Da li zaista vredi investirati u skupu, noćnu kremu za lice ako već imate dobru hidratantnu kremu za dan?!

Već smo pisali o razlici u jutarnjoj i večernjoj rutini nege kože lica.

Jutarnja podrazumeva masažu lica, pored nanošenja adekvatne hidratantne kreme koja će održati vlažnost kože tokom celog dana, a večernja mnogo smireniji i nežniji odnos, uz nanošenje bogate formule za prehranjivanjje kože tokom noći, što može da podrazumeva i više slojeva ulja, seruma i krema, u zavisnosti od tipa kože i godina starosti.

Imajući sve ovo u vidu, koliko je zaista bitno da imamo različite kreme za negu kože lica ujutro i uveče?

Koliko je važna noćna krema?

Prema rečima dr Nadin Perno, potpredsednice i šefice istraživačkog centra kozmetičke kuće Estee Lauder, noćna krema je od vitalnog značaja za negu kože lica žene.

”Noć je vreme kada se naša koža prirodno oporavlja, obnavlja i sprema za sutrašnji dan. Formule noćnih krema bogate su hidratantnim sastojcima za obnavljanje i ishranu kože, a često sadrže i antioksidanse, koji imaju zadatak da se suprotstavljaju slobodnim radikalima, izazvanim UV zračenjem, dimom ili zagađenjem vazduha, i spreče formiranje duboko urezanih linija, bora i opuštanje kože lica. Dobra, kvalitetna noćna krema ili serum, a vrlo često najbolje oba preparata zajedno, pomažu u optimalizaciji procesa prirodnog obnavljanja kože lica.”

Da biste sprečili bilo kakvu štetu, stručnjaci preporučuju korišćenje adekvatne zaštite od sunca tokom dana kako bi zaštitili kožu lica od dnevnih agresora i što bolje održali jednako toniran i zdraviji izgled tena kože lica.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.