Očekuje nas solarna anularna eklipsa 26. februara 2017. (Beograd, 15:58h), na  08°12’ Riba.

Ovo prstenasto pomračenje Sunca biće vidljivo golim okom u delovima Južne Amerike i jugozapadne Afrike, a delimično u Južnoj i Zapadnoj Africi, kao i većim delom Južne Amerike.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Jake morske oluje i zagađenje voda. Postoji rizik od epidemija, jer je fizička i psihička otpornost lošija. Komplikacije u bolnicama, zatvorima, kao i nekim religioznim ustanovama. Religiozne nesreće i skandali u religioznim krugovima. Mutne ideologije. Poplave.

Testira se javni moral, kao i vrednosti u društvu. U porastu alkohol, droga, kriminal i prostitucija. Situacija osiromašenih nacija još više se pogoršava.

Pomračenje će se dogoditi na fiksnoj zvezdi SKAT, a sa ovom zvezdom je i tranzitni Neptun u konjunkciji. Slede događaji za koje nećete imati objašnjenja i koji će vam na neki način biti čudni. Kod osetljivijih osoba moguće su nevolje sa psihom. Problem da se neke okolnosti i događaji objasne na logičan način. Najbolje je da odluke koje zahtevaju razumno razmišljanje i procenjivanje odložite za kasnije.

Za vreme ovog pomračenja imaćemo četiri planete u Ribama (Merkur, Mesec, Sunce i Neptun). Ovo je velika preosetljivost, koja može problematično da se odrazi na partnerske odnose i odnose sa drugim ljudima, jer je Jupiter retrogradan u Vagi. Idealizovanje veze i razočarenje u partnera.

Preosetljivost i čudne okolnosti prenose se na partnerske odnose. Nedostatak samopuzdanja, nesigurnost i pogrešne procene situacija uzrokuju napetost u vezama. Odlaganje i oklevanje.

Ovaj period treba iskoristiti tako da budemo saosećajniji prema drugima. Pomagati i baviti se stanjem čovečanstva koje pati i trpi, bez obzir što je zbog uticaja pomračenja prisutna jaka konfuzija. Budite svesni pojačane mašte i osećanja i ne bežite od problema u samoću, alkohol ili druga stimulativna sredstva. Greške su teže i češće, pa je potrebno biti mnogo više obazriv.

Prstenasto pomračenje Sunca u Ribama najmanje će prijati Devicama, Strelčevima, Blizancima i Ribama. Možete se nakon nekih situacija probudite na vrlo surov i grub način. Stanje duše i raspoloženja je nestabilno što drugi lako mogu da iskoriste.

Blizanci neka se čuvaju sanjarenja i da ne biste pogrešili, potrebno je sakupiti kritičku svest. Pazite samo da ne preterate u kritičnosti, jer ćete onda ostati usamljeni, što nikako ne odgovara vašoj prirodi. Napetost i nervoza.

Strelčevi ne treba da budu baš tako puni poverenja, jer lako mogu postati žrtve. Proverite dobro svaku informaciju koju primite. Realno procenite sopstvene mogućnosti i ništa nemojte obećavati.

Device mogu biti izbačene iz koloseka, jer njihov razum nikako neće moći da prihvati okolnosti koje će se dešavati u bližem okruženju. Zdravlje osetljivo. Čuvajte se prevare i laži u odnosima sa drugima.

Ribe su zbog pojačane mašte na svom terenu, ali i za njih ova količna može biti preterana, pa je na udaru psiha. Prevelika osetljivost i ranjivost. Nestabilnost i dezorijentacija.

Lavovi mogu pokazati slabost, osetljivost i popustljivost što je neuobičajeno za ovaj znak. Manjak samopouzdanja i nesigurnost. Osetljivo zdravlje.

Bikovi treba da se prepuste umetničkim interesovanjima i sklonostima. Muzika ne može biti previše koliko god je budete slušali. Izađite u prirodu i povežite svoje unutrašnje biće sa majkom Zemljom.

Rakovi će imati veliku potrebu za romantikom i nežnošću. Prepustite se jakim i intenzivnim osećanjima. Pokažite svoju predusretljivu stranu i zaštitnički nagon. Za vas su čak i suze lek.

Škorpije neka slušaju svoj instikt. Možete iskoristiti svoju otkrivačku sposobnost da bi dešifrovali neke nevidljive poruke. Pojačan senzibilitet. Istaknute erotske i seksualne potrebe.

Jarčevi bi mogli da zaborave na svoju disciplinu, bar na polju emocija i ljubavi. Bićete nežniji nego uobičajeno. Iskoristite ovaj period za odmaranje.

Ovnovi, Vage i Vodilije u odnosu na ostale zodijačke znakove su najravnodušniji na ovo pomračenje.