U distribuciji 2i Filma, od 21. decembra, u bioskope stiže prvi u potpunosti oslikani film u istoriji kinematografije pod nazivom S ljubavlju, Vinsent: Misterija Van Goga!

Film govori o brilijantnom i problematičnom holandskom slikaru iz 19. veka, a kompletan film je u potpunosti oslikan u skladu sa slikama i stilom Van Goga.

Ovaj revolucionarni tehnički i umetnički posao je trajao šest godina. Proces stvaranja filma trajao je šest godina. U timu slikara učestvovalo je 125 vrhunskih umetnika iz celog sveta, koji su živeli i radili u Gdanjsku, Vroclavu i Atini. Ukupno je naslikano 65.000 frejmova od kojih je sačinjen film u tehnici ulje na platnu. Ovaj projekat predstavlja istorijski poduhvat koji je spojio umetnost slikarstva i filma, zbog čega ne čudi što osvaja srca publike i žirija širom sveta.

Život i kontroverzna smrt Vinsenta van Goga ispričana preko njegovih slika i likova na njima. Intriga se otkriva kroz intervjue s likovima koji su bili najbliži Vinsentu i kroz dramatičnu rekonstrukciju događaja koji su doveli do njegove smrti. Film prikazuje 12 Van Gogovoih najpoznatijih slika. Radnja, koja je preuzeta iz 800 pisama koje je slikar sam napisao, vodi nas do značajnih ljudi i događaja u vremenu pre njegove neočekivane smrti. Svaka scena naslikana je tehnikom kojom je i sam Vinsent slikao.

Animirajući likove, enterijere i eksterijere koji postoje na slikama Vinsenta van Goga i pretvrajući ih u biografsku animaciju i filmski triler, rediteljski par Dorota Kobiela i Hugh Welchman razvijaju priču koja rasvetljava nejasne okolnosti smrti slikara (za koju neka novija istraživanja tvrde da nije bila samoubistvo kako se do skoro verovalo).

Uloge u filmu su poverene glumcima: Douglas Booth, Jerome Flynn, Robert Gulaczyk. Kompozitor je Clint Mansel.

Sito&Rešeto obezbedilo je po dve ulaznice za dvoje čitalaca portala, za projekciju filma S ljubavlju, Vinsent, u subotu, 23. decembra, u bioskopu Cineplexx BIG Beograd. Sve što je potrebno da uradite da biste dobili besplatne ulaznice je da nam se javite na email adresu redakcije sitoireseto.inbox@gmail.com i pošaljete svoje podatke, ime, prezime i kontakt telefon. Prvih dvoje koji se jave, dobijaju ulaznice.

Ulaznice za projekciju u 20.30 sati, čekaće vas na biletarnici bioskopa Cineplexx BIG Beograd, pred početak projekcije.