Kako je ekskluzivno objavio poznati američki veb-sajt Deadline Holywood koji se bavi vestima iz oblasti filma i televizije, britanska producentska kuća Sid Gentle Films planira da, nakon svetski uspešne TV-serije Killing Eve, ponovi uspeh sa još jednom adaptacijom krimi-romana.

Na našu veliku radost, u pitanju je Pustoš, prvi roman iz serijala Berger & Blum, švedskog autora Arnea Dala. Sid Gentle Films su prava na ekranizaciju ovog romana kupili odmah po njegovom objavljivanju u Velikoj Britaniji, 2016. godine (tamo je izašao pod nazivom Watching You).

Kako je sada i zvanično potvrđeno, Pustoš će za televiziju adaptirati Vivijen Harvi, koja je do sada bila angažovana u pisanju scenarija za serije Harlots (Hulu) i The Indian Detective (Netflix), čime Sid Gentle Films nastavlja tradiciju angažovanja ženskih scenarista – nakon Fibi Voler-Bridž koja je radila na prvoj sezoni Killing Eve i Emerald Fenel, na drugoj.

Pročitajte ovo: Preporuka: Serija COBRA, akciona drama koju već upoređuju sa serijom Černobil, po uzbudljivosti i napetosti

Photo © Fredrik Hjerling

Pustoš nam pripoveda priču o detektivu Samu Bergeru i njegovim pokušajima da, nakon nestanka 15-godišnje devojke, pronađe serijskog ubicu. Ovaj detektiv koji ima haotičan privatni život i koga muče demoni prošlosti, glavni je junak i sledeća tri romana u serijalu, a u aprilu ove godine u Švedskoj se očekuje izlazak petog po redu, pod nazivom Friheten (Sloboda).

Pročitajte ovo: Serija BAGHDAD CENTRAL, uzbudljivi triler koji preispituje prisustvo zapadnih sila u Iraku

Inače, ovo neće biti prva TV adaptacija nekog od romana Arnea Dala – njegov kriminalistički serijal Intercrime je bio ekranizovan u Švedskoj pod nazivom Arne Dahl (kod nas se ova serija emitovala na RTV Vojvodina), i to od strane iste producentske kuće (Filmlance) koja je bila odgovorna za jednu od najboljih skandinavskih serija svih vremena, Most.