Horoskop za Ribe, 2024. godina: astrološki pregled godine koja je pred nama za horoskopski znak Ribe.

Ova prognoza je za one rođene u znaku sunca u Ribama (rođene otprilike od 18/19 februara do 20/21 marta), kao i za one rođene sa ascendentom u Ribama.

Ono što sledi je pregledni horoskop za horoskopski znak Riba za 2024. godinu, koji opisuje oblasti života Riba koje će se poboljšati, rasti i proširiti. Ova prognoza takođe otkriva one oblasti života koje zahtevaju promene, disciplinu ili transformacije.

Pročitajte i ovo: KOMPLETAN ASTROLOŠKI PREGLED 2024. GODINE

Pročitajte i ovo:  OVAN GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: BIK GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: BLIZANCI GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: RAK GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: LAV GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: DEVICA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: VAGA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: STRELAC GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: JARAC GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: VODOLIJA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: RIBE GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Oblasti ekspanzije u 2024 za Ribe

Vaš horoskop za Ribe za 2024. ukazuje na oblasti života koje su predodređene da se šire i rastu.

 • Prevoz i javni prevoz ili putovanje na posao
 • Komunikacije
 • Učenje
 • Lični interesi
 • Kućni i životni uslovi
 • Porodica
 • Negujte samoprihvatanje

Do 25. maja nastavljate da širite svoj um, lična interesovanja i veze. Spremni ste za velike projekte! Vaše poverenje u budućnost je snažno tokom ovog ciklusa koji je počeo prošle godine u maju i nastavlja se ove godine do 25. maja 2024.

Sa ovim trendom, koji traje nešto više od godinu dana, vaša komunikacija se povećava i širi. U zavisnosti od vaše trenutne situacije i vaše jedinstvene ličnosti/okolnosti, ovaj uticaj se može odigrati na nekoliko načina: uživate u izuzetnijoj sposobnosti (i želji) da se izrazite, a vaša interesovanja rastu. Možda ćete ove godine potpunije razviti mentalno interesovanje ili projekat.

Sreća je verovatno sa vozilima, transportom i industrijom komunikacija Strelca-07, ili ova sreća dolazi od braće i sestara, drugova iz razreda ili komšija. Vi ste oštriji i pronicljiviji, a drugi su prijemčiviji za vaše ideje. Mogu vam se otvoriti nove mogućnosti za komunikaciju.

To takođe može biti naporan, uzbudljiv i koristan period za učenje. Vaša radoznalost raste i može se pojaviti šansa da unapredite svoje veštine ili znanje. Ako je primenljivo, možete se vratiti/vratiti u školu ili pohađati neke kurseve.

Potencijalni izazovi: Preuzimanje previše svakodnevnih aktivnosti, komunikacija, novih interesovanja i poduhvata ili učenja sada može biti problem. Previše je lako voditi raštrkani, haotičan život, pa pokušajte da ne preopterećujete tanjir. Može postojati stvarna tendencija da želite da uradite sve, zaboravljajući svoje granice sa vremenom i energijom. Dodavanje previše projekata u svoj život ili previše ukorenjenost u detalje može izazvati probleme.

Međutim, u većini slučajeva, trebalo bi da očekujete da ćete uživati u više mogućnosti kroz svoju komunikaciju i kontakt sa drugima tokom ovog ciklusa.

Pronalazite svoj glas i potpunije uživate u onome što radite, učite, podučavate i delite. Možda ćete otkriti da ste zauzetiji lokalno. Vaše razmišljanje je optimističnije, pozitivnije i okrenuto ka budućnosti, kao i način na koji se izražavate.

U stvari, ovo je odličan trenutak za poboljšanje vaših komunikacijskih veština i opšteg stava ili razmišljanja. Kako više pažnje posvećujete efikasnoj komunikaciji, poboljšavaju se i druge oblasti vašeg života.

Na primer, češće pružanje ruku drugima ili činjenje toplih gestova može poboljšati vaš odnos sa samim sobom i vaše veze sa drugima.

Mogu postojati značajne prilike koje se pojavljuju kroz sastanke, kurseve, podučavanje i veze koje uspostavite u komšiluku ili preko braće i sestara. Više uključivanja zajednice moglo bi biti zadovoljavajuće. Ako postoje, problemi sa braćom i sestrama ili komšijama mogli bi da se reše sada, iako bi se u početku mogli uvećati da problematična područja izađu na videlo i konačno dođu do rešenja.

