U toku je premijerno izvođenje serije Feud (Smrtni neprijatelji), u kojoj glavne uloge tumače Suzan Sarandon i Džesike Lang, u produkciji kuće FX, koju vam najtoplije preporučujemo da pogledate.

Serija opisuje ljuto rivalstvo dve legendarne filmske dive, Džoan Kroford i Bet Dejvis, tokom saradnje na snimanju filma Šta se zapravo desilo sa Bejbi Džejn (What Ever Happened to Baby Jane), pod svetlima reflektora i nakon gašenja kamera. Serija istražuje kako su se dve žene nosile sa slavom, starenjem i mizoginijom u filmskom svetu kojim vladaju muškarci, dok su se borile da održe postignuti uspeh i slavu na zalasku svojih karijera.

Očaj i bol dve ljute rivalke, kako na sceni, tako i van nje, gotovo su opipljivi u maestralnoj izvedbi glumica Suzan Sarandon i Džesike Lang. Serija Feud (Smrtni neprijatelji) obiluje scenama za pamćenje u izvođenju ove dve savremene filmske dive. Očito je da sasvim dobro znaju kroz šta su Džoan Kroford i Bet Dejvis prolazile i jasno je da duboko suosećaju sa njima. Hemija između Lang i Sarandon je u savršenoj formi, što seriju čini izuzetno privlačnom i zabavnom za gledanje.

Na seriji radilo punih sedam godina, pre nego što je dobila zeleno svetlo za realizaciju. Posebno je zanimljivo da tri dobitnice Oskara (Džesika Lang, Suzan Sarandon i Ketrin Zita Džons) na vrlo respektibilan način predstavljaju i igraju uloge tri filmske dive iz zlatnog perioda Holivuda i dobitnice nagrada Oskar (Džoan Kroford, Bet Dejvis i Olivija de Hevilend).

Reditelj Rajan Marfi vešto je izbegao zamku stajanja na jednu od dve uključene stranu u okršaju smrtnih neprijateljica. Ovo je priča o istinskoj ljudskoj tragediji i stvarnom životu dva ljudska bića iza zavese sazdane od lažnog sjaja i blještavila kojim je život filmskih zvezda zamagljen. Njihov stvarni život ophrvan je konstantnim strahom i svime što iz njega proizlazi, nesigurnošću, uskogrudošću, pakošću i agonijom.

Iza visoko uzdignutih brada, kao oličenja ponosa i gordosti filmskih zvezda, kriju se beskrajna tuga i duboka usamljenost, koju svakodnevno utapaju u alkoholu. Hodajući po tankoj žici prkosa i očaja, njihov život kretao se između očaja, zavisti, seksizma i straha od starenja.

Suzan Sarandon i Džesika Lang na maestralan način su nam dočarale da slava i bogatsvo baš i nisu najsrećnije mesto za život, kako većina ljudi zamišlja. Prava je poslastica gledati dve savremene filmske dive koje svojim glumačkim umećem udaraju pravo u centar, bez karikiranja dve filmske legende, kakve su bile Bet Dejvis i Džoan Kroford.

U seriji je na vrlo realan način prikazano pravo stanje stvari i odnosa u filmskom svetu. Bez imalo ulepšavanja i patetike, kao druge krajnosti, vidimo filmske dive pod svetlima stvarnog života. Trudeći se da ostvare životni balans, pokušavaju da se ostvare kroz uloge supruga i majki, gde doživljavaju podjednaki krah.

Van svetala pozornice odigrava se prava životna drama dve ljudske duše. Serija na fantastičan način prikazuje njihovu neprestanu zajedničku igru kroz uzajamna, vrlo pikantna i zločesta podbadanja koja je trajala koliko i njihovo poluvekovno prisustvo na filmskoj sceni.

Već je najavljeno snimanje druge sezone.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.