Biti slobodan u doba Covida nije lako, ali pronaći ljubav/nika ili partnera (još uvek) nije nemoguće: evo praktičnih saveta za to.

Biti samac ili samica u doba Covida nije što i poljem preći: igra zavođenja se promenila i osećaj gubljenja dragocenog vremena da biste izgradili ljubavni život je uobičajen (i razumljiv).

Vremenska graničenja, karantin, strah od susreta sa poznatim i nepoznatim ljudima, držanje bezbednog razmaka, izbegavanje prenatrpanih mesta, da l’ da ga poljubim ili ipak ne, smemo li se zagrliti ili ne…i druge nemoumice, sastojci su koji ljude navode kao razloge smanjenih izlazaka i ostvarenja manjeg broja kontakata, a time i mogućnosti za (nove) ljubavne sastanke.

Mnogo je pitanja o budućnosti i, s obzirom na to da je pravljenje planova i dalje teško, vreme je da se bolje razume i situacija uzme u svoje ruke.

Prvo, bez očajavanja.

Iznenađujuće, možda postoje i neki povoljni faktori (dugoročno gledano).

Foto Una Laurenčić, Pexel.com

Fokusirajte se na međusobno upoznavanje

Tokom ovog perioda treba izbegavati povremeni fizički (seksualni) odnos. Kao i ljubljenje i razmenu nežnosti (naklonosti) sa strancima. Pre svega, misli se na grljenje.

To je oblik zaštite prema sebi i prema drugima. Ne gubite vreme, štitite sebe i svoje najmilije. Da biste nekoga upoznali, virtuelni svet dolazi u pomoć.

Bacite se na aplikacije za upoznavanje, ćaskanje, video pozive, društvene mreže, možete koristiti sva digitalna sredstva za pokretanje ili produbljivanje odnosa i upoznavanja novih ljudi.

Početna faza poznanstva se produžava i to bi takođe moglo doneti nekoliko dugoročnih prednosti u poređenju sa društvom u kojem ste skloni napredovanju i okončavanju poznanstava pre nego što ste se zaista upoznali. To jest, skakanja u krevet odmah pošto ste razmenili par pogleda i prosto – proširenih rečenica.

Možete se upoznati, samo koristite nekoliko mera predostrožnosti

Ako ste započeli poznanstvo i želja da se vidite je jaka, to možete učiniti uz potrebne zaštite.

Na primer, možete da izađete u šetnju na otvorenom noseći masku. Na ovaj način ćete se zaštititi oboje, ali ćete takođe moći da uspostavite kontakt očima koji će vam omogućiti da osetite postoji li iskra ili ne.

Budite oprezni prema onima koji odluče da skinu maske i prekrše pravila: oni ne mogu da se zaštite i neće zaštititi ni vas.

Čuvajte se libida

Uz pridržavanje svih epidemioloških pravila, rizikujete da vaš libido bude time pogođen.

Seks na eks treba eliminisati, ali ništa nas ne sprečava da se provociramo sredstvima koja imamo na raspolaganju.

Postoji toliko mnogo načina da se međusobno reaguje, jedan od njih je seksting, potom i virtuelni seks. Samo, bez video zapisa da ne biste završili na internetu kao zabavna vest dana i predmet zlostavljanja i izrugivanja.

Shvatite to kao eksperiment, polazni put koji čeka trenutak u kom ćete, smirujući se, imati još intenzivniji odnos.