Tokom vrelih letnjih dana, šminka ne samo da se topi na vrućini usled znojenja, nego zna i da iritira kožu.

Kako biste sprečili ovu pojavu, a  daje bili lepo našminkani, potrebno je da pratite ove korake:

  1. Dobro hidrirajte kožu kremom pa nanesite tečni puder (preporuka je Bourjois Healthy Mix koji ujedno i neguje kožu, a ne opterećuje je).

Iskoristite korektor da prekrijete sve nepravilnosti – podočnjake i flekice, stavite malu količinu i na centar nosa i iznad gornje kako biste posvetleli taj deo.

 

  1. Dodajte malo kontura licu – na jagodice nanesite rumenilo (krem ili u kamenu), a obrve korigujte pomoću senke ili olovke koja je nijansu svetlija od vaših prirodnih obrva.

  1. Nanesite bazu za senku na kapke – od trepavica do obrva, pa bronzanom senkom osenčite od trepavica pa sve do pregiba oka i spoljnu polovinu donjeg kapka (postojana i fantasticna kremasta senka je Maybelline Color Tattoo u nijansi Bronze).

Sam pregib naglasite bronzerom ili nekom senkom srednje nijanse (svetlija braon).  Namenski izbegnite olovku kako biste sprečili razmazivanje, već konturu oka naglasite maskarom – postavite četkicu u sam koren trepavica, okrenite četkicu kako bi najviše proizvoda ostalo u korenu pa cik-cak pokretima izvlačite do vrhova.

  1. Nanesite karmin u nekoj ružičastoj nijansi – to će dati vašem licu svežinu, a neće vam biti problem da obnovite boju nekoliko puta u toku dana (dugotrajni Aura Matte tečni karmini su izuzetno postojani i predstavljaju idealan izbor za leto).

  1. I, za kraj, pokupite kosu na neki način koji vam odgovara – visok rep, pletenica, punđa, sve samo da vam što manje smeta i greje vas, a da ipak izgleda sjajno!

Autorka teksta: Tamara Ćosić, beauty edukator, Mala škola šminkanja&BringOutTheSparkles

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.