Glavna tema punog Meseca u Vodoliji, 24. jula, i aspekata koje pravi sa ostalim planetama je iritacija izazvana pokušajem uravnoteženja polariteta u vašem životu.

Ova iritacija se odnosi uglavnom na intimne veze, samopoštovanje i finansije zbog umešanosti Venere. Jupiter stvara probleme koji uključuju pohlepu i višak. Glavni uticaj fiksne zvezde Altaira donosi samopouzdanje, ambiciju i hrabrost.

Umerenost i samokontrola su ključevi za smanjenje razdražljivosti i pronalaženje prave ravnoteže u ljubavnom životu i finansijama. Usredsredite svoju energiju na manje, nego na previše ciljeva. Izbegavajte da budete pohlepni i da precenjujete svoje sposobnosti ili resurse.

I potrudite se da iritantne navike vaših partnera ne sabotiraju dobre odnose.

Uticaj punog Meseca 23. jula kombinuje se sa uticajem mladog Meseca od 9. jula. Taj mladi Mesec doneo je pozitivne promene, slobodu, uzbuđenje i veću samosvest povezanu sa partnerstvom i kompromisom.

Efekti punog Meseca 23. jula traju dve nedelje, do mladog Meseca 8. avgusta.

Pun Mesec u Vodoliji, u petak, 23. jula 2021., čini napeti aspekt inkonjunkcije (150°) sa Venerom. Dakle, duhovno značenje punog Meseca jula 2021. odnosi se na iritantne odnose i karmičku neravnotežu koja uključuje ljubav i naklonost.

Planetarni aspekti povezani sa punim Mesecom jula 2021. stvaraju puno aktivnosti i čine da želite nešto da postignete i dosegnete svoje ciljeve.

Ali takođe stvara razdražljivost i unutrašnju napetost zbog kojih se vrlo teško može opustiti.

Pun Mesec 23. jula na 01°26′ Vodolije povezuje se sa Venerom nasuprot Jupitera. Glavni efekat ove konfiguracije je iritacija. I to je takođe ono što dolazi od fiksnih zvezda najbližih punom Mesecu u sazvežđu Sagita Strela.

Aspekt julskog punog Meseca

Mesec u inkonjunkciji sa Venerom povećava vašu potrebu za ljubavlju i naklonošću, ali takođe povećava napetost između vas i voljene osobe.

Napetost u odnosima raste i zbog neravnoteže koja uključuje emocionalnu podršku i ljubav. Možda će vam nečije ponašanje ili stav biti dosadan i iritantan. Ili možete doživeti unutrašnju neravnotežu koja uključuje samoljublje i kako se osećate prema sebi.

Bez obzira na problem, to može postati ponavljajući problem sa kontinuiranim nakupljanjem, a zatim oslobađanjem napetosti.

Ove karmičke neravnoteže koje uključuju ljubav i osećanja verovatno su povezane sa vašom porodicom, najverovatnije vašom majkom. Rešavanje nerešenih pitanja iz ove veze moglo bi da bude ključ za rešavanje drugih izazovnih neravnoteža u vašem životu.

Sunce u inkonjunkciji sa Jupiterom stvara napetost u odnosu na lični uspeh u životu.

Snažni pritisak je način da se ublaži napetost i ovo može učiniti da izgledate srećno. Međutim, stavljajući toliko sebe, svog identiteta na kocku, prekomernost može izazvati probleme poput pohlepe, krivice ili zavisnosti.

Takođe se možete osećati kao da uvek mora postojati nešto više od života.

Venera nasuprot Jupiteru dobra je za druženje, ljubav i opuštanje (ali i preterivanje u svemu tome).

Ali tendencija ka lenjosti i nepažnji čine ovo izazovnijim vremenom za rad. Ako se zabavljate, izbegavajte snižavanje kriterijuma i standarda da biste pronašli zadovoljstvo. Savetuju se dodatne mere predostrožnosti.

Prekomerno uživanje i preterivanje takođe treba paziti svojim ponašanjem, finansijama, hranom, pićem i drogom.

Sunce nasuprot Meseca vidi aktivnost usredsređenu na intimne odnose i uravnoteženje polariteta. Venera nasuprot Jupiteru preuveličava razlike između partnera. Jaz između dve mogućnosti postaje ekstremniji i dramatično povećava napetost.

Povoljni aspekti uključeni u ovaj pun Mesec apsorbuju stalnu unutrašnju napetost, ali odmor i opuštanje su gotovo nemogući. Visoka energija nikada ne prestaje i stalno se puni.

Razmišljaćete o novim mogućnostima. Stalni osećaj „dežurstva“ može da vas učini nervoznim. Stalno stanje napetosti je kao da ste uvek u pokretu.

Fleksibilni aspekti uključeni u ovu planetarnu pojavu daju celoj strukturi veliku stabilnost, ali takođe stvaraju i veliku metu.

Možda se preterano branite zbog verbalnih napada. Teškoće u komunikaciji izgledaće kao nesigurnost. Možda osećate prinudu da učite kako biste ublažili unutrašnju napetost. Ali izbegavajte tendenciju da svojim novostečenim znanjem hranite druge.