Slobodno ‘slučajno’’ ostavite otvoren ovaj članak na monitoru kompjutera nakon čitanja i idite da kuvate ručak.

Muškarci se zaista trude. Nije da nije tako. Ali, kako reče stara, dobra Samanta, ne zove se to ‘job/posao’’ tek tako. Ima tu posla, a i znanja, koje se mora nekako steći. Najbolje je da stečeno teorijsko znanje vežbate u praksi, dragi muškarci. Stoga, počnimo od početka.

Pročitajte i ovo: Tajna seksualne želje u dugim vezama

Foto Seth Doyle

Od onih, koji se ponašaju kao da nikada pre u svom životu nisu videli vaginu i da im je to prvi, ekstra-teritorijalni susret te vrste, do onih koji se toliko unesu u posao da potpuno izgube pojam o tome da li to što, zapravo, rade tamo dole, uopšte ima bilo kakvog učinka kod vas ili ne.

Pročitajte i ovo: Na kakve muškarce su slabe jake žene?!

Pročitajte i ovo: Pouzdani znaci koji govore da mu se sviđate

Kako pravila nema i ne možemo se na njih osloniti, sastavili smo listu stvari koje bismo želeli da muškarci znaju o pružanju oralnog seksualnog zadovoljstva ženama.

Foto Aki Tolentino

A, vi, drage moje, uradite kako vam volja. Napravite od ovoga wall paper, ostavite slučajno otvoren članak, dok se on mota tu negde ili odštampajte i zalepite na vrata spavaće sobe.

Pročitajte i ovo: Oralni seks – upotrebite usta – tehnika ”Gospođa usisivač”

U svakom slučaju, nadamo se da će pokupiti i prmeniti bar nešto od ovoga.

Diši!

To što ćete navaliti na njenu vaginu kao da brusite oštricu noža ili gurnuti ukrućen jezik, praćen vrelim dahtanjem iz dubine stomaka, svom snagom, kao da ispaljujete raketu u nju ili ste na takmičenu u duvanju helijumskih balona, nema nikakve veze sa oralnim seksom. Tačnije, u potpunoj je suprotnosti sa oralnim zadovoljenjem.

Pročitajte i ovo: Oralni seks – Magija jezika

Počnite od početka, ljubeći joj vrat, grudi, stomak, unutrašnje strane butina, lagano se pomerajući nadole, sve dok ne dođete do željene destinacije. Tek tada možete da zabodete zastavicu i prionete na posao.

Foto Brooke Cagle

Ne ponašajte se kao bik pušten s lanca u koridu!

Govoreći o zabadanju zastavice i prianjanju na posao ne znači da treba da budete grubi i gledate da to što pre završite. Žene vole kada se situacija razvija polako. Ne žurite, unosite se polako, posmatrajte razvijanje situacije, budite prisutni u trenutku sadašnjem, nežno i lagano.

Pročitajte i ovo: Oralni seks – Potapanje čaja

Ostanite sve vreme u kontaktu sa partnerkom!

Vrlo često dešava se da žene nisu toliko opuštene tokom oralnog seksa, koliko muškarci jesu, kada se njima pruža to seksualno zadovoljstvo.

Pročitajte i ovo: Oralni seks – Grleni kegeli

Vagina zna da poludi tokom nadražaja. Može razviti jači miris, nekontrolisano vlažiti i lučiti tekućinu, a može poprimiti čak i drugačiji ukus. Tako da je potpuno razumljivo da se žena može osećati poprilično nelagodno dok ti držiš svoju glavu dole zabodenu.

Foto Seth Doyle

Stoga, održavaj komunikaciju sa njom sve vreme. Govori joj de je lepa, da ti se dopada i da uživaš u tome što joj radiš, da te uzbuđuje. Neka zna koliko si zaista u njoj, kroz osećaj užitka, koji to treba da je za oboje. Ako uspeš da se uhvati na osećaj koji emituješ, daleko ćeš dogurati.

Pročitajte i ovo: Vaginizam – disfunkcija u ženskom seksualnom funkcionisanju

Igraj fer i korektno!

Iako znamo da želiš da upotrebiš sve raspoložive adute i da se pokažeš u najboljem svetlu, dok radiš težak posao u rudniku, nemoj nikada da ti je palo na pamet da koristiš zube, ni u jednom trenutku.

Pročitajte i ovo: Zašto imam potrebu za mokrenjem tokom seksa?!

Ako do tog kratkog spoja ipak dođe, može da se desi da dođe do prekida utakmice i da završiš na kauču još iste noći. Pitanje je kad ćeš opet ući u igru.

Foto Milada Vigerova

Koristi svoje uši…

Ako je sve što čuješ, tišina, znači da to radiš pogrešno. Omekšaj svoj pristup, nađi drugu tačku. Pitaj je, uostalom, šta bi ona volela da joj radiš i gde. Kad začuješ njeno stenjanje, znači da si potrefio pravo mesto. Ali ne nahrupljuj! Polako, samo nastavi u istom ritmu.

Pročitajte i ovo: Mitovi i predrasude o ženskom orgazmu

…i ruke!

Znamo, znamo, u pitanju je oralni seks, ali možeš da učiniš doživljaj mnogo jačim i zabavnijim ako uneseš malo akcije prstima. Samo imaj na umu da se njeno opiranje nasilništvu odnosi i na akciju prstima. Ponavljam, ne navaljuj. Ne drljaj gore-dole po nežnoj sluzokoži tim nasrtljivim prstima, kao da cepaš drva.

