Još jedan primer iz prakse osobe sa seksualnim dilemama i problemima.

”Evo ja imam problem sa dečkom, a ne znam da li je moj ili njegov. Zajedno smo skoro dve godine, na početku je sve bilo super kako to inače biva, spavali smo po par puta na dan. Sada se svelo na to da spavamo jednom mesečno. Primetila sam da imamo seks samo kada se on nacirka.

Josif Fidanovski, psihoseksualni terapeut i savetnik za partnerske odnose

Kada sam ga pitala zašto je tako, rekao je jer je stvorio preveliki pritisak sebi, zato što kad god smo spavali nikada me do kraja ne zadovolji, to jest, ja nikada ne svršim, iako meni bude super. Taj jedan put kada spavamo, vidi se da je “neiživljen” i da i njemu fali.

Pročitajte i ovo: Kako da imate seks svaki dan po ceo dan

Sa druge strane, par puta sam ranije probala da “lažiram” i svaki put me provali, pa verujem da se onda još bednije oseća. Iako sam mu objasnila da je to skroz normalno, ne može da se opusti više.

Pročitajte i ovo: Poza u seksu 69 – ultimativna erotska senzacija

Sa druge strane, ja ne osećam potrebu za time. Inače, imam problem sa iniciranjem takvih stvari jer me je sramota, a sada nemam ni želju jer jednom mesečno ne spada ni u kombinacije, i zbog toga osećam sve manju bliskost sa njim, i mislim da se hladim, a ne znam šta da uradim, a on već uveliko priča o tome da živimo zajedno i kako je to – to.

Da li imate neki savet, jer ovo vodi samo do raskida?’’

Devojka zna da nešto nije u redu, ali objašnjava momku da je normalno ne doživljavati orgazam prilikom odnosa…

Pročitajte i ovo: Šta je to dobar seks?!

Kasnije tokom pisanja se više otvara i priznaje da ima sramotu u vezi seksa, a onda navodi smanjenu frekfenciju odnosa kao uzrok njene smanjene želje. Počinje da se hladi jer joj nedostaje bliskost, uprkos tome što ne uživa u seksu do kraja.

Pročitajte i ovo: Put od erotskog promiskuiteta do zdrave veze

Zvuči paradoksalno, zar ne?!

Obično je suprotno, da se žene ohlade ako duži period nemaju orgazam, a učestvuju u seksu. Verovatno je njoj potrebna bliskost koju ona verifikuje kroz to koliko često imaju seks. Ona zna da nešto ne valja, da “forma” jedne veze nije obezbeđena, da su ranije imali, a sada nemaju toliko seksa, bez obzira na to koliko ona uživa u tome.

Pritom, zna da sve to vodi do raskida, iako momak želi da bude s njom.

Mnogo kontradiktornosti, ali takav je intiman svet mnogih ljudi, pun zbrka i nejasnoća.

Pročitajte i ovo: Opasna identifikacija sa predstavom o tome kako bi trebalo da izgleda idealni partner, veza ili brak – Zašto me povređuješ?! To me boli!

Sigurno jeste da se ona boji odbacivanja i raskida, zato i glumi orgazme, zato je i panika prisutna kada seks nije čest, zato i umiruje momka da orgazam nije važan.

Ali orgazam i uživanje u seksu jesu važni, mnogo važniji od kvantiteta seksa, to jest, ispunjavanja forme.

Pročitajte i ovo: Probudi divu u sebi kroz boudoir doživljaj, moćan način osnaživanja i podizanja samopouzdanja žene

Ova devojka nesvesno želi da istraži šta je sputava da bude bolje usklađena sa svojim partnerom, ali traži pomoć na pogrešnom mestu.

Budite malo bolje informisani i upoznajte mogućnosti psihoseksualne terapije.