Menstruacija može da vam zagorča život od bolova, uništi donji veš mrljama od krvi, inspiriše i podstakne vašu kreativnost, ali i rasplamsa vaš seksualni život!

Zvuči ludo i skoro nemoguće, znam, ali zaista je moguće. Imati seksualni odnos tokom menstrualnog ciklusa nije čudno, neuobičajeno, nehigijenski ili nesigurno, kako tvrde stručnjaci. Šta više, može da vam pomogne da se jače povežete sa svojim partnerom.

Pokušajte da primenite predloge koje smo spremili za vas da biste taj period u mesecu pretvorili u nešto čemu ćete se radovati podjednako – vi, vaša vagina i vaš partner.

Pročitajte i ovo: Šta bi muškarci trebalo da znaju o seksu tokom menstruacije

rose-143937_1280

Prihvati prljavštinu!

Naravno da ima smisla da učinite sve kako biste predupredili štetu, koja može da nastane ako imate seks tokom menstruacije na svom krevetu prekrivenom sveže opranom posteljinom. I sasvim je normalno da ispod sebe stavite neku prostirku tamnije boje koja se neće toliko oštetiti ako na njoj ostanu fleke krvi. Ipak, posteljina nije jeftina i treba to oprati posle.

Pročitajte i ovo: Vaginizam – disfunkcija u ženskom seksualnom funkcionisanju

A seks tokom menstruacije, naročito prvih dana, može da bude vrlo haotičan i da se pretvori u pravi pokolj.

Pročitajte i ovo: Da li ste za seks u troje?

Ali zar vam se ne čini da bilo kakva vrsta specijalne pripreme za seks uništava čar seksualnog odnosa?! I to onu najuzbudljiviju od svih – spontanost!

Tako da umesto što će vam biti neprijatno i što biste se osećali neugodno i prljavo, pokušajte da o ovom svom malom poduhvatu razmišljate kao o razbijanju tabua, radeći ono što je, inače, ‘’zabranjeno’’. Ipak, suviše ste stari da duvate lepak ispred samoposluge.

Pročitajte i ovo: Šta sve može da krene naopako pri seksualnom odnosu u troje

Imajte na umu, i vi i vaš partner, da menstruacija nije ‘prljava’’.

Davno iza nas osta XV vek i spaljivanje na lomači žena, veštica, jer su krvarile. Valjda ste nešto naučile o sebi i svom telu do sada?! Ako ne, prionite na posao! Sebe radi! Živimo u doba proklamacije ljubavi prema sebi, a prihvatanje svog tela u celosti jedna je od početnih stavki.

Pročitajte i ovo: Klinička stanja koja uzrokuju neplodnost i seksualnu disfunkciju

Sa druge strane, kad radite nešto što je ‘zabranjeno’’, može da bude uzbudljivo i da vas dodatno napali. Na psihološkom nivou, sve ‘’zabranjene’’ stvari koje radimo, indukuju ubrzanje našeg pulsa, što stvara dodatno uzbuđenje u telu.

sex-987143_1280

Vaše telo to može da interpretira kao nervozu ili uzbuđenje, u zavisnosti od toga kako vi mentalno to prihvatate. Dakle, samo od vas zavisi!

Pročitajte i ovo: Kako doći do Tantričkog seksa i zašto nam je on potreban

Tako da bismo vam savetovali da krenete da rušite tabue i neka davno ustanovljena seksualna pravila i odbacujete skrupule. I nemojte da brinete o tome da li će on da poludi kad vidi krv. Ako prihvata igru, treba da zna šta ga očekuje. Uostalom, vreme je da odraste! Samo deca se plaše krvi.

Pročitajte i ovo: Zašto imam potrebu za mokrenjem tokom seksa?!

Tražite od partnera oralno zadovoljenje!

O, da, verujemo da ste tek na ovo razgoračile svoje oči! Smirite se, sve je pod kontrolom. Samo pažljivo čitajte dalje.

U seksu se sve vrti oko penetracije. Neka pokrene malo svoj jezik taj vaš partner! Anatomski gledamo, vaš klitoris je par centimetara iznad vaše vagine. Ako usmeri svoj jezik i snagu volje na vaš klitoris, velike su šanse da nikada neće osetiti ni kapljicu krvi.

Pročitajte i ovo: Mitovi i predrasude o ženskom orgazmu

Ukoliko stavite tampon, smanjićete rizik u velikoj meri. Tampon je vaša sigurna zona.

Pročitajte i ovo: Kako sprečiti pojavu leukoreje – belog pranja

Najbolja pozicija za oralni seks tokom trajanja menstruacije bila bi da vi ležite na leđima jer u tom slučaju gravitacija radi u vašu korist, ako negde procuri.

Gledajte na to kao na ekstremni sport!

Bez obzira na to da li ste u dugoj vezi ili ste je tek otpočeli, prihvatanje izazova i prolazak kroz isti zajedno, u velikoj meri zbližava partnere. Zajedničko rušenje granica u vezi je kao da ste oboje na trapezu. Oboje radite nešto po prvi put, što vam je nepoznato, a graniči se sa tabuom. Taj segment može da učini seks mnogo privlačnijim i uzbudljivijim.

Pročitajte i ovo: Da li vagina postaje čvršća i uža usled manjka seksa

Najbolje od svega je to što je vaš partner u toj situaciji vaša sigurna mreža ispod trapeza. Ako se desi da se u bilo kom trenutku date situacije suočite sa nelagodnošću, on bi trebalo da vas uveri da je sve u redu.

Pročitajte i ovo: Kako da zategnete vaginalne mišiće

U svakom slučaju, vodite računa da ovaj rizični seksualni potez ne postane i zdravstveni rizik.

Stoga, preporučujemo vam da koristite kondom tokom seksualnog odnosa tokom mentruacije, ako niste u monogamnoj vezi i oboje testirani na HIV virus. Pored toga, kondom će vas zaštititi od mogućeg začeća, do čega može da dođe i tokom ciklusa. Drugo, skidanjem gumice sa sebe, vaš partner skinuće lako i ostatke krvi na penisu.

Pročitajte i ovo: Oralni seks – Grleni kegeli

Razmislite o menstrualnoj čašici!

Pročitajte i ovo: Oralni seks – Potapanje čaja

Iako menstrualne čašice nisu novi proizvod na tržištu, kod nas retko mogu da se nađu u prodaji, tako da ih malo žena koristi. One se stavljaju ispod grlića da sakupe i zadrže menstrualnu tečnost. Neki modeli nisu za penetraciju, ali ima i onih koji jesu, kao, recimo, Softcup. Čak i ako neka kapljica procuri pored, neče predstavljati veliki problem.

Uskočite pod tuš!

Kombinacije vaše menstruacije sa seksom ispod tuša zaštitiće vaše čaršave od slučajnih mrlja od krvi i nećete imati muke oko pranja nakon odnosa. Sveukupno, učiniće da vam seks tokom menstruacije prija, kao da ne postoji neko dodatno ometanje i neprijatnost.

Pročitajte i ovo: Oralni seks – Magija jezika

U svakoj drugoj situaciji, voda bi sprala vašu prirodnu lubrikaciju tokom tuširanja. U ovom slučaju, dobijate potpuno prirodnu, dodatnu lubrikaciju, koju voda pod tušem ne može da spere i seks će teći kao podmazan.

Pročitajte i ovo: Oralni seks – upotrebite usta – tehnika ”Gospođa usisivač”

Ne zaboravite da vodite računa da ne uđe previše vode u vašu intimnu zonu tokom seks pod tušem seanse.