Uz specijalni trening visokog intenziteta neće vam biti potrebno mnogo vremena, a konkretne rezultate videćete – odmah!

Jasmina_Aleksandrov_UFF
Jasmina Aleksandrov

Kako?

Studije i istraživanja u oblasti fitnesa potvrdile su da je kratkotrajno, ali jače vežbanje učinkovitije od standardnog, „aerobnog“ vežbanja. Takav trening visokog intenziteta (HIIT – High Intensity Interval Training) nakon 24 sata stvara bazalni metabolizam veći za 5-10% od običnog treninga. To znači da telo i posle završetka takvog treninga troši masne naslage, čak i u stanju mirovanja. Takav trening obično traje između 15 i 30 minuta, zavisno od utreniranosti.

Koncept je jednostavan – kod tipičnog HIIT treninga smenjuju se kratkotrajni intervali visokog intenziteta sa manje intenzivnim intervalima aktivnog oporavka. Ako je HIIT trening pravilno izveden, on će vas „iscediti“ – hvataćete vazduh, vaš Gear S2 i Gear Fit2 će pokazivati veći broj potrošenih kalorija, a merač pulsa na njemu biće na oko 90% maksimalne frekvencije srca. Tokom oporavka, taj nivo će iznositi oko 50%, što su optimalne brojke za HIIT trening. Ako posle ovakve vežbe možete nastaviti istim tempom još koji minut, onda to nije pravi HIIT trening.

Ko će nam pokazati kako se to radi?

Ko bolje da predstavi ovakvu vrstu treninga nego jedna od najboljih i najuspešnijih fitnes trenera na ovim prostorima – Jasmina Aleksandrov. Njena dugogodišnja karijera u svetu sporta i fitnesa navela je da do perfekcije dovede svoj program treninga, koji će u narednim danima podeliti sa vama – upravo ovde, na portalu Sito&Rešeto. Ona će vam u realnom vremenu objasniti i demonstrirati kako trening visokog intenziteta možete raditi i sami, kao i pravilne tehnike za što efikasnije izvođenje vežbi u što kraćem vremenskom periodu. Očas posla uhvatićete sebe kako se divite svom telu ispred ogledala i jedva čekate da uhvatite vrhunski selfi na plaži.

Raspored

Jasmina i Samsung će vam predstaviti Youtube video serijal od 20 treninga, raspoređenih u četiri serije od po pet videa. Svaki video predstavljaće jedan dan vežbanja. Dakle, biće vam potrebno svega 10 do 15 minuta dnevno. Između serija pravite pauzu od dva dana, u kojima je dobrodošla šetnja, lagano trčanje ili plivanje. Na ovu stranicu će svakog dana biti postavljen novi video sa novom serijom vežbi. Uđite u svoj ritam, odvojite 15 minuta dnevno za vežbanje i krenite u operaciju „Dominiranje plažom“!