Želim da si zreo, savestan i osvešćen. Po pitanju osnovnih principa humanosti i ljudskosti.

Ni hiljade godina nisu bile dovoljne da se dovoljno razviju te vrednosti. Ne zanima me da li je tvoja mama bolje ili lošije odradila posao. Već, gajim želju da si sam imao dovoljno vremena i smelosti da osvestiš svoje slabosti i da poradiš na njima. Ne da ih zataškaš i prikrivaš do prve prilike. Kada ćeš u punom sjaju manifestovati iste. Već da si ih odgovorno osvestio, a možda i smontirao. Tako da je suživot sa tobom moguć. Uz pristojnu dozu samopoštovanja.

Sanja Plavša
Foto: Silvija Kocić

Želim da me poštuješ. Stvarno i nedvosmisleno. Molim te, ne zovi me caricom niti kraljicom. Niti kosmičkom princezom. Poštuj moja osnovna ljudska prava, pogotovo pravo na slobodu govora. Želim da nisi od onih što su stalno u pravu. Kakva neutešna monotonija proizlazi iz toga. Da priznaš kada grešiš. Jer to je tako ljudski i interesantno. Grešiti. To se podrazumeva. I želim da se ti nekako podrazumevaš. Bez i najmanje dvojbe. Da me ne dovodiš u beskrajne i prečeste sumnje. To mi slama srce. Natenane.

Želim da umeš da kažeš nešto zbog čega ću da zakolutam očima, a odmah zatim i da se nasmejem. Zvuči komplikovano. Sigurna sam da nije lako. Ali za tebe jeste. Želim da bude. Želim da se pored tebe osećam dobro. Da odagnaš moju usamljenost. Da si mi odan. Kumovski odan. Cosa nostra odan. Želim da čitaš dobro štivo, da imaš stila, i da sve tvoje predivne karakterne osobine isijavaju kroz konverzaciju. A, želim da pričamo mnogo. U bilo koje doba dana ili noći. Pogotovo noću, pod mesečinom i pod sjajem davno umrlih zvezda. Želim da si snažan i da imaš lepo držanje. Držanje čoveka sa samopouzdanjem ali i sa uzdanjem. U druge. U mene.

Želim da nema logike u tvojim osećanjima. Jer opasan je muškarac koji je racionalizovao svoje emocije. Želim da uživaš u pitanjima intelekta. Da znaš, ali i da uživaš. To je prioritet. Želim da me neumorno podržavaš na mom putu. Želim da uzimaš moje mišljenje u obzir. Želim da slaviš moja postignuća. Makar i šašava i ne baš neophodna. Želim da ti pozitivna osećanja uvek premašuju negativna. Da poznajem sve tvoje kaprice. I ti moje. Tvoja sviđanja. I nesviđanja. Nadanja. Zaobiđi me sa visokim moralnim standardima i prezirom koji proističe iz toga.

Želim da imaš muda za govorenje istine. I da poseduješ strasti. Jedna od njih da sam i ja. Da si velikodušan sa svojim vremenom i svojom pažnjom. Da mi često pokazuješ svoju nežniju stranu. Kao i da ne misliš da ću to zloupotrebiti. Ako pak zloupotrebim, želim da mi svejedno oprostiš i veruješ kada kažem da se neće ponoviti. Iako sa određenom izvesnošću znaš da hoće. Želim te pristojnog i poniznog. Bez potrebe da jedno drugo stavljamo na lažne pijedestale. Ranjivog. I spremnog da o tome razgovaramo. Kada ti je potrebno.

Želim te emocionalno svesnog. Bez vikanja i bežanja. Spremnog da me slušaš bez osuđivanja. Da zajebeš multitasking kada ti se obraćam. Nijedna tema nije uzaludna. Uzaludan je samo tvoj život bez mene. Želim da mi se obraćaš nežno, kao da ti život zavisi od stepena topline tvog glasa. Želim te obazrivog. Pažljivog. Spremnog da mi oprostiš. Ko će ako nećeš ti!? Želim tvoju ljubav u akciji. Neprestano. I nikako da pomisliš kako sam neskromna. Želim da me obasipaš svojom naklonošću i da mi daš dovoljno prostora da te obaspem mojom. Želim da znaš omiljena mi doba dana, ukuse i boje. Ako si primetio moju ljubav u akciji, ono kada prevaziđem sebe da učinim nešto za nas, reci mi to pre sudnjeg dana. Molim te. Jer znači kada je primećeno. Inače, kojeg ćeš mi đavola!? Bolje da posadim drvo pa neka raste polako.

Želim da me prihvataš bezuslovno. Zajebi izazove i ismevanja. Sačuvaj to za ekipu, ako baš moraš. Želim i da zaboraviš sve te muškarače što su te dovele u zabludu. Želim da me podsećaš na moju snažnost. Na moju hrabrost. I na činjenicu da većinu mogu i sama da izguram. Ali da isto tako uvek mogu da računam na tebe i na tvoju snagu. Da me podržiš. Možda nešto i umesto mene da uradiš. Znaš, neki dan želim baš da me razmaziš.

Želim da me častiš jednostavnim odgovorima u složenim situacijama i teškim vremenima. Kao i da zaista razumeš da ja ne čitam misli. Niti da pokušavaš da pročitaš moje. Mislim, mnogo sreće sa tim, povedi i Google Translate. Želim da se smejemo, baš mnogo. Da nam ne treba drugi eliksir mladosti. Želim da voliš da me masiraš, od vrata do stopala, od stopala do vrata. Uvek je negde zapelo. Ljubljenje, ljubljenje i ljubljenje. Da li je neko proterao ljubljenje iz dvadeset prvog veka!? Želim da se dobro ljubiš. Da smatraš seks umetnošću. Da ne misliš kako si spasio svet ako se potrudiš. Želim da su tvoj miris, izgled i glas fantastičan seks u najavi. Želim da možeš da ispuniš sve moje dirty želje. Da mi ponekad šapućeš gadosti. Glasom hrapavim od želje. A sada, dolazi ovamo!Dosta je bilo filozofiranja.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.