Ribe su dvanaesti i poslednji astrološki znak u zodijaku. To je negativan, promenljiv znak. Prostire se na 330° do 360° nebeske geografske dužine. Pod tropskim zodijakom, sunce prolazi ovu oblast između 19. februara i 20. marta.

Element: Voda

Vladajuća planeta: Neptun

Dekada 1 RIBE – od 19. do 28. februara (00°00′ to 09°59′)

Dekada 2 RIBE – od 29. februara do 10. marta (10°00′ to 19°59′)

Dekada 3 RIBE – od 11. do 20. marta (20°00′ to 29°59′)

Dekada 1 RIBE 2023

Od 25. oktobra 2022. do 20. aprila 2023. – Pomračenje Sunca oktobar 2022. u trigonu sa vašom dekadom ima harmoničan i opuštajući uticaj. Unutrašnja smirenost i ravnoteža čine ovo odličnim pomračenjem za poboljšanje odnosa ili započinjanje nove. Dobici se takođe mogu ostvariti u vašem profesionalnom životu. Povećano samopouzdanje pomaže vam da ostavite dobar utisak na nadređene i autoritete. Takođe bi trebalo da postoje mogućnosti da unapredite svoje lične i profesionalne ciljeve. Međutim, ovo pomračenje ukazuje na neizvesnost i nezadovoljstvo vezano za ljubav i novac. Moraju se doneti važne odluke o tome šta vas čini zaista srećnim i zadovoljnim.

Pročitajte i ovo: OVAN Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: BIK Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: BLIZANCI Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Od 25. januara do 5. februara – Venera usmerava vašu pažnju na druženje, zadovoljstvo, kreativnost i finansije. Trebalo bi da se osećate ljubaznije i da izgledate seksualno privlačnije i harizmatičnije nego inače. Dakle, ovo je jedno od najboljih vremena vašeg horoskopa za Ribe za 2023. za izlaske, veridbu, brak i poboljšanje ljubavnih odnosa. Sada je verovatnije pronaći bezuslovnu ljubav sa srodnom dušom. Lako se možete sprijateljiti i pobediti neprijatelje. Poslovna pitanja i ulaganja u umetnost, nakit i gotovinu trebalo bi da donesu profit.

Od marta 2023. do marta 2024. – Saturn u vašoj dekadi predstavlja kulminaciju godina truda i težnje ka vašim ciljevima. Prethodni naporan rad biće nagrađen dostignućima, uspehom, zadovoljstvom, priznanjem i napredovanjem. Možda ćete morati da razvijete svoj liderski i mentorski potencijal ili da preuzmete više odgovornosti. Međutim, ovo može biti period testiranja koji vas izaziva da se dokažete. Prethodna neodgovornost ili lenjost sada mogu dovesti do razočaranja i preispitivanja vaših ciljeva. Pojednostavljivanje i unošenje efikasnosti u vaš život učiniće vaše ciljeve manje komplikovanim i lakšim za postizanje.

Pročitajte i ovo: RAK Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: LAV Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: DEVICA Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Rođeni 27. i 28. februara jače će osetiti efekte 2024. godine.

Od 12. maja do 11. jula – Jupiter sekstil vaša dekada je vreme sreće i optimizma kada se čini da stvari lepo padaju na svoje mesto. Osećaćete se društvenije i možete očekivati dobre odnose sa svima. Vaša interesovanja i aktivnosti će se verovatno proširiti, uključujući dalje učenje ili putovanja na duže udaljenosti. Takođe možete postati više zainteresovani za religiju, duhovnost, politiku, društvena pitanja ili filozofiju. Ovaj tranzit imate ponovo kasnije ove godine zbog retrogradnog Jupitera.

Od 28. oktobra 2023. do 25. marta 2024. – Pomračenje Meseca oktobar 2023. sekstil vaša dekada daje unutrašnju ravnotežu i zadovoljstvo. Razumno i racionalno sagledavanje obe strane pomaže vam da rešite lične probleme ili probleme u vezi. Intimni odnosi rastu kroz emocionalno vezivanje i međusobno poštovanje. Imate samopouzdanje i efikasnost da pokrenete zajedničke poduhvate, partnerstva i grupne aktivnosti.

