U prvom kadru sa seta, glumica Kristen Stewart koja će igrati Lejdi Dajanu, nosi sjajni kaput CHANEL Patrimoine Collection.

Kristen Stewart glumiće princezu Dajanu u filmu Spencer, dugo očekivanom biografskom filmu, u režiji čileanskog reditelja Pabla Larraina, prema scenariju Stevena Knighta.

Snimanje je tek počelo i prve slike sa seta već kruže. U prvom snimljenom kadru, kalifornijska glumica, koja je globalnu slavu postigla zahvaljujući sagi Twilight, nosi elegantan kaput od crvenog tvida sa krojenim okovratnikom iz kolekcije CHANEL Patrimoine.

Glumica, bivša ambasadorka ove francuske modne kuće, takođe nosi crni šešir sa velom kojim prekriva oči, a glava joj je blago nagnuta na jednu stranu u tipičnom stavu kako se Dajana nekada pojavljivala na svim zvaničnim snimanjima i fotografijama.

Snimanje filma Spencer odvijaće se između Nemačke i Velike Britanije. Trebalo bi da se završi na jesen da bi film mogao da bude u bioskopima krajem 2021. Godine, jer se u 2022. godini obeležava 25. godišnjica od smrti princeze Dajane.

Biografski film fokusiraće se na božićni vikend koji je Lejdi Di provela na imanju Sandringham u Norfolku, presudnim danima tokom kojih je odlučila da se razvede od Charlesa i odrekne titule princeze, i tako se vrati na to da bude Spencer.