Sanjati bivšeg (ili bivšu) ne znači da vam / mu nedostaje/te. Barem, skoro nikada.

Dakle, ako ste se probudili uznemireni zato što ste sanjali svog bivšeg, a možda i u grču zbog griže savesti jer ste se probudili pored trenutnog partnera, takođe ostavite taj bedni osećaj krivice na noćnom ormariću, zajedno sa ugrizom za usnu: san je nije izdaja.

Gotovo nikada ne krije želju za povratkom dotičnoj osobi. Umesto toga, to bi vam moglo reći nešto važno o vama ili vašoj trenutnoj vezi.

Evo šta sve treba da znate o sanjanju bivše(g).

Sanjati o bivšem ne znači da želite da mu se vratite. U stvari, sanjati o bivšem gotovo nikada ne znači imati nostalgiju za njim na sentimentalnom nivou. Naprotiv!

Čak i kada san može izgledati nejasno romantičan i možda vas natera da se probudite sa nostalgijom, u stvarnosti je to samo mentalna projekcija koja retko zaista odgovara onome što je bio vaš partner. To je za slučaj da ste ga ostavili.

Ako ste, s druge strane, ostavljeni, u tom slučaju bi se situacija mogla iskomplikovati. U ranim danima posle raskida, normalno je i sanjati o njemu, a moglo bi značiti da tražite način da ga nekako ponovo zadobijete.

San o bivšem služi mozgu da postane svestan da je gotovo

U prvom periodu neposredno nakon raskida, san bi mogao da pomogne u prpmeni svesti. Bez obzira na to da li ste odlučili da prelomite ili je on to učinio, svako odvajanje uvek je ekvivalentno emocionalnoj i psihološkoj traumi.

Videti u snu starog bivšeg dečka iz detinjstva odnosi se na slobodniju, manje opterećenu vezu. San vam služi za povratak u vreme kada odgovornosti odraslog doba (ili braka) nisu ometale spontanost romantike. Morate povratiti uzbuđenje, slobodu i vitalnost mladosti koja nedostaje vašoj sadašnjoj vezi.

Dakle, ljudski mozak ima tendenciju da pokuša da uspostavi ravnotežu i optimalno čini to noću, kada misli nisu budne, svesne i ne postoji rizik da se kreću po obodu.

Pročitajte i ovo: Strast kao (ne)prijatelj partnerske ljubavi

Ako sanjate da bivši nešto čisti, delovi emocionalne slagalice su rastrgane nevoljno.

Snovi u kojima se pojavljuje bivši mogu značiti važne odluke za donošenje

Često se događa da nam se bivši vraća noću (u snovima) kada prolazimo kroz periode snažnog stresa i posledično psiholoških i emocionalnih neprijatnosti.

Ako vas bivši dečko povredi ili ignoriše, onda vam san govori da nastavite sa svojim životom i prestanete da razmišljate o bivšem. Ako sanjate da želite da vam se vrati vaš bivši dečko, tada san može odražavati budna osećanja da ga zapravo želite vratiti. Alternativno, to znači da vam nedostaje da budete u vezi i da se osećate željeno.

Sanjanje o bivšem pomaže nam da se vratimo u situaciju kakvu poznajemo iz prošlosti, dakle perioda nad kojim imamo potpunu kontrolu, za razliku od nestabilne sadašnjosti i neizvesne budućnosti koja uvek izaziva anksioznost.

Pročitajte i ovo: Kako da znate da ste u vezi sa hroničnim preljubnikom

Napominjemo: sanjanje o bivšem podudara se sa krucijalnim trenucima u životu obeleženim vestima, promenama kursa i važnim odlukama koje treba doneti.

Ali u ovom slučaju to je pomalo kao da sanjate o svojoj baki ili plišanoj igrački kada ste bili mali.

Kad sanjate bivšeg, znači nostalgiju za prošlošću, a ne za njim

Pored toga što se događa u trenucima sadašnjosti, posebno smo zabrinuti da se ne usidrimo u prošlosti nad kojom imamo potpunu kontrolu (upravo zato što je već prošla, pa znamo kako je prošlo, pomalo nalik „komfornom iskustvu“ gledanja već viđenog filma), sanjati bivšeg zaista može značiti nostalgiju za prošlošću. Obično, lepšom prošlošću. Ili bar naizgled u tom trenutku.

Sanjati da vam bivši dečko daje savete u vezi sa trenutnom vezom sugeriše da vam podsvest govori da ne ponavljate iste greške koje ste počinili sa bivšim dečkom.

