U ovom tekstu, neću se toliko baviti Đotišem, koliko onim što zaboravljamo da shvatimo u ljubavi kroz mitologiju.

Pošto ljudi o ljubavi uče iz onoga što vide od drugog, onda malo znaju o tome da ljubav iziskuje borbu i snagu.

Nikola Žuvela, psihoterapeut i jyotish savetnik

Primera radi, u mitologiji Venera ili Shukra, kako je zovu u Indiji, znači bistrinu. Dakle, ako u ljubavi ne vidite bistro, onda nešto pogrešno radite. Prema mitu, Shukra je ime gurua, koji je bio sin mudraca Bhrigua i njegove supruge Kavyamate.

Pročitajte i ovo: Da raskrstimo jednom za svagda – šta žele žene, a šta muškarci

Shukra je oženio boginju Jayanti. Shukra je bio učitelj asura („demona”). Dakle, ljubav mora da spoji ono donje u nama, što je instiktivno i ono duhovno. Takođe, da bismo to uspeli, Shukra je opisan kao učitelj ratnika Bhishme. Stoga, kako to da planeta ili mit govori o ljubavi u kojoj se učimo borbi? To je ono što izbegavamo da shvatimo u odnosu.

Naime, naši snovi funkcionišu na temeljima mita. Frojd je toliko precizno otkrio Edipov kompleks koji opisuje našu civilizaciju i način funkcionisanja odnosa, tako da mit o Shukri ili Veneri govori o dve stvari: Da biste krenuli dalje, vaša energija se mora transformisati gde kombinujete niže ili “demonske” emocije u svrhu ljubavi.

Pročitajte i ovo: Najpoželjnija žena – Seksi domaćica

Kada želite ljubav, vi se borite da je dobijete, a mnogi parovi prestanu da se bore. Ona kao takva je i sebična jer nešto želimo za sebe, pa često zaboravimo da ljubav može da bude maltretiranje druge osobe. Nekom pošaljete deset poruka tokom dana, nije li to maltertiranje?

Pročitajte i ovo: Frojd o seksualnim fantazijama – svaki seksualni odnos je proces u koji su uključene četiri osobe

To je svojevrsna borba, čak i nasilje koje radimo u odnosu, a da ga nismo svesni. Na taj način niže impulse usmeravamo prema višim i u tom neprestanom procesu integrišemo sebe.

Položaj Venere u natalnoj karti govori o načinu kako volimo.

Pročitajte i ovo: Zašto imamo seksualne fantazije – koja je njihova shvrha i kako mogu da dovedu do krvavog pira?

Mnogi misle da vole više, ali, recimo, ako vam je Venera u Devici, u svom padu, vi ćete intelektualizovati u odnosu i malo ćete davati, više ćete misliti i maštati o ljubavi, a spomenuta borba će potpuno izostati.

Pročitajte i ovo: Seksualne fantazije – ono što te u stvarnosti uznemiruje, u mašti te seksualno uzbuđuje

U mogućnosti ste da maštate i da pišete roman ili komponujete pesmu i imaćete utisak da možete više u odnosu i da dajete puno, ali u realnosti to nije tako. U stvari, delujete sa sigurne distance i na taj način tražite sigurnost koja vam je na prvom mestu i ne izlažete se u odnosu.

Stoga, mnogi koji na sceni pevaju o ljubavi, kada im se pogledaju natalne karte upravo imaju taj problem, a to je da više misle da daju i da mogu da vole, a u stvari, ne mogu da se procene, poput većine, pa to izgleda dosta žalosno, pogotovo jer se astrologija i mitologija ne uzimaju dovoljno ozbiljno, a druge metode ne nude nikakva objašnjenja.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o seksualnom neverstvu

Budite svesni onoga što dajete, kao i činjenice da ćete uvek u ljubavi biti u situaciji da za nju treba neprestano da se borite.