Ljudski mozak je veoma složena struktura. Jedan deo te strukture čine sećanja.

Sećanja povezuju prošlost i sadašnjost. Istovremeno, ljudski mozak je kao sunđer, upija sve što vidi, čuje, misli, itd. Nećemo da ulazimo u detalje svih vrsta ljudskog pamćenja, već ćemo da se fokusiramo na pitanje – šta se čuva na tavanu.

Ako zamislimo naše glave u obliku potkrovlja ili kutije – da li postoji samo karton ili nešto više od toga.

Pročitajte i ovo: Zašto srcu treba više vremena da prihvati ono što um već zna?

Napraviti čišćenje i punjenje uz pomoć energetske prakse i meditacije je vrlo dobro i neophodno s vremena na vreme. Ali kada već redovno čistimo orman i na tavan odlažemo sve što nam više nije potrebno, zašto ne bismo napravili mesta u našem potkrovlju za nove i istinski potrebne stvari?! Prema rečima protagoniste romana Konana Dojla – ne zakucavam ovu svoju glavu više nego što je potrebno. Sve držim na policama.

Foto Christelle Bourgeois
Foto Christelle Bourgeois

Zato vam predlažemo da poradite malo i dovedete u red svoje potkrovlje. Poslažete stvari po policama. Da biste to uradili potrebno je da imate volje i malo vremena za meditaciju.

Pročitajte i ovo: Zašto zaljubljenost danas više nema vrednost kao nekada?

Sedite, lezite, ako vam je tako udobnije, i zamislite svoju glavu u obliku kutije, sanduka. Pažljivo je otvorite i počnite sa čišćenjem. Moramo da vam skrenemo pažnju da to da ovaj proces baš i ne mora da ide tako lako, ali nemojte da brinete. Budite strpljivi i polako, dajte sebi vremena koliko vam je potrebno. Nekome ovo može da bude teško, nekome, lako. Ali to je normalan proces i sasvim je u redu.

Pročitajte i ovo: Ljubav je subjektivni osećaj

Gume, lanci, ključevi, brave, mnogo čarapa – i to nije sve što može da se nađe tamo, čak i bez penjanja unutra, zar ne. Nemojte da se iznenadite sadržajem na koji naletite. Sve ste to vi i sve je redu, šta god da nađete.

Bacajte svo đubre koje vas sprečava da dođete do svog omiljenog čardaka. Pogledajte okolo i dobro obratite pažnju na to šta radite odmah sada, a šta ostavljate za kasnije.

Pročitajte i ovo: Zašto zaljubljenost danas više nema vrednost kao nekada?

Očistite prašinu sa prozora (što su naše oči), okačite lepe zavese, obavezno očistite dimnjak (nos), napravite red u kaminu (to su naša usta, kroz koja primamo energiju kada jedemo).

Pročitajte i ovo: Koliko misliš da zaslužuješ u životu?

Pošto je osnovno urađeno, možete da počnete sa čišćenjem prostora – da se ukloni paučina sumnje i strahova, razne bube i bubašvabe, ako ih ima, podignite knjige sa poda ili ih samo lagano poređajte po policama (to je vaše znanje), složite albume sa fotografijama, sve što vam je drago uredno posložite.

Možete i da zasadite cveće. Uredite ga prema svojoj želji.

Može da se desi da pronađete nešto vrlo važno za sebe, pa ćete morati da odgonetnete šta je to i zašto je tako.

Pročitajte i ovo: Da li je prvi utisak zaista pravi?

Želimo vam svima da vaš tavan zablista, jer čak i najzatrpaniji tavan može da se sredi i pretvori u prijatan prostor.

Želimo vam puno sreće i prosperitet u životu!