prolazite kroz naporan proces ponovnog izrastanja, pokušavajući da povratite svoje stare, davno zaboravljene, a vrlo često i iščezle, prirodne obrve ili ste rođene sa jedva tri dlake u dva reda, vaš stav o trendu debelih obrva ne dovodi vas baš do ushićenja.

Razumemo vas u potpunosti i saosećamo sa vama. Samo da znate, niste same! Tako da podigni-mo-te ruke uvis, ako vas pogađa ovaj problem.

#1 Popunjavanje obrva za vas predstavlja nešto kao strateško iscrtavanje na koži.

#2 Razmatrale ste mogućnost da odete na raznorazna japanska iscrtavanja i tetoviranja obrva, samo da biste se još više uplašile pronađenim rezultatima pretrage do kojih ste došle. S pravom!

#3 Za vas više ne postoji pojam izlazak u poslednjem trenutku jer kad jednom dođete kući i sperete sa lica mukom iscrtane obrve od jutros, nema sile koja će vas naterati da se opet upuštate u tu agoniju, bar do sledećeg.

#4 Olovka. Gel. Marker. Krejon. Senka. Vosak. Puder. Maskara. U boji i bezbojna. Doslovno, sve ste probale i posedujete sve navedeno.

#5 I kad već navodimo sve izmišljotine i alate za obrve, takođe ste pokušale sva ulja za rast dlaka i serume, u rasponu od gotovih medicinskih preparata do posebno spravljenih prema specijalnim apotekarskim formulama, da ne pominjemo one prastare trikove, u koje se naše babe kunu.

Foto: Aleksandra Ostojić
Foto: Aleksandra Ostojić

Kao svaka moderna žena, birate da na svet gledate kroz polu-punu, a ne praznu čašu. Dakle, sa svetle strane, uprkos navedenim pritužbama. Barem ne bacate kintu na redovne tretmane depilacije. Zar ne?!

Ali, hej, trendovi dolaze i odlaze! Iako izgleda da ovaj aktuelni nikada neće proći i da ćemo večito skrivati pogled ispod obrva (kojih obrva?!), znate i same da nije tako. Sve ima svoj rok trajanje. Bar posle nećete morati da se mučite sa skidanjem tih japanskih i kojekakvih tetovaža! Zamislite kakva tek njih muka čeka!

Do tada, zabavite se ovim!