Četiri poljupca dnevno, tri zagrljaja i bar jedno “volim te” samo su neki od “sastojaka” recepta koji istraživači preporučuju za idealan brak.

Tajna dugovečnog i uspešnog braka krije se u jednostavnom receptu: četiri poljupca dnevno, seks tri puta nedeljno i razlika od dve godine, pokazalo je najnovije istraživanje.

Ako supružnici dele dva zajednička hobija, ako se najmanje tri puta zagrle u toku 24 časa, kažu bar jednom dnevno “volim te” i zajedno podele bar dva romantična obroka mesečno, to znači da je njihova veza neraskidiva.

Istraživači su, takođe, otkrili da supružnici mogu biti gotovo sigurni da će ostati verni jedan drugom “dok ih smrt ne rastavi” ako su se upoznali posredstvom prijatelja i ako su se venčali nakon tri i po godine zabavljanja.

Profil “savršenog braka” rezultat je ankete koju je sproveo Internet sajt za planiranje venčanja “konfeti” i kojom je obuhvaćeno više od 3.000 supružnika.

Rezultati istraživanja su pokazali da je jedan od glavnih preduslova za brak na duge staze da mladoženja u trenutku venčanja ima 31 godinu i da je stariji od mlade tačno dve godine i tri meseca.

Image by lookstudio on Freepik
Image by lookstudio on Freepik

Nakon što splasne uzbuđenje oko venčanja, važno je da se održava magija redovnim poljupcima, maženjem i romantičnim izlascima.

Istraživači su ustanovili i idealan trenutak za dolazak prvog deteta, dve godine i dva meseca nakon venčanja.

Osim čestih poljubaca i zagrljaja, istraživači savetuju supružnicima da stalno budu “u kontaktu” bez obzira na to gde se nalaze putem telefonskih razgovora, SMS poruka i imejlova.

Dva vikend putovanja i jedno putovanje u inostranstvo u toku godine će samo osnažiti vaš brak, ističu istraživači.

Premda je poželjno da imaju dva zajednička hobija, za supružnike je veoma važno i da zadrže deo svoje nezavisnosti tako što će dva puta mesečno izaći sami sa svojim prijateljima.