Kada dođe proleće, sve živne oko nas. Priroda nam pokaže najlepšu riznicu sebe, odmornu i svežu nakon duge zime.

Za razliku od prirode, mi izgledamo umorno, ne baš toliko sveže, i ovo je period kada svaka žena ima onaj čuveni “kilogram viška”.

Snežana Dukanac

Moram priznati da zima nije jedini krivac za ovakvo stanje našeg organizma, kože ili kose. Statistike pokazuju da su žene najnemarnije prema sebi baš u toku zime. Krijemo se iza garderobe i čekamo lepše dane, kako bismo posvetile pažnju sebi. A onda, kada ti lepši dani dođu, mi smo zapuštene i nismo srećne u svojoj koži.

Pročitajte i ovo: Trodnevna dijeta za lifting lica i eliminaciju toksina iz kože

Tokom zime, izloženi smo velikim temperaturnim razlikama, iz toplih stanova i kuća izlazimo na zimu, ne hranimo se zdravo, narošito, mi na Balkanu, osim redovnog tuširanja i umivanja, uz nanošenje kreme, većina žena ne radi mnogo na lepoti svoje kože, kose i noktiju.

Pročitajte i ovo: PRP – vampirski tretman – u prevenciji i regeneraciji kože

U proleće, svi lekari nam preporučuju detoksikaciju našeg organizma, što je vrlo važno za naše zdravlje. Pored toga, potrebno je da uradimo i detoksikaciju naše kože, takođe.

Pročitajte i ovo: Holivudska anticelulit maska za telo

Sve štetne materije se izlučuju iz našeg organizma na razne načine, a jedan od tih je putem znoja. To pomaže taloženje mrtvih ćelija, tzv. slobodnih radikala na našoj koži, koji osim što onemogućavaju lep izgled naše kože, mogu ozbiljno da ugroze i naše zdravlje.

Photo by Matthew Kane on Unsplash

Redovnim pilingom, omogućićemo našoj koži da bude lepa, baršunasta i zdrava, ali i sredstvima za negu da bolje prodru u dubinu kože. Piling se radi jednom ili dva puta nedeljno, u zavisnosti od tipa kože i starosne dobi.

Pročitajte i ovo: Botoks briše bore sa lica

Detoksikaciju kože tela, uradićemo najlakše suvim četkanjem tela.

Potrebno vam je malo dobre volje, nekoliko minuta vašeg vremena, jedna četka sa prirodnom dlakom, a rezultati će vas ostaviti bez teksta. Prve rezultate videćete odmah, koža će vam odmah biti mekša i glatkija, proradiće vam cirkulacija u celom telu, a vremenom bićete zadivljeni trajnim efektom. Verujte mi, samo nekoliko minuta dnevno, promeniće vam život.

Pročitajte i ovo: Joga lica za lice bez bora

Foto Snežana Dukanac

Ovaj mali ženski trik rešiće vam nekoliko problema.

Jednom dnevno, pre tuširanja, uveče ili ujutru, kako vama odgovara, iščetkate telo sa suvom četkom. Krenite od stopala prema srcu. Četkajte svaki deo tela, a kad dođete na deo koji je iznad srca (npr. ramena) četkajte na dole, znači, opet prema srcu.

Pročitajte i ovo: Sve o podmlađivanju vrata – da li ste kandidat i kad treba početi

Pored toga što skida mrtve ćelije sa kože, ovaj tretman će na prirodan način prokrviti kožu, te će pomoći u rešavanju problema sa celulitom i strijama.

Pročitajte i ovo: Mezoterapija i primena koktela u cilju prevencije, podmlađivanja i regeneracije kože

Koža je naš najveći organ, to svi znamo, ali moramo znati da i naša koža ponekad “ogladni”, te da je moramo nahraniti. Naravno, ukoliko želimo zdravu i lepu kožu. Svi tretmani koje budete primenjivale posle suvog četkanja tela biće mnogo efikasniji.

Pročitajte i ovo: Prevencija starenja i regeneracija kože

Takođe, jednom nedeljno, uradite piling celog tela. Predlažem vam maslinovim uljem jer je maslinovo ulje jedan od najjačih prirodnih antioksidanasa.

Pročitajte i ovo: Hijaluronskim filerima do regeneracije kože

Koristi se hiljadama godina za lepši izgled, britkiji um i duži život. Ekstra devičansko maslinovo ulje sadrži vitamine A, D, K i E, koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala i oksidacije ćelija. Slobodni radikali i oksidacija ćelija dovodi do prevremenog starenja. Pored toga što ima hidratantno svojstvo, maslinovo ulje ima i regenerativno svojstvo na koži.

Pročitajte i ovo: Kako hormoni diktiraju promene u organizmu

Foto Snežana Dukanac

U drevnoj Indiji, maslinovo ulje se koristilo za pranje usta. Ujutru je dobro uzeti kašiku maslinovog ulja i mućkati u usnoj duplji 15-tak minuta. Kažu da na taj način možemo sprečiti mnoge bolesti, upalne procese i poboljšati sveopšte stanje organizma.

Pročitajte i ovo: Pedeset najboljih ženskih letnjih parfema

Foto Snežana Dukanac

Napravite prirodni body scrub koristeći maslinovo ulje, nekoliko kapi eteričnog ulja lavande i šećer. Sve sastojke zajedno sjedinite u homogenu smesu. Možete da napravite veću količinu, koju ćete čuvati u sterilisanoj tegli.

Pročitajte i ovo: Izbor od 15 najboljih parfema za kosu

Prirodni body scrub koristi se jednom nedeljno, tako što mokru kožu tela nežno istrljate body scrubom, zatim se istuširajte toplom vodom i obrišite telo mokrim peškirom. Body scrub skida mrtve ćelije sa kože, dubinski je čisti, hidrira i regeneriše.

Pročitajte i ovo: Najzavodljivijii ženski parfemi 

U dole navedenom videu, pogledaje ceo proces pravljenja pilinga za telo.