Dramska serija o hrani, ljubavi i neverstvu u Kornvolu.

Ako želite da gledate pitku, zabavnu ljubavnu dramu, pritom, lepo snimanu, sa divnim kadrovima prelepe, sveže zelene engleske prirode, začinjenu slasnom i ukusnom hranom koja se služi u hotelu smeštenom u jugozapadnom delu britanskog ostrva, oko koga se porodična bitka bije, onda je serija Delicious, kod nas prevedena kao Ljubav & Hrana, pravi izbor za vas.

Zaplet je vrlo zanimljiv i uzbudljiv. Naime, glavni junak, poznati kuvar i vlasnik hotela koji posećuju ljubitelji dobre hrane iz celog sveta, pritom, zgodni i privlačni šmeker u srednjim godinama, vara svoju sadašnju ženu, mladu, plavu i mršavu, sa bivšom, starijom, debelom i ne baš tako privlačnom, bar ne prema shvatanjima prvo navedene.

Serija obiluje divnim replikama, za pamćenje i dalje reprodukovanje, pametnim i smislenim dijalozima, iako je laka, što bi rekli, vrlo pitka i privlačna oku za gledanje, ali ne i plitka.

Zašto je ušao u ljubavnu avanturu sa bivšom ženom, objasniće vam glavni junak, na svoj zanosno šarmantni način. I poverovaćete mu!

Kada uzbuđenje dostigne vrhunac, dešava se nesrećni slučaj i glavnog junaka gubimo iz vida, ali on ostaje stalno prisutan kao pripovedač, a tu i tamo se i pojavljuje s dobrim razlogom.

Kako se prijatelji i porodica okupljaju na njegovoj sahrani, emocije se uzburkavaju veoma snažno i jedna ili dve veze dobijaju novi zaokret. Oporuka otkriva i neka iznenađenja.

Serija, za sada, ima tri sezone, koje su u etru od 2016. Na našim malim ekranima u ponudi je na EON platformi. Svaka sezona ima po četiri uzbudljive epizode.

Glavne uloge igraju Iain Glen, nama dobro poznati (i omiljeni) lik iz čuvenog serijala Igra prestola, Dawn French, Emilia Fox, Sheila Hancock, Tanya Reynolds i Ruairy O’Connor.