Sanjati da vas masira bivši dečko sugeriše da morate da se oslobodite dela te odbrambenosti koju ste iznosili kao rezultat prošle veze. Možda ste postavili zid ili oklop oko sebe. Morate ponovo da naučite da verujete ljudima.

Prošlost u koju je i on došao i koja je, takođe, još uvek simbolizuje.

Međutim, sada se zna da ljudski um ima tendenciju da zasladjuje sve što je bilo juče takoreći, često izobličujući i mitologizirajući davno prošlo vreme.

Takođe, u ovom slučaju snovi igraju fundamentalnu ulogu: kroz ekshumaciju ljudi iz snova, senzacije, mesta i predmeta iz prošlosti, skloni smo kristalizaciji tog perioda i pogrešnom mišljenju da je bolji od trenutnog.

Ista stvar se može dogoditi i sa partnerima: ponekad su iskrivljeniji umovi skloniji preferiranju bivših slatkiša koji su otišli ​​jer ga više niste mogli izdržati. Ali to se, srećom, retko desi.

Strana vaše ličnosti koja će se ponovo pojaviti

Bivši partner je dugo vremena delio sa nama nekoliko iskustava i zato je neizbežno inspirisao neke osobine našeg karaktera.

Kada odlazite, skloni ste da mrzite sve što nas podseća na sada gorku polovinu, pre svega, načine kazivanja, stavove i njegove karakteristike koje su, takođe, postale deo našeg bića.

Sanjati da vam bivši dečko daje prsten ili vas zaprosi, podrazumeva da ste se zbog vaše veze s njim osećali celim i potpunim. San ne mora da znači da želite ponovo da budete zajedno s njim, već da čeznete za vezom zbog koje ćete se osećati potpunom.

Alternativno, san može odražavati konačni kraj nečega i početak nove faze. Spremni ste da pređete sa bivšeg. Kad vam on predloži, snaga je na vašoj strani bilo da kažete da ili ne.

Na ovaj način pokušavamo da oni nestanu, ali često rizikujemo da demantujemo sami sebe, svoju ličnost, zanemarimo je ili, što je još gore, ugušimo osebujne aspekte koji formiraju naš autentični karakterni spektar.

Kad se to dogodi, događa se da sanjamo bivšeg kao da je to nesvesno upozorenje, da sami razumemo da se ne smemo ugušiti, čak i kad nas nešto strašno podseća na njegov način ishrane, dodirivanje kolena ili šaputanja na jastuku.

Često je bivši u snu vaš 80% trenutni partner ili skoro da onog trenutka kada sanjate svog bivšeg, zapravo sanjate svog trenutnog partnera.

Testo iz snova koje zamućuje sve stvari zamišljene u snu uzrokuje da budete zbunjeni. Čak iako fizički ne liče jedan na drugog, a ponajmanje po karakteru, njihovo pokrivanje iste uloge, kao i činjenica da su obojica vaši partneri, danas ih čini sličnima percepciji usnulog uma.

Pročitajte i ovo: Toksični odnos i njegovi pokazatelji

To se dešava još češće kada započinjete novu vezu, što mnogi tumače kao: “Ma ne! Ako sam sanjala svog bivšeg, znači da to nije onaj pravi!”. Ne zavaravajte se, čak ni ako je nesvesno.

Često nesvesno pokušava da potkopa našu sreću jer je povezano sa sićušnim egom koji pokušava da nas sabotira, ne smatrajući nas dovoljno dostojnima da budemo srećni.

Emotivni trag koji ostavlja bivši

Ako tokom dana nikad ne pomislite na bivšeg, ali svake noći se nađete pred njim čim počnete da hrčete, to je znak pečata koji vam je ostao u duši.

Neizbrisivi znak, bez obzira na to da li su stvari krenule dobro ili sećanje ostavlja nešto da se poželi.

Sanjati da vam bivši dečko daje plišanu životinju sugeriše da tražite umirujuće i negujuće aspekte veze. To ne znači da želite da se vratite bivšem dečku. Alternativno, san može predstavljati neku nezrelu vezu koja može opisati odnos koji ste imali sa bivšim.

Svaka osoba s kojom provedemo veliku količinu vremena, kao i prilično dobar kvalitet vremena, ostavlja emocionalne tragove koje je teško izbrisati.

Pročitajte i ovo: Zašto se razočaramo u ljubav

Iako se prema njemu ne osećaju nikakva osećanja, slučajno ga sanjate kao simbol određene faze svog života.

