Za zaštitu drugih i nas samih, maska ​​je dodatak koji već nosimo od početka godine i nosićemo u narednom periodu. Kako se menja odnos prema nezi kože i šminkanju lica?

Kako se menja naš odnos s negom kože, šminkom i zaštitnim maskama? I mi se navikavamo na ovaj zaštitni dodatak koji će očigledno još dugo da bude deo naših života. Pokušajmo zajedno da pronađemo novi način razumevanja brige o sebi kroz svakodnevne geste i male mere opreza u lepoti.

Podsećamo vas, kao i uvek, da su ovo saveti i da nema diktata. Ako ste ljubiteljka nošenja ruževa, zašto biste se od njega odrekli čak i pod maskom?! Uz neke trikove i pažnju, možete se našminkati kompletno.

Rutina nege kože

Oduvek je bila dobra ideja brinuti se o svojoj koži temeljnom beauty rutinom. Već smo pisali o svim koracima za izvođenje kompletne nege kože lica i tela. Možete to shvatiti kao pravi ritual, ali imamo i dobro rešenje za one sa malo manje strpljenja ili ograničenim vremenom. Čišćenje i vlaženje svaki dan, ujutro i uveče.

Tema je sledeća: što više brinete o svojoj koži, manje morate da koristite šminku.

Pročitajte i ovo: Kako da negujemo kožu lica tokom jeseni

Možda će se ovde pobuniti one žene koje izvorno vole šminku, bez obzira na to da li imaju savršen ten ili ne, ali ovde, pre svega, mislimo na korektivno korišćenje šminke, u smislu prikrivanja nepravilnostii ulepšavanja.

Dobar ritual nege kože jednako vredi i za one koji vole složenu šminku ili se na neki drugi način osećaju prijatno prilikom šminkanja. Osnovni stav je zaista važan.

Vreme za ova pitanja je ulaganje. Svakodnevna nega omogućuje našoj koži koja, setimo se da je naš najveći organ, da se predstavi u najboljem izdanju.

Nošenje maske nekima je i radna obaveza. Dakle, dodatna nega je potrebna hranljivim kremama.

Kontura oka

Ne zaboravite: ovo je vrlo osetljivo područje i naglašeno je više nego što mislite. Budući da susrećemo i sunce, počastimo ga određenim proizvodima koji vas ne teraju na suze i koristite kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom.

Šminka s maskom: Podloga za šminku

Tečni puder – da ili ne? Pokušajmo da koristimo proizvod bez prenosa ili laganu teksturu. Ili prosvetljavajući korektor tamo gde je potrebno i možda bi bilo dobro da ga uvek imamo pri ruci za bilo kakvo popravljanje šminke.

Pročitajte i ovo: Deset najboljih CC krema i u čemu se razlikuju od BB krema

Još jedna izvrsna ideja su podloge u vidu tonirane kreme, BB kreme i CC kreme s najmanje SPF35. Zaštićena i ujednačena koža sa proizvodima sa istom namenom.

Šminka za oči pod maskom

Savet koji vam dajemo isti je kao onaj koji dajemo osobama koje nose naočare za vid: maskara, olovka i ajlajner, najbolje vodootporni (tada ćete ih ukloniti dvofaznim sredstvom za uklanjanje šminke).

Pročitajte i ovo: Tajne mladalačkog izgleda poznatih glumica

Maske + sočiva stvaraju kondenzaciju: šminka stoga ima tendenciju da manje traje i razmazuje se. To ne znači da se treba odreći smokey eyes. Naprotiv!

Dovoljno je koristiti vodootporne senke u kombinaciji sa dobrim prajmerom za oči.

Hajlajteri / Bronzeri / Rumenilo

Isto vredi i za njih, uvek treba da imamo na umu da kremasta podloga posle koje sledi puderasta zadržava pigmente duže i traje duže, uz neophodne izuzetke. Što više eksperimentišete sa teksturama na koži, to možete bolje da procenite koji su pravi proizvodi za vas.

Ruževi i društvo

Kao što smo rekli u uvodu, ko voli ruž i ne želi da ga se odrekne, zašto bi?!

Dobar savet je da koristite mat nijanse za boje za usne ili ruževe.

Ako vam se stvarno ne sviđa takva tekstura, nudimo vam nekoliko klasičnih trikova. Koristite olovku za usne na celoj površini usana, a zatim nanesite balzam; maramicom uklonite višak “masnog” dela.

Pročitajte i ovo: Sve o podmlađivanju vrata – da li ste kandidat i kad treba početi

Isti postupak sa kremastim ružem: nanesite ga, a zatim natapajte maramicom. Deo pigmenata ostaće na usnama. Uvek će postojati minimum prenosa boje unutar maske, ali sadržajniji.