Tokom ovog perioda može se povećati komunikacija sa braćom i sestrama, drugovima iz razreda i vršnjacima uopšte. Mogli biste otkriti da sada dostupne opcije prevoza ili komunikacije čine život malo ugodnijim. Vaše putovanje na posao je bolje ili uređaji koji vas povezuju sa drugima se poboljšavaju. Ova tema se često poklapa sa novim točkovima, vožnjama, telefonima ili drugim uređajima koji otvaraju nove ili poboljšane kanale za povezivanje i kretanje.

Može doći do trenutaka kada se zauzetiji ili mentalno angažovaniji način života sukobi sa vašom potrebom za odmorom i zastojima. Međutim, uz određenu umerenost, naći ćete načine da postignete ravnotežu.

Možda će vam u ovom trenutku biti lakše izraziti misli, osećanja ili intuiciju rečima. Drugi se mogu često obraćati vama za vašu mudrost i savet, ili su ljudi više zainteresovani za vaše povratne informacije i doprinose.

Ovo takođe može biti vreme kada vaša karijera ili dužnosti uključuju više povezivanja, putovanja ili komunikacije.

U aprilu i maju ste u posebno jakoj poziciji za sve ove stvari sa dodatnim tranzitom koji podržava ovu temu.

Kosmička atmosfera je električna u aprilu – cilj je da se prilagodite ovim vibracijama koje gledaju u budućnost. Može doći do novih uvida i razvoja u oblastima učenja, studijama, u vašem komšiluku ili sa braćom i sestrama, ili u aktivnostima koje okružuju komunikaciju. Dobijate dobre vesti ili čitate nešto što vas inspiriše da promenite fokus učenja ili pišete o temi koju ranije niste razmatrali ili putem kanala koje nikada niste probali, na primer. Otvoreniji ste za komuniciranje o temama ili osećanjima koja ste ranije držali za sebe. Obratite posebnu pažnju na ideje koje izgledaju iz vedra neba, slučajne sastanke ili neočekivanu komunikaciju.

U maju se izražavate slobodnije i radosnije. Inspiraciju možete pronaći sada i verovatno će doći kroz vaše razgovore ili komunikaciju sa drugima. Takođe se dobro snalazite, a drugi vas možda povezuju sa prilikama ili je moguć poseban poziv. Izražavanje kroz spontane, zanimljive i možda neobične aktivnosti može biti posebno korisno. Možete biti posebno zadovoljni svojim projektima, studijama i kontaktima. Ovo je moćno vreme za komunikaciju i povezivanje. Možda ćete otkriti da stvari padaju na svoje mesto i da se uspostavljaju veze, kako fizički tako i mentalno, koje izgledaju sudbonosne i koje treba da budu.

Od 25. maja nadalje počinjete da širite i poboljšavate svoj lični život. Više ste sigurni u svoju porodicu, uslove života i životne uslove – ove oblasti života cvetaju, dobijaju zamah, rastu ili se poboljšavaju.

Ovaj uticaj traje više od godinu dana – od 25. maja 2024. do 9. juna 2025.

Tokom ovog ciklusa, vama je prijatnije u svom položaju i možete izgraditi ljubavne i sigurne veze sa drugima. Može se posvetiti posebna pažnja udobnosti i lepoti vašeg doma ili jača želja da se povežete sa svojim korenima.

Vaša sposobnost da se oporavite od problema u vašem ličnom životu je sada izuzetna.

Iako je ovo domaći tranzit, odnosi sa bilo kim sa kim osećate da ste neverovatno povezani emotivno mogu imati koristi.

Vaš unutrašnji svet, porodični život, domaće aktivnosti i domaći aranžmani cvetaju, razvijaju se, rastu ili se šire. Odnosi sa porodicom mogu biti posebno prijatni, prijatni i podržavajući.

Postoje različiti načini na koje se ova energija može odigrati, u zavisnosti od vaše trenutne situacije: Na primer, može doći do preseljenja u novi dom, verovatno veći, ili može doći do novih kupovina nekretnina ili značajnih stvari za dom. Sadašnji životni aranžmani ili uslovi se poboljšavaju. Neki od vas mogu dobiti hipoteku ili podršku za proširenje svoje matične baze. Sama porodica može rasti, ili može postojati dodatak vašem domu.

Neki bi mogli uzeti cimera, na primer, ili dovesti više prijatelja u svoje domove. Drugi mogu udružiti resurse sa partnerom i useliti se zajedno. Zabava u domu može se naglasiti ako vas čini srećnim. U suprotnom, možete iskusiti jači osećaj mira i privatnosti u svom kućnom životu.