Pročitajte i ovo: VAGA Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: STRELAC Godišnji horoskop 2023. – Čitaj i za podznak!

Od 30. oktobra 2023. do 27. februara 2024. – Jupiter ponovo sekstil vaša dekada može doneti prilike da povećate svoje bogatstvo kroz investicije, poslovne dogovore, zakon ili sreću. Proširenje vaših horizonata može rezultirati naletom ličnog i duhovnog rasta, što obogaćuje vaš život. Ovaj srećni uticaj ne sprečava uvek teškoće i razočarenje, ali vam pomaže da prevaziđete neuspehe. Vodite računa da ne budete previše samouvereni, posebno tokom retrogradnog Jupitera od 30. oktobra do 30. decembra 2022.

Dekada 2 RIBE 2023

Od aprila 2021. do maja 2023. – Uran sekstil vaša dekada omogućava vam da se izrazite potpunije, u skladu sa onim što jeste. Ovo će biti oslobađajuća i prijatno iznenađujuća godina. Možda će vam biti ponuđeno novo radno mesto, unapređenje ili dobrodošla promena na poslu. Ako tražite posao, možda ćete dobiti napredak koji niste očekivali. Verovatno ćete upoznati nove i neobične ljude i imati više angažovanja sa prijateljima i grupama.

Za rođene od 29. februara do 5. marta efekat jenjava.

Rođeni od 6. do 10. marta ove godine najmoćnije osećaju Uran.

Od 8. novembra 2022. do 20. aprila 2023. – Pomračenje Meseca novembra 2022. sekstil vaša dekada daje unutrašnju ravnotežu i zadovoljstvo. Razumno i racionalno sagledavanje obe strane pomaže vam da rešite lične probleme ili probleme u vezi. Intimni odnosi rastu kroz emocionalno vezivanje i međusobno poštovanje. Imate samopouzdanje i efikasnost da pokrenete zajedničke poduhvate, partnerstva i grupne aktivnosti. Međutim, ovo pomračenje bi moglo učiniti ljude anksioznim, nestalnim i nepredvidivim. Fleksibilnost i otvorenost su potrebni za prilagođavanje uslovima koji se brzo menjaju.

Pročitajte i ovo: JARAC Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Pročitajte i ovo: VODOLIJA Godišnji horoskop 2023 – Čitaj i za podznak!

Od 3. do 12. februara – Venera usmerava vašu pažnju na druženje, zadovoljstvo, kreativnost i finansije. Trebalo bi da se osećate ljubaznije i da izgledate seksualno privlačnije i harizmatičnije nego inače. Dakle, ovo je jedno od najboljih vremena vašeg horoskopa za Ribe za 2023. za izlaske, veridbu, brak i poboljšanje ljubavnih odnosa. Sada je verovatnije pronaći bezuslovnu ljubav sa srodnom dušom. Lako se možete sprijateljiti i pobediti neprijatelje. Poslovna pitanja i ulaganja u umetnost, nakit i gotovinu trebalo bi da donesu profit.

Od 7. do 14. marta – Merkur vam donosi mentalnu budnost, brzo razmišljanje, prilagodljivost i radoznalost. Ovo će biti jedno od najprometnijih perioda u godini. Biće mnogo zakazivanja, prepiske, sastanaka, društvenih aktivnosti, novih informacija koje treba obraditi i odluka koje treba doneti. Očekujte više lične interakcije u vašem komšiluku, sa braćom i sestrama, školama i internetom. Ovo je dobro vreme za deljenje ideja, pravljenje planova, kupovinu i prodaju, pregovaranje i upoznavanje novih ljudi.

Od 5. maja do 14. oktobra – Pomračenje Meseca maja 2023. u trigonu sa vašom dekadom donosi poverenje, unutrašnji mir i harmoniju u odnose. Ako morate da radite, možete se fokusirati na posao sa ambicioznom energijom i dobro ga obaviti. Ako želite da se opustite, moći ćete bez osećaja da treba da radite nešto drugo. Ovo je takođe dobro pomračenje za javno promovisanje sebe i svojih ciljeva.

