Ko kaže da se vaša jutarnja kafa ne može pretvoriti u afrodizijačko piće?

Zaboravite ostrige, špargle ili ženšen ako želite da oživite stvari u svojoj spavaćoj sobi. Ako su ovi različiti sastojci dugo bili predstavljeni kao hrana sa svojstvima afrodizijaka, novi, mnogo potpuniji recept će uskoro ukrasti predstavu.

Pravo iz Sjedinjenih Država, seks kafa je kombinacija nekoliko sastojaka za koje se kaže da podstiču libido. Ako vas naš magični napitak zaintrigira, evo svega što treba da znate o seks kafi.

Image by wirestock on Freepik
foto by wirestock on Freepik.com

Maka prah je tajna seksualne kafe

Seks kafa je posebna kafa napravljena od make praha. Poreklom iz Južne Amerike, ova biljka je sastavljena od koktela elemenata u tragovima i minerala koji, prema peruanskoj kulturi, imaju svojstva afrodizijaka.

Zaista, prema populaciji, biljka maka ima sposobnost da poveća nivoe testosterona. Ali to nije sve, jer se priča da ovaj isti prah poboljšava našu plodnost povećavajući kvalitet sperme i jajnih ćelija.

City photo created by lookstudio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Kako napraviti seksualnu kafu?

Ako želite da nadogradite svoje uobičajeno jutarnje piće, počnite tako što ćete doneti svoju vruću šoljicu crne kafe. Zatim u svoju kafu umešajte jednu kašiku sirovog kakao praha, dve kašike kokosovog mleka, jednu kašiku meda, pola kašičice cimeta i jednu kašičicu maka praha. Kada se ovaj korak završi, sve što treba da uradite je da pomešate sve da biste dobili magični napitak koji će povećati vaš libido.

Food photo created by svetlanasokolova - www.freepik.com
Foto by svetlanasokolova, Freepik.com

Šolja kafe i spremni ste za akciju u krevetu!

Osim mnogih sastojaka u ovoj mešavini, sama kafa bi mogla povećati vaš libido. Da, 2015. godine, studija koju su sproveli istraživači sa Univerziteta Teksas, sugeriše da muškarci koji piju dve do tri šoljice kafe dnevno imaju manje šanse da pate od erektilne disfunkcije. Prema studiji, konzumacija 85 do 170 miligrama kofeina mogla bi smanjiti rizik od erektilne disfunkcije za 42%.

Za žene se veruje da kafa stimuliše mozak, šaljući signal koji može povećati uzbuđenje. Međutim, verovatnije je da će delovati kod žena koje piju vrlo malo kafe, jer njihovo telo nije naviklo na njen efekat.

Uzmite ovu studiju sa rezervom, jer je sprovedena na pacovima. Ovo sugeriše da reakcija čoveka može biti različita.