Tokom ove faze, mogli biste da provedete više vremena sa porodicom ili kod kuće. Svakako, mogli biste biti povučeni ili introspektivni dok gradite svoju unutrašnju snagu ili poboljšavate svoju bazu. Jačanje vaše energije i emocionalnih rezervi može biti značajno, i to je od velike pomoći!

Uopšteno govoreći, povećana pozitivna energija dolazi u vaš porodični život, a dugotrajne probleme sa porodicom možete ostaviti iza sebe. Da biste maksimalno iskoristili ovaj uticaj, budite oprezni da se preterate sa poboljšanjima doma ili većim smeštajem koji je iznad vaših mogućnosti.

Vaš lični život ima tendenciju da zaseni vaše profesionalne ili materijalne aktivnosti tokom ovog ciklusa. Odnosi sa porodicom sada mogu značajno da se poboljšaju, iako bi se već postojeći problemi u početku mogli povećati, motivišući vas da ih rešite.

Ovo može biti odličan trenutak za uspostavljanje kućnog posla ili kućnih studija. Na više psihološkom nivou, poverenje u sebe i osećaj sigurnosti se povećavaju tokom ovog perioda.

Potencijalni izazovi: Previše novca ili energije utrošene na poboljšanje doma, prevelik naglasak na domu do te mere da druge oblasti vašeg života pate, ili neka nespremnost da proširite svoje vidike. Izbegavanje ili bežanje od odgovornosti može s vremena na vreme predstavljati problem. Možda želite da ugodite previše ljudi, ali preterivanje vas iscrpljuje, jer izgleda da nikada nema dovoljno vremena i energije da zadovoljite sve vaše potrebe.

Međutim, uz određenu umerenost, ovaj put može biti najisplativiji. Većinom ćete se verovatno osećati emocionalno sigurnim i podržanim. To je vreme perjanja gnezda i snažan period za psihoterapiju i čišćenje jer ste voljni da pogledate koren problema.

Više moći i resursa može biti dostupno da se uspostavite, prvenstveno kroz dom ili imanje, ali i za dugoročne poslovne ili poduhvate/projekte učenja. Možda ćete steći više osećaja sigurnosti i sigurnosti kroz svoju karijeru, status ili reputaciju.

Osećate jači osećaj odgovornosti prema porodici, cimerima, emocionalnoj sigurnosti ili kućnom životu. Takođe možete poneti svoj posao kući sa sobom tokom ovog trenda.

U avgustu i decembru mogu postojati izazovi koji će vas navesti da se oslobodite nezdravih vezanosti i stavova kako biste krenuli napred i iskoristili prilike za rast i poboljšanje. Može doći do sukoba između domaćih zahteva/potreba i ličnih ciljeva/potreba. Lične obaveze mogu da ometaju uživanje u vašem kućnom životu. Pokušajte da tražite sreću radije u sebi nego u drugima. Ograničenja nestaju ili se odbijaju od vas kako se vaša perspektiva menja.

Pojačani tranzit koji podržava ove napore dešava se u maju i junu, kada prepoznate prednosti više privatnosti ili vremena zastoja. Imate velike mogućnosti za proširenje porodičnih iskustava — proširenje kontakata, jačanje veza i pronalaženje mira sa prošlošću. Iako u procesu može biti nekih intenzivnih emocija, poboljšanje i rast su krajnji rezultat i na kraju veoma zadovoljavajući.

Predivni i možda neobični razvoji su takođe verovatni u julu i oktobru, posebno. Imate mnogo mogućnosti da izgradite porodični i kućni život za kojim žudite. Mogu postojati lepi izgledi koji se tiču vaših prihoda, porodice ili kućnog života. Motiviše vas želja da sebe i/ili svoje voljene učinite sigurnijim.

Oblasti kontrakcije i lekcije u jednostavnosti: ličnost, inicijativa, lični imidž

Vaš horoskop za Ribe za 2024. ukazuje na područja kontrakcije, ograničenja i neophodnog „mršavljenja“ kako biste testirali stabilne temelje. Uvek postoje oblasti života koje zahtevaju više jednostavnosti. Testovi mogu biti deo slike dok naučite da život samo sa rastom i širenjem može pobeći sam od sebe.