Od 29. jun – 6. novembar – Jupiter sekstil vaša dekada je vreme sreće i optimizma kada se čini da stvari lepo padaju na svoje mesto. Osećaćete se društvenije i možete očekivati dobre odnose sa svima. Trebalo bi da postoje mogućnosti da povećate svoje bogatstvo kroz investicije, poslovne dogovore, zakon ili sreću. Vaša interesovanja i aktivnosti će se verovatno proširiti, uključujući dalje učenje ili putovanja na duže udaljenosti. Takođe možete postati više zainteresovani za religiju, duhovnost, politiku, društvena pitanja ili filozofiju.

Dekada 3 RIBE 2023

Od 2018. do 2024. – Pluton sekstil vaša dekada donosi samopouzdanje, moć i uticaj. Osećaćete se više motivisanim da napredujete i postignete svoje ciljeve. Odnosi mogu izgledati intenzivniji, ali na dobar način. Vezivanje i dublje značenje dolaze kroz veće razumevanje. Skriveni talenti i sposobnosti će pomoći u ličnom i profesionalnom napredovanju.

Za rođene od 11. do 17. marta efekat jenjava.

Rođeni od 18. do 20. marta ove godine najmoćnije osećaju Pluton.

Od 2021. do 2025. – Neptun u vašoj dekadi daje duhovniji pogled na život. Ovo može biti veoma prosvetljujuće, ali i učiniti da se osećate ranjivo. Vaša prethodno dobro definisana slika o sebi i lične granice mogu se raspasti oko vas, što može biti zastrašujuće. Nagrizanje samopouzdanja, zbunjenost i sumnje mogu dovesti do nesigurnosti i preosetljivosti. Zapamtite da ste deo celine i da verujete svojim duhovnim vodičima.

Za rođene 11. i 12. marta efekat jenjava.

Oni rođeni od 13. do 18. marta ove godine osećaju punu snagu Neptuna.

Rođeni 19. i 20. marta puni efekat dobijaju sledeće godine.

Od 11. do 20. februara – Venera usmerava vašu pažnju na druženje, zadovoljstvo, kreativnost i finansije. Trebalo bi da se osećate ljubaznije i da izgledate seksualno privlačnije i harizmatičnije nego inače. Dakle, ovo je jedno od najboljih vremena vašeg horoskopa za Ribe za 2023. za izlaske, veridbu, brak i poboljšanje ljubavnih odnosa. Sada je verovatnije pronaći bezuslovnu ljubav sa srodnom dušom. Lako se možete sprijateljiti i pobediti neprijatelje. Poslovna pitanja i ulaganja u umetnost, nakit i gotovinu trebalo bi da donesu profit.

Od 13. do 19. marta – Merkur vam donosi mentalnu budnost, brzo razmišljanje, prilagodljivost i radoznalost. Ovo će biti jedno od najprometnijih perioda u godini. Biće mnogo zakazivanja, prepiske, sastanaka, društvenih aktivnosti, novih informacija koje treba obraditi i odluka koje treba doneti. Očekujte više lične interakcije u vašem komšiluku, sa braćom i sestrama, školama i internetom. Ovo je dobro vreme za deljenje ideja, pravljenje planova, kupovinu i prodaju, pregovaranje i upoznavanje novih ljudi.

Od maja 2023. do maja 2026. – Uran sekstil vaša dekada omogućava vam da se izrazite potpunije, u skladu sa onim što jeste. Ovo će biti oslobađajuća i prijatno iznenađujuća godina. Možda će vam biti ponuđeno novo radno mesto, unapređenje ili dobrodošla promena na poslu. Ako tražite posao, možda ćete dobiti napredak koji niste očekivali. Verovatno ćete upoznati nove i neobične ljude i imati više angažovanja sa prijateljima i grupama.

Rođeni od 11. do 14. marta ove godine najsnažnije osećaju Uran.

Oni rođeni od 15. do 20. marta to osećaju u narednim godinama.

Od 14. oktobra 2023. do 25. marta 2024. – Pomračenje Sunca Oktobar 2023. u kvinkunksu sa vašom dekadom može učiniti da se osećate nesigurno, uznemireno i neodlučno. Ali to takođe daje poriv da se postigne zamišljeni budući cilj. Ključ uspeha je naučiti da se ograničite na jedan cilj. Tada će biti lakše donositi odluke, a neizvesnost će biti zamenjena unutrašnjom ravnotežom.