I često je to ona faza zbog koje žalimo, što je vrlo jasno: bili smo mladi i imali smo više vremena ispred sebe. Vreme koje nam je, takođe, sada već poznato jer je već prošlo. I zato se više ne bojimo.

Popravni san: Šta znači sanjati bivšeg koji nas je napustio

Sanjati da je vaš bivši dečko primljen u bolnicu znači da još uvek niste raskrstili sa prekidom. Još uvek postoje neka nerešena pitanja. Ako je otpušten iz bolnice, to znači da ste vezu potpuno napustili. Krenuli ste dalje. Ako sanjate da je vaš bivši dečko odeven u odelo u bolnici, onda sugeriše da ste se pomirili s tom vezom i da ste završili proces zarastanja.

U slučajevima kada smo ostavljeni na loš način, napušteni, izdani ili kada nisu data uverljiva objašnjenja, ljudska duša ima tendenciju da pati i nastavlja da se vrzma u neraspletenom klupku.

Pročitajte i ovo: Kako narodnjaci utiču na potisnute emocije

San se može pokazati restorativnim i visoko terapeutskim, čineći da iskusimo situacije koje smo zaista želeli da se dogode, poput traženja objašnjenja ili čak vređanja, vrištanja, premlaćivanja.

Sanjajući da radite ove stvari, postepeno ćete se osloboditi opsesivnog žaljenja što ih niste učinili.

Šta znači sanjati bivšeg kad se venčavate

Neposredno pre započinjanja nove veze, kao što smo već pomenuli, prilično je često sanjati bivšeg partnera, ali često je to zapravo novi, prerušen u bivšeg.

Sanjati da odlazite ili odlazite sa bivšim dečkom ukazuje na to da se vaša trenutna ljubavna interesovanja ne mere sa bivšim dečkom.

Sanjati da vas je bivši dečko kidnapovao sugeriše da vas bivši i dalje oseća emocionalno.

Sanjanje starih partnera takođe je tipičan signal koji zabrinjava žene u mirisu cveta pomorandže: noć uoči kobne, može se dogoditi da sanjate samo one koji sledećeg dana nisu pozvani da učestvuju ne samo na svadbi, već ni u vašoj budućnosti.

Pročitajte i ovo: Šta da radiš kad sretneš ljubav svog života u pogrešno vreme

Ali ne brinite: to je način da se zatvorite vrata i završite sa prošlošću, oslobađajući savest od istorijski preteće senke bivšeg.

Šta znači sanjati bivšeg crno-belo ili tužno

Zatim postoje slučajevi u kojima je sanjanje bivšeg okvir krivice zbog toga što ste se prema njemu ponašali vrlo loše i otišli ste bez objašnjenja.

Sanjanje da vi i vaš bivši dečko zajedno brinete o bolesnom detetu sugeriše da se vas dvoje još uvek držite u životu. Možda postoji neki nedovršeni posao koji još uvek nije rešen.

Alternativno, san može uporediti situaciju u vašem budnom životu u kojoj ste zaglavili.

Ovi slučajevi često rezultiraju opsesivnim snovima-noćnim morama u kojima se bivši vidi crno-belo, odostraga, odeven u crno, što ukazuje na ogromnu odvojenost koja vas sada razdvaja i hladnoću vaših veza.

Pročitajte i ovo: Kako prevazići preljubu

Ako ga sanjate kako plače, tužnog ili čak bolesnog, povređenog, u bolnici, to je jasan znak žaljenja prema njemu.

Ali ne brinite: vaš um stvara ove snove da bi metabolizovao kajanje i pre ili kasnije to će odneti voda i san će nestati!

Šta znači sanjati da imate seks sa bivšim

Sanjati da imate seks sa bivšim ili nekim ko nije vaš trenutni partner označava vaše rezerve u vezi sa upuštanjem u novu vezu ili situaciju.

Ako sanjate da se vaš bivši dečko useljava u vašu kuću, to znači da ste vas dvoje u mogućnosti da živite zajedno i da budete civilizovani jedno prema drugom.

Možda ćete se osećati nervozno zbog izlaganja i osećate ponovno oživljavanje tih starih osećanja i osećanja koja ste osećali još dok ste vi i vaš bivši bili zajedno.

Pročitajte i ovo: Ljubavni trougao sa prijateljem ili prijateljicom

Ako se približavate datumu venčanja, nije retkost da doživite posebno erotske avanture sa partnerima koji nisu vaš supružnik. Ovo je možda zbog intenziteta seksualne strasti sa vašim verenikom. Takođe se odnosi na nove uloge koje ćete preuzeti i neizvesnost koju to može doneti.