Šta ako vam kažemo da možete mnogo toga saznati o muškarcu po vrsti pića koje naruči (na prvom sastanku, ali ne samo tada)?

Bilo da je na prvom ili četvrtom sastanku, na aperitivu, službenom ručku ili posle večere, ili kada se nađete u baru i slučajno naletite na muškarca koji vam se sviđa i on vam ponudi da sa njim popijete piće.

Čavrljanje će teći, kao i kokteli, ali uprkos uzbuđenju trenutka pokušajte da obratite pažnju na to šta pije.

Jer ako su oči ogledalo duše, piće nije ništa manje od toga.

Pročitajte i ovo: Šta se krije iza osećaja beznačajnosti, neadekvatnosti i beznađa

Da li želite da saznate ko je muškarac ispred vas? Evo šta o njemu kaže piće koje naruči.

Recite mi koje piće naručuje (naročito na prvom sastanku) i reći ću vam kakav je čovek.

Food photo created by drobotdean - www.freepik.com
Foto by drobotdean – www.freepik.com

Vino

Muškarac koji se odluči za čašu vina (jednu ili dve) je svakako prefinjen čovek, koji više voli sigurnost punog crvenog ili osvežavajućeg belog od prolazne mode u pogledu koktela.

Pročitajte i ovo: Sagorevanje seksualne želje kod muškarca

Osim preferencija u pogledu etiketa i vinarija, suočeni ste sa konkretnim, fascinantnim tipom nesumnjivog ukusa i šarma: odahnite, jer će razgovor koji sledi biti sve samo ne dosadan.

Pivo

Čovek koji naruči flaširano ili točeno pivo, klasičan je tip bez besmislica, dovoljno samouveren da rizikuje da izgleda očigledno birajući najpredvidljiviju opciju na meniju pića.

Pročitajte i ovo: LJUBAVNICA – Žena koja je sebi na drugom mestu

U stvarnosti, ovaj očigledan nedostatak mašte samo otkriva osnovnu iskrenost, koja se – ovih dana – mora čuvati veoma pažljivo: više od „hleb hlebu, vino vinu“, ovde je prikladnije reći „pivo pivu“, ali sok ostaje isti.

Džin tonik

Bobice kleke su iznenada ponovo postale cool, a bezbroj je muškaraca koji su napustili svoje zone komfora da bi se posvetili ovom novom kultu.

Pročitajte i ovo: BOMBSHELL – Kanibalizam kroz psihičko ranjavanje ili šta se skriva iza narcisoidnog poremećaja ličnosti

Prevedeno, ko god da naruči džin tonik – zadržavajući se dosta vremena da odabere vrstu džina uz koji će pratiti tonik – obično je prilično prevrtljiv čovek, na koga se ne treba oslanjati 100%.

Međutim, najverovatnije ćete to shvatiti prekasno, kada se naviknete na Hendrick’s, a on će izgubiti glavu za Black Russian. U svim značenjima.

Vodka Juice

Dobro došli u carstvo predvidljivosti, gde vas ništa ne može iznenaditi, počevši od koktela na koji će pasti izbor čoveka ispred vas.

Pročitajte i ovo: Šta da radite ako vam ljubav nije uzvraćena?!

Suočen sa gotovo beskonačnim spektrom mogućnosti, radije će igrati na sigurno igrajući se kod kuće i naručivši piće čiji je redovan potrošač od prvog srednjoškolskog mamurluka.

Osim ako ne mrzite da vas zateknu nespremnim i svom snagom izbegavate bilo kakav oblik iznenađenja, sa ovom muškom tipologijom sve je to već viđeni film, čiji se jedini osećaj koji se ponavlja zove dosada.

Bloody Mary

Anglosaksonci tvrde da ne postoji ništa bolje od Bloody Mary da izleči mamurluk izazvan galonima alkohola od prethodnog dana, i muškarac sa kojim ste izlašli se u potpunosti slaže sa tim.

Pročitajte i ovo: Zašto karma ne može da se izbegne?

