A loši momci vam taj isti raj donose! Pravo pred noge.

On je energičan i odlučan. Poseduje izdašnu snagu uma i tela. Privlačan. Pun samopouzdanja, te mu žena veruje. Sklona je da misli da može da se osloni na njega. Najvažnija misija mu je poslovni uspeh, ambiciozan je u dostizanju tog cilja. I agresivan, ako treba. Samosvestan i limitiran u svojoj dostupnosti. Tačno zna kakvu ženu želi. Čak i ako je u pitanju prolazna šema. U njegovom društvu žena se oseća kao malo dete, kojem su upravo rekli –NE!

Sanja Plavša
Foto: Silvija Kocić

Svaka odrasla žena zna da je teško odoleti takvom iskušenju. Ali to ni nije tema ovog puta. Tema je kako NE odoleti.

Verujem da i „najpitomiji“ muškarac može da posrne, a da najveći buntovnik može da bude lojalan i savršeno sposoban da voli.

Dakle, ne mislim da je ovoj kolumni, ili u životu, reč o karakterno lošim muškarcima. Više je reč o zajebanciji. O različitim ukusima. Ko koga bolje jebe u zdrav mozak. Eto! O tome je, čini mi se, reč.

Zauzeti od jutra do sutra. Nikad vam nisu na raspolaganju. Zato vi njima morate biti na raspolaganju, kada iskrsne potreba za tim. Kada pogreše, govoriće sa izvesnim autoritetom. Kao da se ništa nije ni desilo. Ne beže od diskusije sa ženom. Ne zato što obavezno imaju spremne bolje argumente, već zato što znaju da će sa jednim strasnim poljupcem „ubediti“ ženu da zaboravi o čemu je, uopšte, i pričala. Za njih ne postoje pravila, niti ograničenja. Sa lakoćom verbalizuju ono što žele. Uvek su spremni da istražuju i eksperimentišu. Bez potrebe da se izvinjavaju zbog svoje „veličanstvenosti“. Energični, sa bogatim socijalnim veštinama. Harizmatični i kreativni, sa pristojnim smislom za humor.

Pa ti, sestro, odoli!

Atraktivnih, poželjnih, neretko pametnih i produhovljenih. Onih koje navodno ne bi da se dosađuju. Bar tako tumače namunjeni psiholozi. Znači, kada on skener svog prodornog pogleda spusti na samo jednu od njih, za tu ženu sasvim izvesno počinje drama.

„Eto, može da ima bilo koju, a izabrao je baš mene. To je priznanje mojoj lepoti i šarmu. Mora da sam posebna“.

Naravno da si posebna, budalice. Iako to nema nikakve veze sa njegovom buntovničkom, večito bezbrižnom ličnošću. Sa njegovom neuhvatljivošću. Sa njegovom emotivnom nedostupnošću. Sa tim daškom rizika i pristojne doze „opasnosti“ koju ti pruža. Umesto prave ljubavi i podrške. Ti si posebna i bez toga. I bez tog njegovog poljupca, za koji ne pita za dozvolu. Bez njegovog pogleda koji kao da ti čita iz same dubine duše. Pogled koji ti, bez sustezanja, nagoveštava: „Šta bih ti sada radio?!“ I bez toga si sasvim posebna.

Još jedna od utopija mnogih pametnih žena. Pomislićete – dobar je, samo zato što ima nastup „lošeg“ dečka. „Glupe“ žene su dovoljno pametne da se uopšte ni ne bave ovakvim temama. Za njih je postojanje jedne vrste muškarca sasvim dovoljno. I opravdano. Bilo bi izlišno deliti ih na više vrsta. Pa sad vi meni recite ko je pametan, a ko glup u celoj priči.

Dakle, ni „dobri“ momci nisu uskraćeni za mnoge od ovih privlačnih osobina, ali „loši“ momci će izbeći bilo kakvo vezivanje, privrženost ili posvećenost u klasičnom smislu. I glavni trik je upravo u tome – u emotivnoj nedostupnosti. Ti, budalice ženska, možeš pomisliti da to možeš da promeniš. Onog momenta kada si pomislila tako nešto, upecala si se! A koji „loš“ momak bi pomislio da te skine sa udice i vrati ti „slobodu“?!

No, izazov je isuviše neodoljiv. Intrigantan. Jer pored njegove nedostupnosti, postoji još nešto. On je natprosečno seksualno inteligentan. On nema potrebu da se bavi pogađanjem. On tačno zna. I najmanji znak flerta od strane žene biće zapažen i savesno iskorišćen u daljoj igri. Otvoreno će ispoljiti svoje seksualne namere. Vodiće iznimno zanimljivu konverzaciju, polako, ali sigurno, gradeći seksualnu tenziju. Tačno birajući idealan trenutak kada to treba da eskalira u poljubac ili nešto više.

Dobrim momcima dugujem izvinjenje što su ostali zarobljeni u naslovu.

Možda neki drugi put. Mada ima jedna stvar koju ne bih da zaboravim.

Samo se desilo da su u svojoj neposrednoj blizini imali ženu koja se divila njihovim glupostima i „nestašlucima“. I tako…

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.