Tokom vrelih letnjih dana, šminka ne samo da se topi na vrućini usled znojenja, nego zna i da iritira kožu.

Kako biste sprečili ovu pojavu, a  daje bili lepo našminkani, potrebno je da pratite ove korake:

  1. Dobro hidrirajte kožu kremom pa nanesite tečni puder (preporuka je Bourjois Healthy Mix koji ujedno i neguje kožu, a ne opterećuje je).

Iskoristite korektor da prekrijete sve nepravilnosti – podočnjake i flekice, stavite malu količinu i na centar nosa i iznad gornje kako biste posvetleli taj deo.

 

  1. Dodajte malo kontura licu – na jagodice nanesite rumenilo (krem ili u kamenu), a obrve korigujte pomoću senke ili olovke koja je nijansu svetlija od vaših prirodnih obrva.

  1. Nanesite bazu za senku na kapke – od trepavica do obrva, pa bronzanom senkom osenčite od trepavica pa sve do pregiba oka i spoljnu polovinu donjeg kapka (postojana i fantasticna kremasta senka je Maybelline Color Tattoo u nijansi Bronze).

Sam pregib naglasite bronzerom ili nekom senkom srednje nijanse (svetlija braon).  Namenski izbegnite olovku kako biste sprečili razmazivanje, već konturu oka naglasite maskarom – postavite četkicu u sam koren trepavica, okrenite četkicu kako bi najviše proizvoda ostalo u korenu pa cik-cak pokretima izvlačite do vrhova.

  1. Nanesite karmin u nekoj ružičastoj nijansi – to će dati vašem licu svežinu, a neće vam biti problem da obnovite boju nekoliko puta u toku dana (dugotrajni Aura Matte tečni karmini su izuzetno postojani i predstavljaju idealan izbor za leto).

  1. I, za kraj, pokupite kosu na neki način koji vam odgovara – visok rep, pletenica, punđa, sve samo da vam što manje smeta i greje vas, a da ipak izgleda sjajno!

Autorka teksta: Tamara Ćosić, beauty edukator, Mala škola šminkanja&BringOutTheSparkles