”Publika može da očekuje uverljivi mačka – miš triler, predvođen zapanjujućom izvedbom Jamesa Nesbitta i dramom koja nagoni na razmišljanje istražujući ravnotežu između traženja pravde za prošle zločine i zaštite današnjeg mira”, izjavio je Jed Mercurio, izvršni producent serije.

U subotu je sa emitovanjem počela nova originalna krimi – triler drama serija na kanalu BBC One, pod nazivom Bloodlands, iz pera novog scenariste Chrisa Brandona, koju je producirala kuća HTM Television.

Kada iz Strangford Lough-a policija izvuče automobil u kome je nađena moguća poruka samoubice, DCI Tom Brannick (James Nesbitt – The Missing, Cold Feet) je brzo poveže sa zloglasnim starim slučajem od ogromnog ličnog značaja. Bloodlands prati njegov uporni lov na legendarnog ubicu (atentatora), eksplozivnu igru mačke i miša u kojoj ulog nikada nije bio veći.

Bloodlands je prva originalna narudžbina dramske serije Chrisa Brandona i prva drama novoosnovane producentske kuće HTM Television koja je u suvlasništvu Jeda Mercuria (Bodyguard, Line Of Duty) i Hat Trick Productions.

Serija je snimana u Belfastu i oko Strangford Lough početkom prošle godine.

Posle dvadeset godina, stari slučaj se ponovo otvara kada ubica, poznat kao “Golijat”, ponovo promalja glavu. Slučaj je, inače, na ličnoj osnovi povezan sa DCI Tomom Brannikom, čija je supruga bila jedna od njegovih žrtava.

Magazin Digital Spy za uvodnu epizodu drame kaže da je „vođena snažnim zapletom, koji ide nauštrb razvoja likova“ i daje joj tri od pet zvezdica, dok The Guardian dramu opisuje kao „zabavno napetu sa dovoljno crnog humora da može da diše“ i daje joj četiri od pet zvezdica.

The Irish Times ocenjuje prvu epizodu serije “Tako mračnom – i ozbiljno lošom reklamom za vikend putovanje u Belfast”, dok Radio Times pominje „Nepredvidivi triler sa svim obeležjima drame Jeda Mercuria“.