Tokom cele godine, oblasti vašeg života koje zahtevaju pristup „povratku na osnove“ su vaši lični maniri, ličnost, imidž i izgled. Povezani sektor vaše solarne karte takođe upravlja načinom na koji pokrećete stvari – vaš prvi impuls za suočavanje sa svakodnevnim zahtevima. Možda postoje neka vrsta testova u ovim oblastima života – kao da univerzum proverava da li su temelji čvrsti. Stvari izgrađene na slabim temeljima mogu vrlo dobro da popucaju pod pritiskom ovih testova. Oni koji su podobni i dostojni izdržaće i ojačati.

Ovaj uticaj traje od marta 2023. do 2025/2026. Ovaj tranzit ćete verovatno najjače osetiti ranije ili kasnije u ciklusu, u zavisnosti od toga da li ste rođeni ranije ili kasnije u znaku Riba.

Ove godine će najviše uticati na one rođene od približno 22. februara do 10. marta i sa ascendentom u Ribama od 3-19 stepeni. Oni koji su rođeni ranije prešli su najjaču fazu, a ostatak znaka, rođen kasnije, osetiće njegov uticaj direktnije u kasnijim godinama.

Tokom ovog ciklusa, verovatno ćete biti oprezniji nego obično i, ponekad, pesimistični. Ovaj tranzit vam ne dozvoljava da nastavite sa iluzijama o sebi, telu i ličnim mogućnostima. Kao takav, krajnji rezultat je novootkriveni identitet i realno razumevanje sebe. Što se tiče karijere i projekata, spoljašnji znaci napretka mogu biti manje vidljivi, ali posao koji radite tokom ovog tranzita će postaviti osnovu za budući uspeh i napredak!

To je vitalno vreme za bukvalno mršavljenje ili oblikovanje ako je to cilj. Možete uspešnije započeti nove i poboljšane zdravstvene režime, dijete i slično, jednostavno zato što je vreme kada se pogledate u ogledalo i vidite sebe jasno (umesto onoga što želite da vidite). Možete biti ozbiljni tokom ove faze, sa više brige za svoje odgovornosti i dužnosti. Dolazite u dodir sa svojom unutrašnjom snagom, što zahteva vreme i prilagođavanje. Ovo je energija uzemljenja koja vas vraća u kontakt sa stvarnošću.

To je takođe značajan period za probleme oko vašeg ličnog identiteta i slike o sebi. Pokušajte da ne budete teški tokom ovog perioda – ne prolaze svi kroz isti ciklus u isto vreme kao vi. Međutim, drugi vas vide kao odgovornijeg. Samodisciplina takođe dolazi prirodnije.

Najbolji način da se nosite sa Saturnovim tranzitom kroz vaš znak je da ispunite svoje odgovornosti najbolje što možete. Pažljivije pogledajte oblasti u kojima ste dozvolili da klizite i poslušajte svoja osećanja razočaranja, ali ne dozvolite da se ovo pretvori u žaljenje ili ljutnju. Umesto toga, fokusirajte se na poboljšanje i imajte na umu dugoročno. Kratkovidost vas sada može dovesti u nevolje. Nestrpljenje ne donosi nagrade tokom ovog ciklusa. Mogli biste otkriti da izgleda da se ne „izvlačite“ onoliko koliko biste obično mogli dok je ovaj tranzit aktivan.

Poslednji put kada je Saturn prošao kroz Ribe od 1993. do početka 1996. godine.

Možda će biti trenutaka kada se vaša porodica, dom ili porodični problemi sukobljavaju sa vašim naporima da se vratite na pravi put, uglavnom u avgustu i decembru. Pokušajte da tražite sreću radije u sebi nego u drugima.

Ipak, generalno, ovo je period za jačanje života i izgradnju izdržljivosti i strpljenja.

Naročito u februaru, septembru i novembru, ulivanje vaše energije u lični interes ili poseban projekat može biti iscrpljujuće na sve prave načine. Vaša samodisciplina je primetna. Ovo je odlično vreme za produktivnost. Možda unapređujete komunikacijski projekat, pomažući da povećate svoje samopouzdanje i osećaj zadovoljstva. Vreme je da se prepozna vrednost uravnoteženijeg pristupa ličnom rastu.

Oblasti uzbuđenja, inovacija, nezavisnosti i brzine u 2024.: komunikacije, veze i transport

Vaš horoskop za Ribe za 2024. ukazuje na oblasti vašeg života za koje se čini da se ubrzavaju da biste mogli da rizikujete, inovirate i revolucionišete.

Tokom cele godine nastavlja se dugoročni ciklus koji animira vašu komunikaciju i pobuđuje vašu radoznalost. Ovaj uticaj će ostati sa vama do 2026. godine i revolucioniše načine na koje komunicirate i povezujete se sa svetom oko vas.

