Postoje određene stvari na licu koje povezujemo sa mladošću i na koje svaka žena treba da obrati pažnju, ukoliko želi da izgleda mladoliko i negovano.

Mala škola šminkanja: Tamara Ćosić, Bring Out The Sparkle
Mala škola šminkanja: Tamara Ćosić, beauty edukator, Bring Out The Sparkle

Kako vreme prolazi, nisu samo bore te koje odaju godine.

Postoje i neki drugi pokazatelji kojinas više izdaju. A to su umorne oči, sivkast ten, posebno kod pušača i onih koji dosta borave u zatvorenom i konture usana, koje gube na volumenu kako vreme prolazi.

Neretno i sami pomažemo tome loše oblikovanim obrvama ili pogrešnim bojama i stilom šminkanja.

Ukoliko obratite pažnju na ovih par smernica, možete momentalno obrisati par godina sa lica.

Pre svega, postarajte se da pre šminkanja kožu dobro nahranite kremom.

  1. Blistav ten – odaberite lagani tečni puder koji ima dobru pokrivnu moć i koji pruža blistavost i hidrataciju licu, bez dodatnog mašćenja. Ukoliko želite da vam lice deluje prirodnije, nemojte dodatno matirati kožu prah puderom – prosto upijte višak sjaja sa T zone maramicom nakon nanošenja. Korektor nanosite u obliku trougla ispod očiju, uz sam nos, spuštajući sve do sredine – nikako uz sam oblik podočnjaka jer ćete tako samo naglasiti kesice.
  1. Rumene jagodice – rumenilo naneseno na najistaknutiji deo jagodice i lagano stopljeno sa tečnim puderom daće konturu i svežinu vašem licu, te ćete delovati odmornije i budnije. Odaberite ružičastu ili kajsija nijansu.
  1. Dobro oblikovane obrve – koje nikako ne smeju da budu previše tamne.

Suprotno verovanju, što su tanje i više postavljenje obrve, zapravo, čine da oko deluje manje i spuštenije jer suviše naglašavaju kapak, a ne samo oko.

Ukoliko su vaše obrve prirodno tanke, svetle i slabe, razmotrite ili japansku metodu iscrtavanja ili nabavite olovku za obrve kojom ćete popuniti praznine i dati obrvama bolju gustinu.

  1. Tanak sloj crne ili braon olovke nanesen između gornjih trepavica – naglasiće konturu oka i učiniti da trepavice deluju gušće kada nanesete maskaru
  1. Kremasti, hidrantni karmin ili sjaj – daće usnama punoću i učiniti da delujete osveženo i jedro, ukoliko odaberete pravu nijansu. Izbegavajte tamne nijanse, radije odaberite neku veseliju, a opet, neutralnu boju za dan – prava je ona koja, kada je nanesete, momentalno učini da delujete svežije i blistavije.

Šminka koja podmlađuje ne treba da bude previše komplikovana i ne podrazumeva previše proizvoda, već za nju važi pravilo “manje je više’.