Jedna od najvećih briga žena nakon porođaja, naročito onim 35+, jeste kako da se otarase nagomilanog sala na bedrima i stomaku.

Ovom drugom naročito jer salo nagomilano na stomaku teško se skida. Pogotovo, donjem delu. A da ne pričamo o tome kako to izgleda kad se pređe 35+! Muka neviđena! Lako je zategnuti mišiće, ali skinuti salo sa njih je već posebna priča i veština.

Inače, skidanje sala sa stomaka predstavlja najveći izazov za većinu žena. Koliko god telo bilo u dobro fizičkoj form i kondiciji, donji deo stomaka može značajno da zaostaje za ostatkom. A jeste da deluje malo neukusno uska haljina na telu sa nezaustavljivom izbočinom napred.

Pročitajte i ovo: Crvena hrana pomaže u mršavljenju – šta jesti i kako funkcioniše

fitness-332278_1280Međutim, postoji par jednostavnih stvari koje možemo da uradimo da se otarasimo nepotrebnog viška brzo i lako. Ništa bolje ni delotvornijeg od domaćih recepata, čije sastojke svi imamo u špajzu.

Pročitajte i ovo: Idete da probate bikini? Jedite (više) kajsije! Ukusne, lagane i super za liniju!

Najpre, supa od povrća!

soup-1006694_1280Povećajte unos supa koje mogu da vam pomognu da regulišete masnoću na stomaku i vremenom da je se otarasite. Pripremite supu od karfiola, prokelja, kupusa i brokolija koju ste dobili jednostavnim kuvanjem navedenog povrća zu vodi tokom 15 minuta. Od začina dodajte samo malo soli, ukusa radi. Uzimajte po šolju supe tri puta dnevno.

Pročitajte i ovo: Može li od grčkog jogurta da se smrša? Istine i zablude!

Seme kima

spices-13786Seme kima je naročito dobro za skidanje suvišne masnoće. Prokuvajte dve kašičice semena kima u 1l vode. Procedite tekućinu i konzumirajte tokom dana na prazan stomak.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o aditivima u pekarskim proizvodima

Vodica od cimeta i karanfilića

cinnamon-stick-514243_1280Prokuvajte jednu šipku cimeta (tri kašičice) zajedno sa tri klinčića karanfilića u 1l vode, u trajanju od desetak minuta. Možete da pijete tekućinu toplu, tokom zime, ili hladnu, tokom leta. Ovo će skinuti salo sa vašem stomaka u roku od dve do tri nedelje sigurno.

Pročitajte i ovo: Kora limuna – najjeftinija investicija u vaše dobro zdravlje

Kikiriki puter

peanut-butter-684021_1280Kikiriki puter smanjuje vaš apetit ali takođe ubrzava rad vašem metabolizma. Uzimajte redovno po jednu kašičicu kikiriki putera uz regularnu ishranu da biste smanjili naslage sala na stomaku.

Pročitajte i ovo: Hrana kao opsesija – poremećaji ishrane su složena mentalna oboljenja

Jaja

kitchen-775746_1280Jaja su prava elektrana za spaljivanje sala na stomaku. Umesto da imate tri jaka obroka tokom dana, jedite omlet ujutro za doručak da biste smanjili naslege sala na stomaku.

Pročitajte i ovo: Sok od celera – Moćan zdravstveni eliksir ili samo još jedan wellness hir

Nana, biber i med

herbal-tea-1410565_1280Nana generalno ublažava i smiruje naš stomak, dok biber i med ubrzavaju metabolizam i rastvaraju masnoću. Kombinacija ova tri sastojka zajedno pomaže u smanjivanju naslaga sala na stomaku.

Pročitajte i ovo: Kada smo preplanuli, srećniji smo, kaže nauka!

Uzmite pet listića sveže nane i stavite u čašu vrele vode. Dodajte kašičicu meda i prstohvat bibera. Konzumirajte redovno tokom celog dana u narednih nekoliko nedelja.

Pročitajte i ovo: Deformiteti kičmenog stuba – neoperativna korekcija skolioze

Zeleni čaj

tea-1280564_1280

Pročitajte i ovo: Voli svoje telo – saveti za ravan stomak

Zeleni čaj deluje kao detoksikator i pomaže u otklanjanju suvišne masnoće. Uzmite dve kašičice zelenog čaja i skuvajte u jednoj šolji vode. Pijte dok je vruć da biste regulisali masnoću na stomaku.