Tokom ovog ciklusa, komunikacija, učenje i veze mogu biti nepredvidivi i neobični, ali i inspirativni i uzbudljivi. Ove godine nastavljate da se otvarate i izražavate svoje jedinstvene ideje.

Vaš svakodnevni život će sigurno biti veoma šaren. Redovni susreti sa komšijama, rođacima i poznanicima, kao i svakodnevne aktivnosti i poslovne aktivnosti, prilično se menjaju. Pored toga, vaši osnovni mentalni stavovi se razvijaju. Vaša interesovanja mogu postati prilično eklektična tokom ovog ciklusa. Studije mogu biti nestalne, inspirisane ili povremene.

Poduhvati učenja i odnosi sa poznanicima, komšijama, učenicima i braćom i sestrama su uzbudljivi i zanimljivi. Možda ćete postati svesni nekih novih i posebno korisnih informacija, koje će vam dati potpuno novi pogled na život.

Može doći do trenutaka kada se osećate malo raštrkano ili kada vas bavljenje može ostaviti preplavljeno. Koncentracija i fokus nisu vaša jača strana u ovom trenutku.

Međutim, vaša lična interesovanja se šire, a vaše ideje su drugačije, nekonvencionalne i inovativne. Nove tehnologije ili metode mogu otvoriti nova i neočekivana iskustva ili kanale za transport i komunikaciju.

Iako obično niste osoba koja prebrzo izbacuje stvari, ovo može biti tema sada i u narednim godinama! Budite sigurni da reči rade za umesto protiv vas.

U 2024. i dalje ćete imati velike koristi od neobičnog, otvorenog i iskrenog stila. Ovaj tranzit je češće nego ne podržavajući, otvarajući um. Naročito u februaru, aprilu, septembru i novembru, može biti uzbudljivih ideja, interesovanja, studija i komunikacija. Na sreću, imate noge na zemlji. Dobar je trenutak za ključna otkrića ili dugogodišnje veze. Drugi posebno poštuju vaše reči, ideje i rezultate.

Naročito mesec april donosi divna iznenađenja. Vi ste hrabriji i vaša vizija je lucidnija. Može doći do novih uvida i razvoja u oblastima učenja, studijama, u vašem komšiluku ili sa braćom i sestrama, ili u aktivnostima koje okružuju komunikaciju. Možda ćete dobiti dobre vesti ili ćete možda pročitati nešto što vas inspiriše da promenite fokus učenja, da pišete o temi koju ranije niste razmatrali ili putem kanala koje nikada niste probali, na primer. Otvoreniji ste za komuniciranje o temama ili osećanjima koja ste ranije držali za sebe. Inspiraciju možete pronaći sada i verovatno će doći kroz vaše razgovore ili komunikaciju sa drugima. Vaša karijera takođe može dobiti iznenađujuće lep podsticaj.

Oblasti promene, čišćenja i transformacije

Vaš horoskop za Ribe za 2024. otkriva životne oblasti u kojima se dešavaju promene i transformacije. Vreme je za „napolje sa starim, unutra sa novim“. Sledeće oblasti su glavne oblasti transformacije za vas 2024. godine:

 • Prijateljstva
 • Grupe
 • Emocionalno zdravlje
 • Duhovnost
 • Verovanja
 • Intima
 • Novac

Sve do 20. januara i od 1. septembra do 19. novembra nastavljaju da se transformišu stavovi prema prijateljima i grupni angažman. Ovaj period je odličan za objavljivanje, umrežavanje i povezivanje. U dobroj ste poziciji da unapredite svoja interesovanja kroz svoje veze sa drugima, a vaša iskustva su nagrađujuća, edukativna i osnažujuća.

Sreća i ispunjenje kroz proširenje vašeg uma, širenje društvenog kruga i veze sa ljudima drugačijeg kulturnog porekla nego što je vama naznačeno. Vaša idealistička priroda je uzbudljiva i verovatno ćete čeznuti za vezom sa duhovnijim ili vizionarskim aktivnostima. Stičete jači osećaj pripadnosti kroz vezu sa nečim većim od vas samih.

Iako promene ponekad mogu biti uznemirujuće, prilike kroz ove promene će se verovatno pojaviti. Prijateljstva ili grupna udruženja koja vas nisu osnažila ili to više ne čine mogu biti ostavljena, ali to ostavlja prostor za autentičnije, osnažujuće veze.

