Filmovi i igre za preuzimanje pre nego što krenete, knjige za čitanje, zabava van mreže: ovo je kako da provedete vreme na putu.

Takođe će biti tačno da destinacija nije bitna već putovanje do nje, ali putovanja koja vas primoravaju da satima ostanete u kutiji, bilo da je u pitanju avion, voz, automobil ili trajekt, vode vaše živce do ogorčenja.

Jedini način da se spasete? Pronalaženje kako da vam što lagodnije i brže prođe vreme.

Stoga, stavite čitanje ovog članka na listu stvari koje treba uraditi pre polaska, zajedno sa koferom, depilacijom i odsustvom iz kancelarije koje ćete poslati na e-poštu kompanije.

Evo pet  načina da provedete vreme na prijatan način.

Image by v.ivash on Freepik

Filmovi i TV serije

Sati provedeni u izležavanju na sofi ispred televizora su ti koji najbrže prolaze, i to nije slučajno.

Odvajanje uma na 50 minuta po epizodi (ili dva sata ako više volite filmove) graniči sa putovanjem kroz vreme.

Zatim skinite naslove koje ste ostavili ove zime i opremite se slušalicama.

Image by prostooleh on Freepik
Image by prostooleh on Freepik

Knjige, časopisi i e-knjige

Svakom svoje, ali čitanje će vam pomoći da pobegnete samo ako ono što imate pred sobom uspe da vam privuče pažnju.

Travel photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Aplikacije i igre za preuzimanje

Pre nego što stavite režim rada u avionu na svoj telefon, ne zaboravite da preuzmete bar jednu aplikaciju za igru.

Video igre su neverovatan saveznik kada je u pitanju provođenje vremena a da toga niste svesni.

Tri predloga:

Candy Crush. Sada kada je prošlo dosta vremena otkako su je svi igrali, možete rado isprobati ovu igricu (ili je ponovo otvoriti ako ste je deaktivirali). Pod jednim uslovom: da se ne zanosite previše.

  1. Brojevi postoje, ali nisu potrebne matematičke veštine. Samo malo logike.

Geometry Dash. Platforma sa “retro” grafikom i ritmičnom muzikom, gde možete da skačete pazeći da ne dodirnete druge predmete.

Image by Freepik

Muzika i zvuk

Slušalice, pre nego što krenete, proverite da li imate materijal za pokrivanje putovanja koji je već preuzet na vaš pametni telefon, jer čak i kada niste nužno van mreže, kao što je tokom čekanja pre ukrcavanja, podaci možda neće nužno uzeti dovoljno – a u svakom slučaju, manje baterija se troši, što je do sada veoma dragoceno sredstvo.

Muzika. Ako ga još nemate, pokrenite Spotify preuzimanje i isprobajte pretplatu (koja je besplatna prvih mesec dana) da biste mogli da preuzmete liste pesama koje vas najviše zanimaju i da ih slušate čak i van mreže. Ne zaboravite da dodate i letnje hitove na listu.

Podkasti, audio serije i audio knjige. Audible je nova usluga kompanije Amazon namenjena onima koji žele da isprobaju novu vrstu zabave. Preuzmite aplikaciju, registrujete se i birate između hiljada tekstova dostupnih za slušanje čak i u oflajn režimu. Prvi mesec probnog perioda je besplatan.

Vežbajte svesnost

Svesnost je tehnika meditacije koja se takođe može praktikovati u avionima, posebno na dužim putovanjima, kako bi vam pomogla da smanjite stres, anksioznost i uznemirenost tipičnu za putovanja.

Sedite udobno na mesto koje vam je dodeljeno i stavite slušalice sa belim šumom u slušalice koje vam mogu pomoći da se izolujete od spoljašnjih zvukova, kao što je plač bebe ili par koji se svađa na sedištu iza vas.

Stvorite mirno okruženje i koncentrišite se na svoje disanje, obraćajući pažnju na protok vazduha u nozdrve, grudi i stomak.

Svest o disanju je odličan način da se opustite i fokusirate na sadašnji trenutak…