Uz nekoliko trikova majstora šminke besprekoran izgled možete imati i na tropskim temperaturama. „Paket za prvu pomoć“ neophodan je za slučaj nepredviđenog razlivanja, uklanjanja viška i osvežavanja šminke.

Tokom letnjih meseci šminku je teško zadržati na mestu gde bismo hteli da bude. Ipak, majstori šminke poručuju da pripadnice lepšeg pola, koje vole da budu našminkane i na visokim temperaturama, ne treba da brinu i da i za „najnemirnije” proizvode postoji rešenje.

Stručnjaci ne savetuju da u vodu ulazite našminkane.

Beautiful model photo created by lookstudio - www.freepik.com
foto by lookstudio – www.freepik.com

Budući da je koža masnija tokom proleća i leta, proizvodi koje nanosimo na lice više i lakše „plutaju” i mrdaju se, ali i dublje prodiru u pore.

Zbog toga je najvažnije držati masnoću pod kontrolom tako što ćemo preskočiti nanošenje kreme za hidrataciju ili koristiti neku sa manje uljanih komponenti, koja sadrži zaštitni faktor najmanje 15.

Pročitajte i ovo: Zdrava i negovana kosa je simbol dobrog zdravlja i lepote

Takođe, na tržištu se mogu naći i namenske kreme koje smanjuju lučenje masnoće, zatim podloge i tečni puderi sa dodatkom pudera koji upija višak masnoće.

Koristite male količine proizvoda koji se nanose na celo lice i kao završni sloj obavezno nanesite puder u prahu.

People photo created by lookstudio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Ukoliko vam je potrebna minimalna korekcija tena učinite to koristeći samo puder u prahu ili rumenilo. Četka za puder sa izgledom lepeze pogodnija je za letnje nanošenje proizvoda nego velike, čupave „verzije”.

Rumenilo bi takođe trebalo da bude u prahu ili kamenu kako krajnji rezultat (posle upotrebe tečnih ili proizvoda u obliku gela) ne bi bio još masniji izgled.

Pročitajte i ovo: Maska za detoksikaciju kose

Kada su oči i usne u pitanju, bez podloge se ne može. Kao bazu ispod senke na kapke nanesite osnovu na bazi voska kako se ne bi višak sakupljao u pregibima. Potražite proizvode na kojima je naznačeno da su za duže nošenje, a maskara bi trebalo da je vodootporna.

People photo created by lookstudio - www.freepik.com
Foto FREEPIK.COM

Više proizvođača ima linije ruževa koje su otporne na toplotu i vlagu i dugo traju bez ponovnog nanošenja.

Na visokim temperaturama šminka je podložna topljenju i razlivanju pa budite u pripravnosti da reagujete u svakom momentu.

Pročitajte i ovo: Ne možete da spavate, lome vam se nokti, a kosa opada?!

Kada se masnoće iz kože pomešaju sa sastojcima šminke moguće je da neke nijanse deluju tamnije što se rešava uklanjanjem viška pa će sunđerčić biti jedan od osnovnih sastojaka „paketa za prvu pomoć”. Njime možete preći i preko pregiba kako biste ujednačili boju bilo pudera, bilo senke.

Pročitajte i ovo: Krastavac – najbolji prijatelj vaše lepote

Za kraj, stručnjaci ističu da je korisno uvek imati i puder u prahu, ruž i balzam za negu usana u torbi i još jednom podsećaju da ne preterujemo sa količinom.