Da li zaista vredi investirati u skupu, noćnu kremu za lice ako već imate dobru hidratantnu kremu za dan?!

Već smo pisali o razlici u jutarnjoj i večernjoj rutini nege kože lica.

Jutarnja podrazumeva masažu lica, pored nanošenja adekvatne hidratantne kreme koja će održati vlažnost kože tokom celog dana, a večernja mnogo smireniji i nežniji odnos, uz nanošenje bogate formule za prehranjivanjje kože tokom noći, što može da podrazumeva i više slojeva ulja, seruma i krema, u zavisnosti od tipa kože i godina starosti.

Imajući sve ovo u vidu, koliko je zaista bitno da imamo različite kreme za negu kože lica ujutro i uveče?

Koliko je važna noćna krema?

Prema rečima dr Nadin Perno, potpredsednice i šefice istraživačkog centra kozmetičke kuće Estee Lauder, noćna krema je od vitalnog značaja za negu kože lica žene.

”Noć je vreme kada se naša koža prirodno oporavlja, obnavlja i sprema za sutrašnji dan. Formule noćnih krema bogate su hidratantnim sastojcima za obnavljanje i ishranu kože, a često sadrže i antioksidanse, koji imaju zadatak da se suprotstavljaju slobodnim radikalima, izazvanim UV zračenjem, dimom ili zagađenjem vazduha, i spreče formiranje duboko urezanih linija, bora i opuštanje kože lica. Dobra, kvalitetna noćna krema ili serum, a vrlo često najbolje oba preparata zajedno, pomažu u optimalizaciji procesa prirodnog obnavljanja kože lica.”

Da biste sprečili bilo kakvu štetu, stručnjaci preporučuju korišćenje adekvatne zaštite od sunca tokom dana kako bi zaštitili kožu lica od dnevnih agresora i što bolje održali jednako toniran i zdraviji izgled tena kože lica.