Ženski plakar je večita enigma. Sređen ili ne, mesto pred kojim mnoge žene imaju čuveno pitanje, „šta da obučem“. Savet modnih stručnjaka je da postoji par modnih detalja i odevnih komada koji su “must have”.

Izvesno je da je pandemija koronavirusa promenila način na koji se ljudi oblače. Kada se kupuju novi komadi garderobe,obično se prati trend. Zabavno je i pomalo uzbudljivo uzeti nešto što svi žele da nose u datom trenutku, jer je moderno.

Party photo created by wayhomestudio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Ženski plakar je uvek modni izazov

Nažalost, problem sa kupovinom samo trendi stvari je što će one na kraju postati manje popularne ili će početi da izgledaju zastarelo, a vi ćete prestati da ih nosite. Zbog toga, napominju modni stručnjaci, treba imati 10 uvek “potrebnih komada”, koji nikada neće izaći iz mode.

Svaki plakar je drugačiji, u zavisnosti od stila, lokacije i budžeta. U ženskom garderoberu trebalo bi da se nađu farmerke i helanke, kao praktični komadi odeće, za boravak kod kuće, za vežbanje, šetnju.

Modni stručnjaci navode da je preporučljivo imati jedan blejzer, koji može biti za posao, ali i za izlazak.

Sale photo created by wayhomestudio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Blejzer je večiti modni detalj za sve prilike

„Blejzeri su šik i glavna stvar koja će svakom izgledu dodati sofisticiranost”, istakla je Sara Neris, stilista.  Dodala je da blejzeri mogu da deluju i kao laka jakna „za prelazak iz dana u noć”.

Ne treba zaboraviti ni bele patike, kao ni belu košulju sa dugmićima. Obavezna je klasična crna torba i bela majica. Inače zimski kaput se smatra najpraktičnijim i najlepšim komadom zimske odeće.

Sa predloženim odevnim predmetima, uvek će se lako napraviti kombinacija,tokom cele godine, bez obzira na godišnja doba.

Street fashion photo created by lookstudio - www.freepik.com
foto by lookstudio – www.freepik.com

Bela majica je uvek u modi

Stručnjaci iz Voga, na ovaj spisak dodali su elegantnu malu crnu haljinu, midi suknju, baletanke, dobre čizme, kaiševe, šalove, kape, marame i neizostavne naočare za sunce.