Tranziti Saturna utiču na sve nas najmanje svakih sedam godina i to na načine koji preobražavaju život, naročito između 28-30, 58-60 i 88-90 godina, kada ćete imati svoj potpuni, takozvani, povratak Saturna. Tada se Saturn vraća na mesto na kojem je bio kada ste se rodili, to jest, na poziciju natalnog Saturna.

Evo nekoliko saveta za upravljanje ovim često izazovnim periodima Saturnovih tranzita.

Za početak, zlatno pravilo je da se ne upoređujte ni sa kim drugim.

Vi ste jedinstveni. Odnosno, svako od nas jeste jedinstvena jedinka na planeti. Svi se krećemo različitim brzinama i stazama. Neki cvetovi cvetaju rano, neki kasnije. Ne brinite ako su vam svi prijatelji oženjeni /udati i imaju decu, a vi još uvek nemate ozbiljnog dečka ili devojku.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znamo o SATURNU u VODOLIJI, od 22.03.2020. do 07.03.2023. godine

Za neke ljude je dobro da imaju decu u ranim dvadesetim, za druge je najbolje da prvo nastave karijeru, dok nekima deca uopšte nisu opcija o kojoj bi razmišljali, i sve je to u redu – nismo svi na ovoj planeti sa istim zadatkom, planom i ciljem.

Koliko god bilo teško, ne dozvolite da na vas utiču porodica, prijatelji, vršnjaci, sredina u kojoj živite i slično. Čak i jednojajčani blizanci imaju drugačije životne cikluse. Ako pokušate da požurite ili da se naterate na ono što ’popularno mišljenje’ očekuje od vas, verovatno ćete na kraju biti nesrećni.

Pročitajte i ovo: Kako će SATURN U VODOLIJI (2020 – 2023) uticati na vaš znak i podznak

Tokom povratka Saturna, vreme je kada treba da naučite da postanete jaki, da preuzmete odgovornost za sebe i svoje postupke, da se ne oslanjate na bilo koga drugog i da ne očekujete od bilo koga da vas spasi.

Hand photo created by wayhomestudio - www.freepik.com
Foto FREEPIK.COM

Dobre stvari koje treba da radite

Vodite dnevnik

Ovo može biti spas, posebno u vreme ekstremnih promena i turbulencija u vašem životu. To je način da oslobodite emocije, zabeležite i analizirate svoje snove, kako biste se održali u ravnoteži dok se promene dešavaju svuda oko vas.

Pročitajte i ovo: MARS SEKSTIL SATURN, vreme je za akciju

Ispitajte svoje veštine upravljanja vremenom

Saturn vlada vremenom, pa je važno da postanete odgovorni u vezi sa korišćenjem svog vremena. Gubite li vreme? Često kasnite na sastanke? Imate li strukturu u svom životu koja vas podržava? Sve su to pitanja s kojima se treba suočiti kada se vaše natalne planete nađu u izazovnim aspektima sa Saturnom.

Organizujte se

Saturn voli organizovane i odgovorne ljude. Ako dobro pratite tok novca, račune, papire, štedite novac, redovno kontrolišete zdravlje, vežbate, dobro se hranite, itd., onda vam Saturn neće naneti nikakvu štetu.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT SATURN, frustrirajuća i iscrpljujuća pat pozicija

Ako ste neorganizovani i život vam je prepušten slučaju, ovaj povratak Saturna mogao bi stvoriti pustoš u vašem životu dok ne steknete veću kontrolu nad malim stvarima u svom životu. U tom slučaju, Saturn će vas zaista da bude mučitelj – učitelj.

Na primer, neko može da vas tuži i izvede pred sud ili ćete izgubiti kreditni rejting i sl.

Kaži NE i misli ozbiljno!

Većina nas ima ogromnu količinu odgovornosti na plećima i može da vam bude teško da kažete ‘ne’ kada neko od vas zatraži da nešto preduzmete.

Lako je biti oduševljen nečim novim, ali kada vidite koliko vremena uključuje, možda ćete zažaliti zbog svog početnog uzbuđenja.

Pročitajte i ovo: MARS konjunkcija SATURN- Mač u kamenu

Vežbajte da kažete NE i biće vam lakše u životu. Na taj način sebi dajete prostor za disanje da vidite da li zaista imate vremena da preuzmete nešto drugo.

Ako ste već naučili da kažete ‘ne’, nećete imati potencijalno bolnih posledica.

Pročitajte i ovo: Venera kvadrat Saturn, zaleđena ljubav koja se pretvara u fizičku bol

Kao što je Donald Ramsfeld navodno rekao: ‘Lakše je ući u nešto, nego izaći iz toga.’

Ili, prema našoj staroj narodnoj poslovici – dala baba dinar da uđe u kolo, a dva da izađe.

Promenu videti kao pozitivnu

Tokom povratka Saturna obično postoje najmanje dve velike životne promene.

Na primer, venčanje, razvod, prvo dete, prvo značajno zaposlenje, stalan posao, promena smera karijere, povratak u školu, preseljenje u drugo mesto ili državu, itd.

Pročitajte i ovo: Saturn u Škorpiji ili osmoj kući seksualnosti

Za neke ljude razvod, koliko god to u tom trenutku moglo da bude bolno, može da bude oslobađajuće i oživljavajuće iskustvo.

Pročitajte i ovo: Strahovi u zavisnosti od znaka i aspekata Saturna

Ponekad je zadovoljstvo naučiti da ste zadovoljni sopstvenim prostorom i da živite sami. Ponekad to može stvoriti put za novog partnera koji će ući u vaš život s kojim možete da budete mnogo srećniji.

Budite spremni da naporno radite i suočite se sa lekcijama koje su vam predstavljene

Saturn želi da naučite granice, dobru radnu etiku, zdravo poštovanje novca, samodisciplinu i samokontrolu. To nije uzbudljiva planeta, poput Jupitera ili Venere, ali to je planeta sa kojom moramo da se sprijateljimo ako ćemo ikada stvoriti nešto što traje i imati stabilnost u našem životu.

Pročitajte i ovo: Saturnovo čistilište

Naučite kako da pustite

Mrzite li svoj posao? Ako je tako, možda ste na pogrešnom polju i treba da učite /prekvalifikujete se za nešto novo.

Pročitajte i ovo: Čemu nas Saturn uči u životu

Jeste li nesrećni u svojoj vezi /braku? Možda je vreme da krenemo dalje i da rizikujemo da neko vreme budemo sami, a ne u vezi koja vas ne ispunjava.

Evo nekoliko dobrih pitanja koja ćete sebi postaviti

# Šta sam prerastao?

# Čega se bojim i šta je najgore što bi se moglo dogoditi?

# Gde odustajem prebrzo ili izlazim na lakši put?

Pročitajte i ovo: Aspekti tranzitnog Saturna prema ličnim planetama

# Šta treba da pustim?

# Da li zadovoljavam druge ljude umesto da ugodim sebi?

# Gde mi je previše udobno i nisam voljan da se promenim?

Pročitajte i ovo: Aspekti Venere, Saturna i Meseca – fenomen karmičke povezanosti

# Jesam li prepustio svoju moć drugima?

Ako ste iskreni prema sebi i ne bežite od teških ili neprijatnih problema, otkrićete da će vam ovi važni tranziti Saturna pomoći da izađete na pravi put i ostvarite svoje ciljeve i snove.

Pročitajte i ovo: Saturn je nosilac projekcije strasti u ljubavi