”Jesen je drugo proleće kada je svaki list cvet. Svaki list predstavlja blaženstvo za mene, koji leprša sa jesenjeg drveća. Jesen je više doba duše, nego prirode. Tako mi je drago da živim u svetu gde postoje oktobri”, rekao je Alber Kami.

Nijedno godišnje doba ne obiluje sa toliko raskošnih boja, bogatih kusa i raznolikih osećanja kao jesen. Zato vredi da iskoristimo sve blagodeti jeseni, kao i svaki njen dan, koji postaju sve kraći. Bundeva se izdvaja kao oktobarski plod. Stoga, korisitimo je obilato.

Za početak, ukrasite ulaz kuće jesenjim ružama i uskrasnim bundevama.
Napravite bundeva nedeljni ručak i pozovite prijatelje da uz čašicu razgovora degustirate raskošne specijalitete jeseni.
Predlažemo jelovnik: Potaž od bundeve, pečene kriške bundeve začinjene biberom, salata od rendane bundeve, zelene salate, rendanog celera i oraha, potom sledi bundeva punjena piletinom i haringde u sosu od bundeve, a na kraju zasladite se pitom bundevarom.
Potom, ispržite semenke bundeve. Zašto da kupujete golice, kad možete i sami da ih napravite!
Šetajte po suvom, uvelom lišću u šumi. Uživajte u najlepšoj jesenjoj muzici.
Pogledajte horor film šćućureni uz voljenu osobu, kuče ili jastuk.
Prerušite se i idite u maškare. Pokažite skrivenu stranu svoje ličnosti.
Idite na vikend kampovanje i jesenji hiking na Rtanj. Jer dobra šetnja prija zdravlju i poboljšava apetit. Ne brinite zbog gojenja, jer tokom hikinga izgubićete sve što pojedete.
Napravite posudu za hranjenje ptica i okačite je na terasu. Naravno, kupite i hranu za ptice, a i redovno skupljajte mrvice sa stola. Ptice će im se radovati. I ne pitajte gde su vrapci. Oni su uvek tamo gde ima hrane.
Napravite osvežavajuću masku za lice od sveže bundeve. Jer vitamin E. Jednostavno, izgnječite svežu bundevu ili izblendirajte blenderu. Jer sve što vam je za lepotu potrebno već imate u svom špajzu ili frižideru.
Pročitajte dobar krimi roman.
Posetite izložbu Marine Abramović u  Muzeju savremene umetnosti.
Zakažite  idite na ultrazvučni pregled dojki. Volite sebe!