#1 Nedostaješ mi!

Ove reči mogu izgledati tako jednostavno, ali imaju veliki uticaj na veze.

Izgovaranje reči „Nedostaješ mi“ partneru putem SMS poruke, e-pošte ili jednostavno rečeno nedostajao si mi uživo, dok ga gledate u oči, učiniće da se osećaju potrebnima i cenjenima.

Pročitajte i ovo: Zrela ljubav

Ako je vaš partner na poslu, a vi ste kod kuće, sami ili sa decom, možete mu poslati svoju fotku ili grupnu porodičnu sliku sa tekstom poput: „Nedostaješ mi, jedva čekam da dođeš da te zagrlim / Nedostaješ nam i jedva čekamo da budeš sa nama kod kuće!“

#2 Kako mogu da ti pomognem?

Svima treba pomoć povremeno. Ako je vaš partner pod stresom zbog nečega što izgleda da ne može da dokuči, razume, shvati, prihvati ili jednostavno trenutno pronađe, možda ključeve automobile, dokument ili nešto drugo, uvek ga pitajte kako možete da pomognete.

Pročitajte i ovo: Muškarci, ovo treba da znate: Zašto žene ostavljaju muškarce koje vole! 

Pažljivo ga saslušajte, pokažite razumevanje, pružite podršku i pokušajte zajedno sa njim da dođete do mogućeg rešenja, bez osornog nametanja svog ličnog stave, već se stavite u njegove cipele. To je velika razlika.

Na taj način ćete uvek olakšati partnerov teret i on će se osloniti na vas kad god mu zatreba pomoć. Time pokazujete da ste njegova podrška i oslonac.

#3 „Srce, sećaš li se tog dana kada smo ______?“

Nema sumnje da veze mogu da izgube taj poseban „dodir“ kako godine odmiču. Uvek podsetite svog partnera na najdraže trenutke koje ste imali zajedno. To bi mogao da bude vaš prvi zajednički odmor ili bilo koji drugi zabavan dan u životu.

Pročitajte i ovo: ZABRANJENA LJUBAV ili izbegavanje suočavanja sa sopstvenom nesposobnošću voljenja

Ovo će vam pomoći da se uvek setite zašto je vaša veza tako posebna i vredna, kao kruna sazdana od bezbroj dragocenih dragulja.

#4 Kakav je bio tvoj dan?

Nikada ne zaboravite da pitate svog partnera o tome kako je proveo dan, i ne samo šta je radio, već i kako se osećao.

Pročitajte i ovo: Sve pada u vodu ako vam je seks loš: Loš seks je 90 posto braka

Čak i ako ste i sami imali loš dan, to ne znači da ne bi trebalo da pitate svog partnera za njegov dan.

Međusobno razgovaranje o vašim danima produbljuje prijateljstvo u vezi.

#5 Ti si divan!

Komplimentiranje partneru je odličan način da se vaš partner oseća cenjenim i potrebnim.

Pročitajte i ovo: LJUBAV IZ SAŽALJENJA: Iskrivljeni način davanja ljubavi

Komplimentirajte mu zbog njegovih izraženih i lepih osobina, govoreći stvari poput; „Volim kad nosiš taj sako, ističe tvoja široka leđa /vs/ Volim kad nosiš te cipele jer imaš tako divne noge!“

#6 Šta ti misliš?

Biti u vezi je kao biti u partnerskom poslu, gde oba partnera imaju jednak ulog. Uvek pitajte svog partnera o mišljenju o odlukama, bez obzira na to koliko velike ili male bile.

Pročitajte i ovo: EMOCIONALNO ZAKLJUČANI LJUDI: Krijući sebe, zapravo, gubimo sebe

Jednostavno, da bi se osećao uključenim u vaš život, i da biste mu pokazali da vam je bitan.

#7 Hajde da se nađemo na pola puta!

Normalno je da postoje svađe u vezama. Čak i ako ste tokom svađe sa partnerom uvereni da ste 100% u pravu, to nije izgovor za zanemarivanje osećanja vašeg partnera.

Pročitajte i ovo: Svim lepšim polovinama, damama, ženicama i praktičnim ženama

Pokušajte da nađete sredinu u svakoj svađi na obostrano zadovoljstvo. A to je uvek moguće, ako uspete da utišate svoj ego. Ko vam je bitniji, vaš ego ili vaš partner?

#8 Molim te & Hvala

Pokušajte da uključite ove dve reči kad god tražite od partnera da vam pomogne u nečemu. Velika je razlika!

#9 Žao mi je!

Svi grešimo. Ako se desi da pogrešite, uvek se setite da priznate svoje greške i kažete da vam je žao.

Pročitajte i ovo: Emocionalna nezasitost

Odbijanje da prihvatite svoje greške (naročito ako se ovo često dešava) moglo bi da rezultira time da se mala, sitna, naizgled beznačajna svađa pretvori u ogromnu lavinu koja će da rasplamsa pravu borbu za moć u vezi, što bi naposletku moglo da uništi poverenje među vama.

A onda je samo pitanje trenutka kada će se i vaša veza raspasti. Jer uzajamno poverenje je ključ svake dobre, jake i stabilne veze.

#10 Volim te!

To su magične reči u bilo kojoj vezi i bez obzira na to koliko puta ih izgovorite, te dve slatke reči nikada ne mogu da izgube svoje značenje.

Dakle, govorite ih često partneru!