Napokon, stiglo nam je proleće.

Polako, ali sigurno, izlazimo iz zimske garderobe i na sebi nosimo sve manje stvari. Ovo je vreme u godini kada se zapitamo uvek isto. Da li je naše telo spremno za pokazivanje? Šta je to što nas najviše muči? Koža? Ili možda, ipak, celulit?

Snežana Dukanac

Šta god da je, uz nekoliko kućnih tretmana možemo uspešno da rešimo problem.

Što se tiče kože tela, koliko god da se niste negovali tokom zime, olakšavajuća okolnost je što koža tela nije izložena spoljnim uticajima tokom zime, pa je samim tim, na neki način, zaštićena. Jedan dobar piling, u kućnoj radinosti, će vam pomoći, a vrlo moguće i rešiti problem, posle samo jednog tretmana.

Piling i suvo četkanje tela pomažu da se, pored toga što negujemo telo, oslobodimo i celulita.

Međutim, ima i jedna maska za telo koja se vrlo često pominje kao holivudska tajna. Naravno, pogađate, u pitanju je glina koju su žene vekovima koristile u službi lepote. Maska za telo od gline izuzetno je efikasna u eliminaciji celulita. Vrlo je jednostavna za pravljenje, a vrlo je efikasna.

Pročitajte i ovo: Prolećna detoksikacija i nega tela

Napravite pastu od gline, kupuje se u apotekama ili prodavnicama zdrave hrane, i jabukovog sirćeta i aplicirajte na bokove, stomak i butine. Ostavite da se osuši i skinite mlazom mlake vode.

Najefikasnije je završiti tuširanje hladnom vodom.

Za potpuni efekat, trebalo bi prvo uraditi suvo četkanje tela, nakon toga, piling, a potom staviti masku.

Ukoliko nemate baš toliko vremena, samo maska uradiće dosta dobar posao.

Ne zaboravite, sve što nam je potrebno, imamo u našoj kuhinji i vrlo često ručno pravljena kozmetika daje bolje rezultate od kupljene. Na sve to, ne zaboravite, mnogo je zdravija i jftinija.

Budite lepi, negovani i, naravno, zdravi.

Ipak, nemojte da zapostavite ishranu i redovno vežbanje jer bez toga efekat neće biti zadovoljavajući, a nije do maske. Izaberite sebe. Volite sebe!

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.