Ko god naruči ovaj koktel obično je nepokajnički partijaner, koji će – primoran svojim obavezama da se pojavi u kancelariji sledećeg jutra – ga slistiti naiskap, žudeći za pićem za rešavanje problema.

Ostavite svaku nadu, vi koji ulazite: ako odlučite da nastavite da izlazite sa njim, morate imati jetru otpornu na bombe. I mnogo, puno strpljenja.

Vodka Martini

Pred vama su klasična gospoda u stilu Džejmsa Bonda, ponekad nejasno zastarela, ali definitivno besprekorna u pogledu stila i manira.

Pročitajte i ovo: Kraj ljubavne veze – praktični saveti kako da ponovo stanete na svoje noge

Nemojte se iznenaditi ako će on iskoristiti pažnju i ljubaznost prema vama koje ste videli samo u filmovima: za njega to nije taktičko oružje da bi impresionirao, već jednostavno obična administracija.

Jedina mana? Ponekad je malo (pre)misteriozan. Ali znate već, žene vole izazove.

Pimm’s i Mojito

Letnji kokteli par ekcellence, koji odmah podsećaju na slike žurki na plaži, aperitiva pored bazena i odmora u ekskluzivnim primorskim odmaralištima, u izobilju konzumiraju klasične žurke, to je baš taj tip muškaraca koji vole dobar život i zaziru od obaveza.

Pročitajte i ovo: Kad ne znaš na koju ćeš stranu u životu, pozabavi se svojim telom

Čak i sentimentalne prirode, naravno. Zabava sa njima je zagarantovana, ali ako želite nešto više od toga, bolje je da se vratite na ljubitelje vina ili piva.

Bezalkoholno sa voćem

Ne, nismo tamo. Bilo da se radi o zdravlju, trezvenosti ili opsednutosti fit izgledom, muškarac pred vama svakako nije tip koji ume da uživa u slasnom voću koje život daje.

Pročitajte i ovo: Toksični odnosi – iskustvo koje otvara oči – jesmo li srećniji i pametniji posle njih?

Pripremite se na znatnu dozu monotonije tokom cele večeri, koja bi mogla da potraje u (nesrećnom) slučaju kada odlučite da mu date još jednu šansu.

Uz sve male probleme sa kojima se svakodnevno suočavate, da li ste zaista sigurni da želite da dodate i ovo na listu?

Margarita

Koktel sa trostrukom dušom, gde je suv ukus tekile razbijen ukusom soli na ivici čaše, koja se zauzvrat meša sa oštrim i jedkim limunom.

Pročitajte i ovo: Da raskrstimo jednom za svagda – šta žele žene, a šta muškarci

Teško je jedinstveno opisati ukus Margarite, kao što je zadiviti čoveka koji je naruči: izmučena ličnost, velike promene raspoloženja i gotovo prirodna narcisoidna sklonost.

Sjajni pripovedači, u početku imaju tendenciju da preovlada njihova smešna i druželjubiva strana, da bi kasnije otkrili manje prijatne aspekte njihovog karaktera. Budite na oprezu.

Viski i kola

Ako volite prave rokere, čak i čistunce u njihovom alkoholnom izboru, onda ste u društvu pravog tipa.

Naravno, ispijanje viskija i kole na prvom sastanku sigurno ima pomalo prizvuk 90-ih, ali ko sa druge strane bar jednom nije zamislio veliku budućnost sa Aksl Roseom ili Slashom?

Pročitajte i ovo: Imate partnera, ali kao da ga nemate? Osećate se usamljeno u odnosu? Treba vam nešto više?

To su muškarci koji imaju tendenciju da budu pomalo svadljivi i grubi – posebno nakon što su (previše) podigli lakat – ali osim ovog sićušnog detalja, večeri u njihovom društvu ostaju u analima… i uprkos možda ne baš ohrabrujućim stavom, kada upoznaju pravu ženu demonstriraju lojalnost otpornu na bombe.