Pročitajte i ovo: Kako sprečiti pojavu leukoreje – belog pranja

Nežno, polako i prati njenu reakciju. Na licu i po gibanju njenog tela sve se vidi. Potrebno je samo biti u tome. Prisutan.

Foto Brooke Cagle

Ne pominji Bivšu, šta je i kako ona volela ili bilo koje druge žene i svoja iskustva!

Ako ti je život mio! Svaka žena je drugačija i zahteva drugačiji pristup.

Pročitajte i ovo: Seks tokom menstruacije je poželjan

Trebalo bi da ti je do sada već jasno jer veliki si dečko, da pominjanje drugih žena i bivših partnerki ni u jednoj varijanti neće podići njeno uzbuđenje ili interesovanje za ono u čemu ste u datom trenutku. Može samo suprotno, da je o’ladi, kao kofa ‘ladne vode.

Pročitajte i ovo: Kako da zategnete vaginalne mišiće

A ti ćeš leteti u kaznu. I ostaće sećanje, vezano za tu neprijatnu situaciju. I kad god bi sledeći put došlo do toga, sećanje bi nekim čudom moglo da oživi. A ti to ne želiš. Veruj nam.

Uostalom, bivša te je možda i lagala.

Ona se pomera s razlogom!

Ako dođe do toga da se pomera, izmiče, uzmiče, pomera ti ruku, jezik ili šta već, veruj joj da to radi s dobrim razlogom. Znači da negoduje i želi da te preusmeri, a nema dovoljno snage ili ne želi da razbija čar uzbuđenja izgovaranjam svoje želje.

Pročitajte i ovo: Da li vagina postaje čvršća i uža usled manjka seksa

Nešto radiš krivo. Promeni. Pređi na sledeći potez, čoveče! Sve vreme, držeći jedno oko na njoj da bi proverio da li joj prija. Jer ne zove se to Job for nothing…veruj staroj, dobroj Samanti.

Pročitajte i ovo: Vagina vam je suva kao Sahara?

Našao si klitoris?

Skoncentriši se na trenutak i dobro pogledaj vaginu. Povuci prstom s vrha njene vagine. Osećaš malu, nabreklu kvržicu? E, to je! Našao si ga! Uraa! Ako si se izgubio i dalje tražiš, možda je bolje da skratiš sebi muke i pitaš čika Gugla. Nije sramota ne znati. Sramota je ostati u neznanju.

Pročitajte i ovo: Put od erotskog promiskuiteta do zdrave veze

Ako si ga našao i krenuo da ga obrađuješ, samo ne navaljuj na njega, ko Boga te molim! Milom, ne silom! Zakon je koji klitoris nalaže.

Foto Ben White

Ne zakucavaj se!

Čitaj, ne provodi sve vreme tamo! Neki muškarci su prosto opsednuti klitorisom. Ali, opsednuti! Misle, šta misle, ubeđeni su da se oralni seks svodi samo na tu jednu tačku. A.k.a. bastion vagine. Nikad dalje od istine.

Pročitajte i ovo: Kako da povećate svoj seksualni apetit

I dok je to super, mega, giga, neverovatno važan deo vagine, na koji treba da se fokusiraš, postoje i drugi delovi vagine, koje nikako ne bi trebalo da zapostaviš tokom oralnog seksualnog zadovoljenja tvoje partnerke. Razgranaj se, kao spajdermen, i pokaži svoju svestranost. A ona će to već znati da ceni!

Pročitajte i ovo: Kako da pronađeš njenu G tačku

Foto: Joe Gardner

Pisanje slova tamo dole je pomalo čudno!

Znate onaj trik, o kom ste čitali, da žene neviđeni pali da jezikom ispisujete slova po njenim intimnim delovima tela i da je to najbolja stvar ikada koja može da se desi jednoj ženi tokom seksualnog odnosa?! E, pa nije. Samo je zastrašujuće čudno.

Pročitajte i ovo: Veliki Getsbi ljubav ili beg u tragičnu ljubav

Pokušaj sa sisanjem.

Lizanje jezikom je pokret kojim se krećeš tokom oralnog zadovoljenja, očigledno, a sisanje može da načini neočekivano dobar obrt. Naravno, ako je nežno i bez uvlačenja usisavanjam njene vagine i klitorisa u tvoju usnu duplju.

Pročitajte i ovo: Šta je to dobar seks?!

Probaj, nežno i blago sa klitorisom i prati kako reaguje. Ako joj prija, nastavi, možda i malo snažnije, samo bez navaljivanja i iznenadnog priključivanja na crevo usisivača.

Ponekad, jednostavno ne ide…

…i to je sasvim u redu! Ozbiljno. Odstupi od vagine. Nema smisla da je držiš zarobljenu pola sata samo da bi dokazao svoju muškost. Ako ne ide, ne mora. Nećemo se siliti. Možda nije dan. Možda nekom drugom prilikom. Kao i za sve ostalo, spontanost je neophodna i predstavlja najbolji začin za ovaj slasni obrok.

Pročitajte i ovo: Šta da radite kad stvari krenu nizbrdo

Sačuvaj post-oralni poljubac za sebe!

Neke žene nemaju problema sa tim, kao i muškarci. Ostale/i znaju da budu ozbiljno zgroženi.

Pročitajte i ovo: Šta da radite ako vaš partner ne želi da se ženi

Još ako si uradio dobro delo, nemoj ga sad upropastiti tom jednom sitnicom na kraju. Neka ona napravi prvi korak. Ako krene za tvojim usnama – sjajno! Ako, ne, njen vrat će rado prihvatiti tvoje usne.