Očekuje nas solarna anularna eklipsa 26. februara 2017. (Beograd, 15:58h), na  08°12’ Riba.

Ovo prstenasto pomračenje Sunca biće vidljivo golim okom u delovima Južne Amerike i jugozapadne Afrike, a delimično u Južnoj i Zapadnoj Africi, kao i većim delom Južne Amerike.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Jake morske oluje i zagađenje voda. Postoji rizik od epidemija, jer je fizička i psihička otpornost lošija. Komplikacije u bolnicama, zatvorima, kao i nekim religioznim ustanovama. Religiozne nesreće i skandali u religioznim krugovima. Mutne ideologije. Poplave.

Testira se javni moral, kao i vrednosti u društvu. U porastu alkohol, droga, kriminal i prostitucija. Situacija osiromašenih nacija još više se pogoršava.

Pomračenje će se dogoditi na fiksnoj zvezdi SKAT, a sa ovom zvezdom je i tranzitni Neptun u konjunkciji. Slede događaji za koje nećete imati objašnjenja i koji će vam na neki način biti čudni. Kod osetljivijih osoba moguće su nevolje sa psihom. Problem da se neke okolnosti i događaji objasne na logičan način. Najbolje je da odluke koje zahtevaju razumno razmišljanje i procenjivanje odložite za kasnije.

Za vreme ovog pomračenja imaćemo četiri planete u Ribama (Merkur, Mesec, Sunce i Neptun). Ovo je velika preosetljivost, koja može problematično da se odrazi na partnerske odnose i odnose sa drugim ljudima, jer je Jupiter retrogradan u Vagi. Idealizovanje veze i razočarenje u partnera.

Preosetljivost i čudne okolnosti prenose se na partnerske odnose. Nedostatak samopuzdanja, nesigurnost i pogrešne procene situacija uzrokuju napetost u vezama. Odlaganje i oklevanje.

Ovaj period treba iskoristiti tako da budemo saosećajniji prema drugima. Pomagati i baviti se stanjem čovečanstva koje pati i trpi, bez obzir što je zbog uticaja pomračenja prisutna jaka konfuzija. Budite svesni pojačane mašte i osećanja i ne bežite od problema u samoću, alkohol ili druga stimulativna sredstva. Greške su teže i češće, pa je potrebno biti mnogo više obazriv.

Prstenasto pomračenje Sunca u Ribama najmanje će prijati Devicama, Strelčevima, Blizancima i Ribama. Možete se nakon nekih situacija probudite na vrlo surov i grub način. Stanje duše i raspoloženja je nestabilno što drugi lako mogu da iskoriste.

Blizanci neka se čuvaju sanjarenja i da ne biste pogrešili, potrebno je sakupiti kritičku svest. Pazite samo da ne preterate u kritičnosti, jer ćete onda ostati usamljeni, što nikako ne odgovara vašoj prirodi. Napetost i nervoza.

Strelčevi ne treba da budu baš tako puni poverenja, jer lako mogu postati žrtve. Proverite dobro svaku informaciju koju primite. Realno procenite sopstvene mogućnosti i ništa nemojte obećavati.

Device mogu biti izbačene iz koloseka, jer njihov razum nikako neće moći da prihvati okolnosti koje će se dešavati u bližem okruženju. Zdravlje osetljivo. Čuvajte se prevare i laži u odnosima sa drugima.

Ribe su zbog pojačane mašte na svom terenu, ali i za njih ova količna može biti preterana, pa je na udaru psiha. Prevelika osetljivost i ranjivost. Nestabilnost i dezorijentacija.

Lavovi mogu pokazati slabost, osetljivost i popustljivost što je neuobičajeno za ovaj znak. Manjak samopouzdanja i nesigurnost. Osetljivo zdravlje.

Bikovi treba da se prepuste umetničkim interesovanjima i sklonostima. Muzika ne može biti previše koliko god je budete slušali. Izađite u prirodu i povežite svoje unutrašnje biće sa majkom Zemljom.

Rakovi će imati veliku potrebu za romantikom i nežnošću. Prepustite se jakim i intenzivnim osećanjima. Pokažite svoju predusretljivu stranu i zaštitnički nagon. Za vas su čak i suze lek.

Škorpije neka slušaju svoj instikt. Možete iskoristiti svoju otkrivačku sposobnost da bi dešifrovali neke nevidljive poruke. Pojačan senzibilitet. Istaknute erotske i seksualne potrebe.

Jarčevi bi mogli da zaborave na svoju disciplinu, bar na polju emocija i ljubavi. Bićete nežniji nego uobičajeno. Iskoristite ovaj period za odmaranje.

Ovnovi, Vage i Vodilije u odnosu na ostale zodijačke znakove su najravnodušniji na ovo pomračenje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.