Ljudski mozak je veoma složena struktura. Jedan deo te strukture čine sećanja.

Sećanja povezuju prošlost i sadašnjost. Istovremeno, ljudski mozak je kao sunđer, upija sve što vidi, čuje, misli, itd. Nećemo da ulazimo u detalje svih vrsta ljudskog pamćenja, već ćemo da se fokusiramo na pitanje – šta se čuva na tavanu.

Ako zamislimo naše glave u obliku potkrovlja ili kutije – da li postoji samo karton ili nešto više od toga.

Pročitajte i ovo: Zašto srcu treba više vremena da prihvati ono što um već zna?

Napraviti čišćenje i punjenje uz pomoć energetske prakse i meditacije je vrlo dobro i neophodno s vremena na vreme. Ali kada već redovno čistimo orman i na tavan odlažemo sve što nam više nije potrebno, zašto ne bismo napravili mesta u našem potkrovlju za nove i istinski potrebne stvari?! Prema rečima protagoniste romana Konana Dojla – ne zakucavam ovu svoju glavu više nego što je potrebno. Sve držim na policama.

Foto Christelle Bourgeois
Foto Christelle Bourgeois

Zato vam predlažemo da poradite malo i dovedete u red svoje potkrovlje. Poslažete stvari po policama. Da biste to uradili potrebno je da imate volje i malo vremena za meditaciju.

Pročitajte i ovo: Zašto zaljubljenost danas više nema vrednost kao nekada?

Sedite, lezite, ako vam je tako udobnije, i zamislite svoju glavu u obliku kutije, sanduka. Pažljivo je otvorite i počnite sa čišćenjem. Moramo da vam skrenemo pažnju da to da ovaj proces baš i ne mora da ide tako lako, ali nemojte da brinete. Budite strpljivi i polako, dajte sebi vremena koliko vam je potrebno. Nekome ovo može da bude teško, nekome, lako. Ali to je normalan proces i sasvim je u redu.

Pročitajte i ovo: Ljubav je subjektivni osećaj

Gume, lanci, ključevi, brave, mnogo čarapa – i to nije sve što može da se nađe tamo, čak i bez penjanja unutra, zar ne. Nemojte da se iznenadite sadržajem na koji naletite. Sve ste to vi i sve je redu, šta god da nađete.

Bacajte svo đubre koje vas sprečava da dođete do svog omiljenog čardaka. Pogledajte okolo i dobro obratite pažnju na to šta radite odmah sada, a šta ostavljate za kasnije.

Pročitajte i ovo: Zašto zaljubljenost danas više nema vrednost kao nekada?

Očistite prašinu sa prozora (što su naše oči), okačite lepe zavese, obavezno očistite dimnjak (nos), napravite red u kaminu (to su naša usta, kroz koja primamo energiju kada jedemo).

Pročitajte i ovo: Koliko misliš da zaslužuješ u životu?

Pošto je osnovno urađeno, možete da počnete sa čišćenjem prostora – da se ukloni paučina sumnje i strahova, razne bube i bubašvabe, ako ih ima, podignite knjige sa poda ili ih samo lagano poređajte po policama (to je vaše znanje), složite albume sa fotografijama, sve što vam je drago uredno posložite.

Možete i da zasadite cveće. Uredite ga prema svojoj želji.

Može da se desi da pronađete nešto vrlo važno za sebe, pa ćete morati da odgonetnete šta je to i zašto je tako.

Pročitajte i ovo: Da li je prvi utisak zaista pravi?

Želimo vam svima da vaš tavan zablista, jer čak i najzatrpaniji tavan može da se sredi i pretvori u prijatan prostor.

Želimo vam puno sreće i prosperitet u životu!

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.