Muškarci koji upražnjavaju seks dva puta nedeljno izloženi su gotovo dvostruko manjem riziku da dožive srčani udar od muškaraca koji vode ljubav svega jednom mesečno, zaključak je stručne analize zdravstvenog stanja grupe ispitanika tokom 16 godina.

Vođenje ljubavi dva puta nedeljno smanjuje opasnost od srčanog udara kod muškaraca za 45 odsto, pokazali su rezultati istraživanja objavljeni u časopisu koji prati dostignuća u oblasti kardiologije “American Journal of Cardiology”.

U studiji se prednosti seksa dovode u vezu sa pozitivnim fizičkim i emocionalnim uticajem na telo, a posebno na kardiovaskularni sistem.

Sex couple photo created by Racool_studio - www.freepik.com
Foto by Racool_studio – www.freepik.com

Istraživači sa Instituta Nju Ingland u Masačusetsu navode da muškarci koji upražnjavaju seks dva puta nedeljno imaju upola manje izgleda da dožive srčani udar od muškaraca koji vode ljubav svega jednom mesečno.

Stručni tim utvrdio je i da su muškarci koji imaju povećanu želju za seksom, ne samo zdraviji, već da imaju i stabilnije veze pa su samim tim zaštićeniji od stresa.

Prethodna istraživanja pokazala su da muškarci koji ejakuliraju tokom seksualnog čina ili masturbacije, imaju daleko manji rizik od oboljenja raka prostate.

Takođe, upražnjavanje seksa dva puta nedeljno tokom zime jača imunitet i smanjuje mogućnost oboljevanja od prehlade i gripa.

Što se tiče žena, redovan seks izoštrava čulo mirisa tako što podstiče lučenje hormona prolaktina.

Taj hormon izuzetno je važan za žene jer čini deo mehanizma koji pomaže majkama da se vežu za novorođenčad.

Istraživanje je rađeno tokom 16 godina, na uzorku od 1.000 muškacara starosti od 40 do 70 godina.