Od priznatog reditelja trilogije “Španski apartman” i “Pariz”, Sedrika Klapiša, u bioskope stiže “Vino i vetar”, dirljiva i delikatna priča o porodičnim vezama, odraslosti, povratku korenima, vinu i ljubavi, smeštena u prekrasne pejzaže i vinograde Burgundije.

Ne propustite prvi događaj Film&Vino i uz bioskopsku ulaznicu za svečanu projekciju filma ”Vino i vetar” uživajte u besplatnoj degustaciji najlepših, domaćih vina, sireva i delikatesa.

Foto 2i Film

Tim povodom, pripremili smo besplatne poklon ulaznice za verne čitaoce portala Sito&Rešeto i ljubitelje dobrih filmova i vina!

Svečana projekcija filma biće upriličena u četvrtak, 7. decembra, u Cineplexx UŠĆE Shopping Centru, u okviru događaja Film&Vino koji se po prvi put održava u organizaciji distribucije 2i Film Srbija i Cineplexx-a, i podršku WINE JAM. Početak događaja rezervisan je za 19.15 sati, kada nas očekuje Wine&Food degustacija, sa početkom svečane projekcije u 20 sati. Za ovaj događaj, Sito&Rešeto obezbedilo je dve ulaznice za jednu, najbržu čitateljku ili čitaoca.

Pored toga, obezbedili smo i dva puta po dve karte za projekciju filma u nedelju, 10. decembra, od 21.30 sati, u bioskopu Cineplexx BIG Beograd.

Sve što je potrebno da uradite je da nam se javite na email adresu redakcije sitoireseto.inbox@gmail.com i pošaljete svoje podatke, ime, prezime i kontakt telefon. Ulaznice će vas čekati na biletarnici bioskopa, pred početak projekcije.

Foto 2i Film

“Vino i vetar” je film koji nas vraća nama, našoj porodici, zemlji, korenima, i to je odlična prilika za jedno sasvim novo jedinstveno gastronomsko iskustvo zbog čega će publika na ovaj način moći da oseti prave emocije, probudi sva čula i uživa u ukusima i čaroliji domaćih proizvođača, vina i umetnosti.

Foto 2i Film

Film je priča o ljubavi, kojoj kao i vinu “treba vremena.” Ovaj film dočarava nestvarne pejzaže i vinograde Burgundije, a ono što je interesantno jeste da govori o sve aktuelnijoj i lokalnoj priči kada je reč o vinogradima i bogatoj srpskoj zemlji, kojoj se sve više mladih vraća, ili razmišlja o tome. Zato je ovaj film inspirativna priča za sve one koji vole svoju zemlju i svoju porodicu… priča o nasleđu, korenima i vrednostima, a pre svega za one kojima vino znači život!

Foto 2i Film
Žan je tridesetogodišnjak koji čitavu deceniju putuje svetom, prekinuvši sve veze sa porodicom i s Burgundijom, regijom u kojoj je odrastao. Sad kad se skućio u inostranstvu, dobija poziv da se vrati u rodnu Francusku da bude uz oca koji umire od neizlečive bolesti. Kraj je leta i predstojeća berba grožđa daje Žanu priliku da se opet zbliži sa sestrom Žulijet i bratom Žeremijem kako bi se dogovorili oko budućnosti porodičnog vinograda. Tokom godinu dana, prateći ritam godišnjih doba i postupka izrade vina, dva brata i sestra polako obnavljaju svoj odnos, vezani iskrenom i životnom strašću prema vinarskom umeću.
Trejler pogledajte OVDE.