Kada nam ljubav pokuca na vrata, to nije uvek dobar znak. Šta ako vam praktikovanje nevezanosti može pomoći da imate srećnije odnose?

Vezivanje, vezanost, osećanja ili čak zaljubljivanje ne rimuju se uvek sa srećom i zdravim odnosom. Nažalost. Kada nekoga volite, imate pravi pritisak na ramena, a da toga niste ni svesni. Imamo konkretna očekivanja i vrlo često nas sustiže razočarenje.

Ceo dan nije slao poruke, nije obraćao pažnju, nije isti kada je sa prijateljima… Sve te sitnice utiču na naše emocije i utiču na vezu. Ovo može dovesti do glavobolja koje su se lako mogle izbeći. Zbog toga nevezanost može biti rešenje da se u potpunosti živi odnos bez razočarenja koja može uključiti.

Nevezanost je stanje uma koje se zasniva na našem odnosu sa drugima i odnosima koje započinjemo. Zahvaljujući ovom pristupu, neko može nekoga voleti, a da ne očekuje ništa zauzvrat. Svesni smo da se ova priča može završiti u bilo kom trenutku i spremni smo da prihvatimo sve potencijalne promene. Nevezanost je priznanje da život može krenuti drugačijim putevima nego što smo zamislili. Tako svi strahovi koje čovek može da oseti u vezi nestaju i ustupaju mesto osećaju spokoja. Ova praksa vam omogućava da otklonite sva razočaranja, patnje, zavisnost ili opsesiju koja vas svakodnevno obuzima.

Nevezanost vodi zdravim odnosima

Jedno je sigurno, nevezanost nas vodi ka zdravijim, ispunjenijim i autentičnijim odnosima. Ovo psihološko stanje vam omogućava da živite u sadašnjem trenutku bez brige i anksioznosti. Svesni efemerne prirode stvari i života, svaki trenutak je cenjen i privlači našu punu pažnju.

Ljubav koju gajimo prema našoj drugoj polovini je nezavisna, slobodna i iznad svega puna poštovanja. Ne držimo se odbijanja ili neuspeha, shvatamo stvari kako dođu… I to je tajna sreće.

Jer vezanost nije ljubav! Imajte to na umu.