Odlaganje zabavljanja je pošast za samce koji traže ljubav… Objašnjavamo sve o ovoj nevoljnoj praksi.

U poslednje vreme se mnogo govori o duhovima i njegovim derivatima. U pitanju je posebno toksična karakteristika ovog načina da se drugi sklone bez obaveštavanja.

Međutim, između gopheringa, cloackinga ili čak benchinga (sve o čemu smo već pisali) koji nisu ništa drugo do derivati dobrovoljnog ghostinga, možemo dodati snoozing, kao odlaganje zabavljanja. Ovo poslednje ima specifičnost da je nenamerno… A u našim užurbanim životima, svi smo to već uradili, bilo u prijateljstvu ili potencijalnoj simpatiji.

Image by master1305 on Freepik

Šta je odlaganje zabavljanja?

Na engleskom, „snooze“ znači odgurnuti se. Ova praksa se stoga sastoji od odlaganja odgovora inspirativnom dečku koji na kraju nikada neće dobiti odgovor. Rezultat? Evo još jedne simpatije sa strane!

Profesionalac za sastanke na mreži, happn, podigao je veo sa ove nenamerne pošasti i brojke su alarmantne. 53% korisnika aplikacije priznalo je da je izazvalo simpatiju jednostavnim zaboravom. 76% je reklo da oseća žaljenje što nisu odgovorili na profil koji ih je zanimao, a 50% se osećalo razočarano u sebe. Što se tiče osećanja, 21% se oseća krivim što je nekoga povredilo, dok se 29% oseća neprijatno.

Image by wayhomestudio on Freepik

Odložite izlazak: Kakav je uticaj ove prakse?

Prema happn brojkama, 44% samaca je već bilo nesrećne žrtve ove prakse. Kao rezultat toga, 52% njih se osećalo razočarano, a 17% napušteno. Međutim, 30% samaca je priznalo da je to uspelo.

Međutim, kakav je uticaj na samopouzdanje? 40% ispitanika smatra da to može pokvariti šanse za potencijalnu vezu. Dok 35% misli da su to stvari koje se dešavaju, a 26% je reklo da to zavisi od toga koliko dugo duhovi traju.

Ako se postavi pitanje šta podstiče ljude koji traže ljubav da se ponašaju na ovaj način, happn objašnjava da je „„Odlaganje izlaska“ više od nove prakse; to je simptom opšte prezaposlenosti samaca. Između društvenih mreža i aplikacija za upoznavanje, oni mogu biti preplavljeni zahtevima, porukama porodice, prijatelja i… od njihove simpatije! ”