Vatajte beleške!

Jedno je sigurno, snaga veze se manje meri sposobnošću dva partnera da izbegnu svađe, a više time kako prevazilazite sukob.

Istina, ovo su retki trenuci kada vi i vaš partner možete otvoreno da izrazite suprotstavljene ideje, govoreći direktno iz svog srca. Psiholog Mark Travers, čije je komentare preneo sajt Forbs, preporučuje tri stvari koje treba uraditi da biste se ponovo povezali i oporavili nakon svađe sa partnerom.

Foto Neonbrand

Zajedno preispitajte sukob

Kada se vike, otpori i kritike smire, odvojite vreme da analizirate sukob sa partnerom kako biste izbegli svađe zbog istih stvari u budućnosti. Ako ne želite da to radite odmah nakon svađe (što je vrlo verovatno), dajte sebi vremena, možda nekoliko sati ili čak dan ili dva, da pustite da se strasti smire.

„Pobrinite se da preuzmete odgovornost za svoju ulogu u svađi. Fokusirajte se na pronalaženje kompromisa, a ne na pobedu. “, objašnjava Mark Travers.

Photo by NeONBRAND on Unsplash

Pronađite utehu

Svađa sa partnerom može stvoriti osećaj distance. Da biste ponovo raspalili ljubav između vas, vratite se osnovama vaše veze. Razmislite o stvarima koje volite kod svog partnera verbalno ili fizički izražavajući ono što vas privlači kod njih.

„Možda ćete biti iznenađeni koliko jednostavan gest poput zagrljaja, izraza zahvalnosti ili zahteva da provedete vreme zajedno može da promeni. Ideja je da se vratite u bliskost intimnog prostora koji ste delili sa partnerom, privremeno izgubljenog tokom sukoba. Vaše zajedničko vreme, nakon svađe, može izgledati još posebnije sada kada ste oboje popravili rascep u vezi “, objašnjava Mark Travers.

Photo by NeONBRAND on Unsplash

Smeh

Provođenje kvalitetnog vremena zajedno pokušavajući nove aktivnosti, posebno one koje izazivaju smeh, može ojačati vašu vezu. Smejanje istoj stvari pojačava ideju da vi i vaš partner delite sličan pogled na svet i, stoga, dodaje dubinu vašim iskustvima. Podsećanje sebe i svog partnera da i dalje možete da se zabavljate zajedno je ohrabrujuće i može vam pomoći da sagledate teška vremena u perspektivi.

„Smeh je povezan sa osećanjem sigurnosti i bliskosti u vezi. Stupite u kontakt sa svojim unutrašnjim detetom: slikajte, igrajte igrice, provodite vreme u video arkadama, itd. može pomoći vama i vašem partneru da se povežete na zabavan i smislen način’’ , precizira psiholog.