Šta pomislite kada vidite kućicu u cveću, sa drvenom ogradom ofarbanom u belo?

Da tu žive srećni i zadovoljni ljudi, zar ne?! Sasvim logično jer bela boja simbolizuje sigurnost i sreću. To je razlog zašto mlade nose bele venčanice u zapadnom svetu. Bela boja predstavlja čistotu duše, čistoću prostora i novi početak. Lojalnost, plemenitost i duhovnost. U sebi sadrži sve boje svetlosnog spektra.

Za one koji vole da nose belu boju kažu da lako prihvataju novine i vole da se upuštaju u nove životne izazove. Takođe, imaju poverenja u druge. Odlučuju da im veruju.

Želite li da u svom domu napravite okruženje koje će odisati mirom, sigurnošću i duhovnošću? Neka sve pretežno bude u beloj boji, sa primesama smeđe i plave.

Bela boja predstavlja primirje, ali i predaju. Doprinosi jasnijim mentalnim uvidima. Ohrabruje da očistite nered, kako u svom životu i okruženju, tako i svojoj glavi, i lakše prevaziđete prepreke. Podstiče pročišćavanje misli i nagoni na akciju. Omogućava nove početke.

Bela boja ima različito značenje u različitim krajevima sveta. Zanimljivo je da su stari Grci odlazili na počinak u belim spavaćicama da bi osigurali prijatne snove. Pored toga što je boja žalosti, u kineskoj kulturi bela boja povezana je sa metalom, zapadom, kao stranom sveta, i jeseni, godišnjim dobom.

U celom svetu, najviše se prodaju tkanine u beloj boji. U komercijalnoj prodaji postoji više nijansi bele boje, nego ijedne druge boje.

Ako sanjate belo, znači da sreća ulazi u vaš dom. A leto je pravo vreme za belo i strastvene noći u belom satenu. Nosite belo!

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.