Vaša veza je gotova i mislite da se nikada nećete moći oporaviti, ali grešite: evo kako da zaboravite bivšeg dečka.

Da li ste raskinuli pre nekog vremena, ali još uvek imate maramice pored noćnog ormarića za trenutke obeshrabrenja? Objašnjavamo kako da zaboravite bivšeg dečka i vratite sebi život jednom zauvek.

Ako imate osećaj (ili strah) da nećete moći da idete dalje i da ćete zauvek ostati sami i nesrećni, pre svega, izbacite to iz glave!

Ako je vaša veza završena, to znači da postoje razlozi koji bi vas, na ovaj ili onaj način, pre ili kasnije, ionako doveli do brodoloma.

A ići dalje je moguće i lakše nego što vam se sada čini, samo treba znati kako.

Kako zaboraviti bivšeg dečka u četiri koraka.

Prvo dozvolite sebi da patite (neko vreme)

Beskorisno je prisiljavati sebe da ne patite ili ne razmišljate odmah: shvatite trenutke melanholije kao nešto prirodno što će vremenom poprimiti drugi oblik.

Na početku ćete morati da prihvatite da doživite tugu bez suprotstavljanja, inače će se ona umnožiti i ostati mnogo duže nego što bi trebalo.

Vi to idealizujete: vratite se u stvarnost

Kada doživite kraj veze, sećate se samo dobrih stvari.

Čarobno, sva vremena kada nam situacije ili reči nisu išle najbolje nestanu u vazduhu i u našem sećanju oživljavaju samo romantični i lepi trenuci doživljeni zajedno.

Idealizujete bivšeg, vraćate se u stvarnost i sećate se svega onoga što vam više nije odgovaralo.

Kako zaboraviti bivšeg? Počni od sebe

Da biste promenili stvari, takođe morate nešto da uradite.

Nećete morati da se zatvorite od sveta tako što ćete stalno razmišljati o vama dvoje, gledati fotografije i pitati se zašto se to završilo.

Počnite ponovo sa sobom, pokušajte da negujete odnose u kojima se osećate dobro, formirajte nove veze, obogatite se hobijima i interesovanjima koji su jedinstveni za vas i ponovo otkrijte ko ste.

People photo created by halayalex - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Prestanite da se osećate nepotpuno

Priča o pronalaženju polovine jabuke je za one koji misle da su nepotpuni.

Vi jeste dovoljni. Vi ste cela jabuka, osoba pored vas možda može da vas natera da zablistate jače, ali već ste sami.

Iz tog razloga morate znati da imate sve resurse neophodne da se osećate bolje nego ranije, došlo je vreme da ih otkrijete.