Šta pomislite kada vidite kućicu u cveću, sa drvenom ogradom ofarbanom u belo?

Da tu žive srećni i zadovoljni ljudi, zar ne?! Sasvim logično jer bela boja simbolizuje sigurnost i sreću. To je razlog zašto mlade nose bele venčanice u zapadnom svetu. Bela boja predstavlja čistotu duše, čistoću prostora i novi početak. Lojalnost, plemenitost i duhovnost. U sebi sadrži sve boje svetlosnog spektra.

Za one koji vole da nose belu boju kažu da lako prihvataju novine i vole da se upuštaju u nove životne izazove. Takođe, imaju poverenja u druge. Odlučuju da im veruju.

Želite li da u svom domu napravite okruženje koje će odisati mirom, sigurnošću i duhovnošću? Neka sve pretežno bude u beloj boji, sa primesama smeđe i plave.

Bela boja predstavlja primirje, ali i predaju. Doprinosi jasnijim mentalnim uvidima. Ohrabruje da očistite nered, kako u svom životu i okruženju, tako i svojoj glavi, i lakše prevaziđete prepreke. Podstiče pročišćavanje misli i nagoni na akciju. Omogućava nove početke.

Bela boja ima različito značenje u različitim krajevima sveta. Zanimljivo je da su stari Grci odlazili na počinak u belim spavaćicama da bi osigurali prijatne snove. Pored toga što je boja žalosti, u kineskoj kulturi bela boja povezana je sa metalom, zapadom, kao stranom sveta, i jeseni, godišnjim dobom.

U celom svetu, najviše se prodaju tkanine u beloj boji. U komercijalnoj prodaji postoji više nijansi bele boje, nego ijedne druge boje.

Ako sanjate belo, znači da sreća ulazi u vaš dom. A leto je pravo vreme za belo i strastvene noći u belom satenu. Nosite belo!