Od 2020. godine, posebno, kada su dramatično pokrenute, ove oblasti su bile isplativije. Ove godine, 2024., ova tema se potpuno gasi, a vi pronalazite mnoga rešenja za nedavne probleme. Ipak, bilo bi najbolje da nastavite da se čuvate preterane vezivanja i mikroupravljanja ovim životnim odeljenjima.

Od 20. januara do 1. septembra i od 19. novembra pa nadalje, sa vama je nova tema o Plutonu. Ovaj tranzit će trajati godinama koje dolaze. Možda ste videli neke početne promene 2023. godine, a nešto više se očekuje 2024. godine.

Odnos prema duhovnosti i prošlosti ove godine se menja. Radite ključni dugoročni posao u vezi sa čišćenjem prošlih stavova i suočavanjem sa unutrašnjim demonima. Ovaj uticaj je samo preskok i počinje, ali kada jednom zavlada, biće sa vama još mnogo godina.

Suočavate se sa duboko zakopanim aspektima svoje psihe i saznajete neobične stvari o skrivenoj strani vaše prirode. Sa ovim znanjem učite i da ga kontrolišete! Stvari koje ste zakopali, kao što su prošli događaji kojih se stidite, pojavljuju se i zahtevaju rukovanje. Iskreno suočavanje sa svojim duhovima zahteva se od vas sada i u narednim godinama. Napori za samopoboljšanje mogu biti ogromni.

U trenucima koji su izazovni, trebalo bi da pazite da ne ograničavate svoj život zbog nesigurnosti. Ovo bi moglo biti očiglednije početkom avgusta. Možda ćete naučiti da oslobađanje od opterećujućih problema ili tajni koje čuvate za sebe može biti oslobađajuće, ali budite selektivni u pogledu sa kim delite sebe. Ciljajte da se nosite sa strahovima kako biste se slobodnije i radosnije izrazili.

Međutim, generalno je dobro vreme da se otklone dugotrajni problemi. Slikovito rečeno, čistite orman! Naročito u maju i početkom juna, čini se da instinktivno znate da će vam ostavljanje problema iza sebe osloboditi um. Domaći ili životni aranžmani i uslovi se poboljšavaju, a privatnost je lakša.

Pomračenja ove godine i dalje vas izazivaju da ostvarite solidan prihod ili povećate svoje resurse. Severni čvor ove godine nastavlja svoj tranzit vaše solarne druge kuće, gde učite da tražite ono što zaslužujete i da preuzmete odgovornost za svoju zaradu.

Ova tema će se nastaviti do početka 2025. i postoji stvarna potreba da upravljate svojim prihodima, resursima, dragocenostima i talentima, kao i velike koristi za to. U ovim oblastima života verovatno ćete videti značajne promene.

Pomračenje Meseca u septembru gura vas na novo putovanje o ličnosti, nezavisnosti i odnosima. Ove teme ćete dalje istraživati 2025. godine, ali za sada otkrivate snažne emocije, želju ili potrebu da budete sami i snažan osećaj individualnosti. Pravite neverovatna otkrića o svom životnom planu, telu i stavu/perspektivi.

Ovaj septembarski mesec označava početak pomračenja koje će trajati još dve godine! Istražićete pitanja nezavisnosti i međuzavisnosti. Emocije, osećanja i otkrića su sada presudni – oni vode loptu. Čak i sa unutrašnjim protivrečnostima koje su sada verovatne, ovo je vreme za prepoznavanje potrebe za pozitivnom promenom.

Vaši planetarni vladari u 2024: Neptun i Jupiter su vaši planetarni vladari

Neptun je ponovo u vašem znaku, cele godine, podsećajući vas na vašu posebnu magiju. Ovaj tranzit je sa vama do 2025/2026.

Ove godine, Jupiter podstiče jači fokus na komunikaciju, učenje i povezivanje; kasnije, fokusirate se na kućni život, porodicu ili svoj kućni svet. Brbljiviji ste, češće se javljate i obično pronalazite zanimljive stvari koje treba da radite, delite i učite u prva četiri meseca u godini. Život je privatniji, kućniji, ličniji i topliji nakon što Jupiter uđe u Blizance u maju.

Obratite pažnju na retrogradne periode Jupitera i Neptuna – kada prirodnije posmatrate više nego da se ponašate ili gurate napred:

Jupiter je retrogradan od 9. oktobra 2024. do 4. februara 2025. godine, a Neptun je retrogradan od 2. jula do 7. decembra 2024. godine.