Gde da putujete u 2023. godini? Otkrivamo vam, znak po znak, koja je vaša savršena destinacija za putovanja u narednoj godini.

S druge strane, poznato je da je za putnike svaki izgovor dobar da soakuju kofere i krenu na put. Početak godine je savršeno vreme za planiranje avantura i putovanja za naredne mesece.

A s obzirom na to da su moguće destinacije koje putnici mogu otkriti beskrajne, PiratinViaggio.it razvio je horoskop da pomogne, znak po znak, onima koji još uvek nisu odlučili šta će biti njihova destinacija za 2023.

Ovan (21. mart – 20. april)

Ljudi rođeni pod ovim znakom puni su energije, nikada ne staju i vole avanture: idealna putovanja za njih su ona posvećena otkrivanju i istraživanju.

Idealna destinacija za Ovna za 2023. je čileanska Patagonija, mesto koje karakterišu široki otvoreni prostori i pejzaži koji oduzimaju dah za istraživanje uz zanimljiv treking.

Bik (21. april – 20. maj)

Putnici ovog znaka preferiraju mirne, nehaotične destinacije, u kontaktu sa prirodom i daleko od masovnog turizma, gde mogu u potpunosti da se opuste i napune baterije. Idealno mesto, u ovom slučaju, je Norveška, čija će iznenađujuća priroda biti kulisa za digitalni detoks putovanje među fjordovima sa pogledom na more, divnim svetlima severne svetlosti i kristalno čistim vodama njenih jezera.

Blizanci (21. maj – 21. jun)

Rođeni pod ovim horoskopskim znakom uvek traže najluđu zabavu tokom odmora. „Neobična“ destinacija za otkrivanje, u ovom slučaju, je Crna Gora, a posebno grad Budva čiji istorijski centar oživljava popodne zahvaljujući živahnom noćnom životu.

Rak (21. jun – 22. jul)

Oni koji vole romantična putovanja i najviše vole da putuju sa svojom drugom polovinom: rođeni su u znaku Raka. Za njih, destinacija koja se mora videti za Novu godinu je kultni Japan, možda baš u vreme cvetanja trešnje (idealno vreme da im se divite je između poslednje nedelje marta i prve dve aprila) koji čine pejzaž podjednako romantičnim i šarmantnim.

Lav (23. jul – 23. avgust)

Lavovi više vole da putuju u dobrom društvu, sa prijateljima i u ime dobre zabave, po mogućnosti na tople i veoma sunčane destinacije. Stoga, Vijetnam ne može izostati na njihovoj listi za 2023. godinu, zemlja koju treba istražiti počevši od vodenih pejzaža zaliva Ha Long, prolazeći kroz zaleđe koje oduzimaju dah do živahnog noćnog života šarmantnog Ho Ši Mina.

Devica (24. avgust – 22. septembar)

Perfekcionisti po prirodi, Device vole da planiraju svoja putovanja tako da sve bude dobro organizovano. Kanada je mesto koje bi trebalo da otkriju: pažljivim planiranjem njihovog puta biće moguće da upoznaju ovu fascinantnu zemlju na 360°, koju karakteriše raskošna priroda, divlja fauna i multikulturalno društveno okruženje.

Vaga (23. septembar – 22. oktobar)

Putnici Vage uvek traže nova, avanturistička i posebna mesta. Zašto ne biste posetili Bocvanu, zemlju bogatu prirodnim rezervatima u kojoj možete doživeti očaravajuće safarije u bliskom kontaktu sa najdivljom i najnekontaminiranijom prirodom?

Škorpija (23. oktobar – 21. novembar)

Rođeni u ovom znaku na svojim putovanjima traže autentična iskustva i snažne emocije, zbog čega preferiraju mesta na kojima može doći do kontakta sa lokalnim stanovništvom. Savršena destinacija je Indija, destinacija sa izuzetnom kulturom koju treba otkriti u potpunosti uronivši se u život lokalnog stanovništva. Ili opet, možete se posvetiti meditaciji. Zamislite Rišikeš, grad poznat širom sveta kao prestonica joge i meditacije, ali i Badrinath, Kedarnath i Pondicherr.

Strelac (22. novembar – 21. decembar)

Rođeni u znaku Strelca vole solo putovanja, nomadski su avanturisti i vole kontakt sa prirodom. Savršena destinacija za njih je Novi Zeland, začarano ostrvo za putovanje terenskim vozilom kako bi otkrili aktivne vulkane, moćne gejzire i iznenađujuće fjordove.

Jarac (22. decembar – 19. januar)

Pragmatični i konkretni, oni rođeni u znaku Jarca vole da sve organizuju do najsitnijih detalja kako ništa ne bi pošlo po zlu. Za njih, savršeno putovanje je obilazak Andaluzije, jedne od najpoznatijih španskih regiona, da otkriju svoje gradove iz snova kroz strukturirani itinerar između Granade, Sevilje, Kordobe i Ronde.

Vodolija (20. januar – 19. februar)

Vodolije su originalni i nezavisni, vole avanture i treking. Neverovatni Nepal ne može izostati na njihovoj listi putovanja za novu godinu: pretežno planinska teritorija sa jedinstvenim pejzažima koje treba otkriti, takođe da biste se upustili na duboko duhovno putovanje.

Ribe (20. februar – 20. mart)

Rođeni u znaku Riba vole more i za svoj odmor uvek traže destinacije na kojima se mogu opustiti i uživati u suncu. U 2023. došlo je vreme da se prepustite odmoru iz snova, na Sejšelima, čije će zlatne plaže i kristalno more biti idealno mesto za sletanje.