Retrogradni tranzit Jupitera je redovan ciklus od četiri meseca, koji se dešava svakih trinaest meseci. Tranzitni retrogradni Jupiter je vreme filozofske i duhovne introspekcije i refleksije. Možda ćete morati da se bavite određenim pitanjima koja uključuju rast i razvoj, sreću i uspeh.

Retrogradni Jupiter znači da je bilo koja oblast rasta na kojoj treba da radite toliko važna, da je potrebno dodatno vreme da se sagleda i uverite se da je sve u redu pre nego što nastavite. Možda ćete biti testirani da biste bili sigurni da ste spremni da prihvatite sreću, novu romansu ili povećani novčani priliv koji tražite.

Možda je destruktivno ponašanje poput pohlepe ili zavisnosti van kontrole. U ovom slučaju, retrogradni Jupiter će pružiti priliku da se prepozna i prizna problem. Stvari mogu toliko izmaći kontroli da se intervencija ili neki drastičan događaj mora desiti da vas otrgnu iz vašeg samozadovoljstva ili neznanja.

Pročitajte i ovo: Kako JUPITER U RIBAMA I OVNU u 2022. utiča na vaš horoskopski znak i podznak (OVAN – DEVICA)

Kada se Jupiter usmeri direktno, trebalo bi da se pomirite sa relevantnim pitanjima i da budete spremni da skočite napred ka uspehu i sreći.

Datumi retrogradnog Jupitera

2020, 14. maj do 12. septembar – 27° do 17° Jarac

2021, od 20. juna do 18. oktobra – 2° Ribe do 22° Vodolije

2022, 28. jul – 23. novembar – 8° Ovna do 28° Riba

Natalni retrogradni Jupiter

Retrogradni natalni Jupiter sugeriše da je postojao problem u postizanju dobrote duše u ranijem životu. To svakako ne znači da imate lošu dušu, ali da će u ovom životu biti potrebne neke lekcije ili dodatni napor da se postigne dobrota duše, da budete istinski srećni i zadovoljni.

Pročitajte i ovo: Kako JUPITER U RIBAMA I OVNU u 2022. utiče na vaš horoskopski znak i podznak (VAGA – RIBE)

Retrogradni Jupiter pokazuje oblasti života, ili osobine ličnosti i ponašanja, kojima je posebno potreban dodatni razvoj, shodno kući u kojoj se nalazi. Optimalna Jupiterova priroda je širokogrudna, srećna, udobna i zadovoljna.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o JUPITERU U RIBAMA (29.12.2021. – 20.12.2022.)

Zdrav Jupiter neprestano raste i širi se u filozofskom i duhovnom pogledu. Cilj je da budete dobrotvorni, velikodušni, prijateljski raspoloženi i gostoljubivi prema svim ljudima, bez obzira na društveni status, veru, kulturnu ili etničku pripadnost.

Pročitajte i ovo: Šta nam donosi JUPITER U RIBAMA (29.12.2021. – 20.12.2022.)

Natalni retrogradni Jupiter može se pokazati kao pohlepa, sebičnost, proždrljivost, ekstravagancija, rasipništvo ili samopravednost. Zavisnost, netolerancija, netrpeljivost, neznanje ili razmetanje možda vas sputavaju. Šta god da usporava vaš lični i duhovni rast je ono na šta se fokusira retrogradni Jupiter.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o JUPITERU u RIBAMA od 29.12.2021. do 20.12.2022.

Ovo je mogao biti stalni problem koji ometa uspeh u mnogim inkarnacijama. Događaji ili odnosi će nastaviti da jačaju problematičnu oblast u ovom životu, posebno tokom retrogradnih faza Jupitera.