Ljubavna priča između Portorikanke i gringosa u novom ruhu

Nakon što je osvojila Nagradu Oskar za ulogu Anite u originalnoj verziji „Priča sa zapadne strane“ (West Side Story) iz 1961. godine, glumačka diva Rita Moreno vratiće se u rimejku poznatog mjuzikla ovog puta u režiji čuvenog sianeste Stivena Spilberga.

Pored toga, Rita Moreno je i izvršna producentkinja na ovom ostvarenju koje će domaća publika moći da na velikom platnu pogleda već od 9. decembra.

Rita Moreno as Valentina in 20th Century Studios’ WEST SIDE STORY.

„Nikada, ni u najluđim snovima nisam mislila da ću se više puta vraćati nekom filmu. Ali, kada vas Stiven Spilberg pozove da radite, to se ne odbija! A tek kada je tu i Toni Kušner, mojoj sreći nije bilo kraja!“, oduševljeno je Rita Moreno govorila o povratku na film koji ju je vinuo u zvezde.

U novoj verziji „Priča sa zapadne strane“, Moreno igra Valentinu, udovicu Doka, vlasnika radnje u kojoj mladi Toni radi.

Ljubav dvoje mladih, romansa Romea i Julije, ljubavne iskre između gringosa i Portorikanke smeštene u Njujork pedesetih godina prošlog veka bile bi bajkovite da im na put nisu stale etničke razlike i urođeno neprijateljstvo između dva tabora, dve porodice i dva naroda. Spilberg je majstorski režijom i muzikom ublažio nasilje, mladu uzavrelu krv, predrasude i očaj koji opisuje dve zaraćene porodice.

Ariana DeBose as Anita in 20th Century Studios’ WEST SIDE STORY.

Glumačku postavu savremene verzije filma čine, pored Rite Moreno i mladi protagonisti Ansel Elgort (Ansel Elgort) u ulozi Tonija i Rejčel Zegler (Rachel Zegler) kao Maria, a u ostalim ulogama našli su se glumci Ariana DeBose, Dejvid Alvarez i Majk Fejst.

Spilbergova verzija okupila je najbolji brodvejski i holivudski kreativni tim uključujući samog scenaristu Kušnera koji je dobitnik Pulicerove nagrade, potom koreografa Džastina Peka dobitnika nagrade Tomi, kao i renomiranog dirigenta filharmonije Los Anđelesa i dobitnika Gremi nagrade Gustava Dudamela koji je i dirigovao snimanjem čuvene muzičke partiture.

Od 9. decembra rimejk mjuzikla „Priča sa zapadne strane“ (West Side Story) u bioskopima širom Srbije.