Od priznatog reditelja trilogije “Španski apartman” i “Pariz”, Sedrika Klapiša, u bioskope stiže “Vino i vetar”, dirljiva i delikatna priča o porodičnim vezama, odraslosti, povratku korenima, vinu i ljubavi, smeštena u prekrasne pejzaže i vinograde Burgundije.

Ne propustite prvi događaj Film&Vino i uz bioskopsku ulaznicu za svečanu projekciju filma ”Vino i vetar” uživajte u besplatnoj degustaciji najlepših, domaćih vina, sireva i delikatesa.

Foto 2i Film

Tim povodom, pripremili smo besplatne poklon ulaznice za verne čitaoce portala Sito&Rešeto i ljubitelje dobrih filmova i vina!

Svečana projekcija filma biće upriličena u četvrtak, 7. decembra, u Cineplexx UŠĆE Shopping Centru, u okviru događaja Film&Vino koji se po prvi put održava u organizaciji distribucije 2i Film Srbija i Cineplexx-a, i podršku WINE JAM. Početak događaja rezervisan je za 19.15 sati, kada nas očekuje Wine&Food degustacija, sa početkom svečane projekcije u 20 sati. Za ovaj događaj, Sito&Rešeto obezbedilo je dve ulaznice za jednu, najbržu čitateljku ili čitaoca.

Pored toga, obezbedili smo i dva puta po dve karte za projekciju filma u nedelju, 10. decembra, od 21.30 sati, u bioskopu Cineplexx BIG Beograd.

Sve što je potrebno da uradite je da nam se javite na email adresu redakcije sitoireseto.inbox@gmail.com i pošaljete svoje podatke, ime, prezime i kontakt telefon. Ulaznice će vas čekati na biletarnici bioskopa, pred početak projekcije.

Foto 2i Film

“Vino i vetar” je film koji nas vraća nama, našoj porodici, zemlji, korenima, i to je odlična prilika za jedno sasvim novo jedinstveno gastronomsko iskustvo zbog čega će publika na ovaj način moći da oseti prave emocije, probudi sva čula i uživa u ukusima i čaroliji domaćih proizvođača, vina i umetnosti.

Foto 2i Film

Film je priča o ljubavi, kojoj kao i vinu “treba vremena.” Ovaj film dočarava nestvarne pejzaže i vinograde Burgundije, a ono što je interesantno jeste da govori o sve aktuelnijoj i lokalnoj priči kada je reč o vinogradima i bogatoj srpskoj zemlji, kojoj se sve više mladih vraća, ili razmišlja o tome. Zato je ovaj film inspirativna priča za sve one koji vole svoju zemlju i svoju porodicu… priča o nasleđu, korenima i vrednostima, a pre svega za one kojima vino znači život!

Foto 2i Film
Žan je tridesetogodišnjak koji čitavu deceniju putuje svetom, prekinuvši sve veze sa porodicom i s Burgundijom, regijom u kojoj je odrastao. Sad kad se skućio u inostranstvu, dobija poziv da se vrati u rodnu Francusku da bude uz oca koji umire od neizlečive bolesti. Kraj je leta i predstojeća berba grožđa daje Žanu priliku da se opet zbliži sa sestrom Žulijet i bratom Žeremijem kako bi se dogovorili oko budućnosti porodičnog vinograda. Tokom godinu dana, prateći ritam godišnjih doba i postupka izrade vina, dva brata i sestra polako obnavljaju svoj odnos, vezani iskrenom i životnom strašću prema vinarskom umeću.
Trejler pogledajte OVDE.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.